Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Strakonický vikář požehnal vánočnímu pivu ze strakonického pivovaru Dudák

Co se píše o pivovarech a pivu


Strakonický vikář požehnal vánočnímu pivu ze strakonického pivovaru Dudák

[pátek, 28. listopad 2014]

Páter Jan Löffelmann, strakonický vikář slavnostně požehnal vánočnímu ležáku z DUDÁK-Měšťanský pivovar Strakonice a.s. Ten bude od 8.prosince ke koupi v dudáckých hospodách a restauracích, v PET lahvích se bude prodávat přímo v pivovarské prodejně.

Stejně jako v předchozích letech, přichystal DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice a.s. na letošní Vánoce něco extra - Vánoční nefiltrovaný ležák.

Každý kdo toto dvanáctistupňové světlé pivo ochutná, toho naladí do příjemné sváteční nálady, která je směsí pohody, klidu a očekávání.

Náš vánoční ležák se vyznačuje výraznou chmelovou hořkostí, přitom jeho sametová plnost pohladí každého, kdo se napije. Vyrobený je z českého světlého sladu, který je navíc vhodně doplněný bavorským sladem a sladem karamelovým. Chmel je samozřejmě dovezený ze Žatce,“ uvádí sládková pivovaru Dagmar Vlková, která pivo uvařila.

Pivo neobsahuje žádné konzervanty, antioxidanty ani barviva, zkrátka nic umělého. Je vyrobený na čistě přírodní bázi. Stejně jako všech základních 9 druhů piv, které vyrábíme,“ říká Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK.

Podle Marka Pohanky, ředitele obchodu a marketingu pivovaru DUDÁK je zájem o různé speciály každý rok větší. „Doba se v tomto ohledu mění. Počáteční nedůvěřivost vystřídal zájem vyzkoušet trošku jinou chuť. To platí i u štamgastů,“ říká Marek Pohanka s tím, že tento Vánoční nefiltrovaný ležák se bude prodávat od 8.prosince.

Vánočnímu nefiltrovanému ležáku dnes slavnostně požehnal vikář strakonického vikariátu Páter Jan Löffelmann JC.D.

Naši předkové říkali, že bez božího požehnání je marné lidské namáhání. A tak si žehnali před každou započatou prací, ale žehnali si také před jídlem. Tím si uvědomili, že pokrm a nápoj je darem božím a připomínali si slova z Bible - Ať jíte, pijete nebo cokoliv jiného děláte, dělejte to k oslavě boží,“ uvádí páter Löffelmann.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI