Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarníci a příznivci Viktora Cibicha uctí na hřbitově jeho památku. Letos už podesáté

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarníci a příznivci Viktora Cibicha uctí na hřbitově jeho památku. Letos už podesáté

[úterý, 17. březen 2015]

Členové Sdružení přátel piva i pivovarníci z Velkého Března plánují na sobotu tradiční setkání: uctění památky tváře piva Březňák a bývalého přednosty tamní vlakové stanice Viktora Cibicha. Už podesáté se v sobotu 21. března kolem 11 hodiny dopoledne sejdou u Cibichova hrobu ve Valtířově. Setkání bude pokračovat v pivovaru ve Velkém Březně.

Akci „V březnu na Březňáka“ organizuje jako obvykle Sdružení přátel piva. „Panu Cibichovi tak vzdáme čest a poděkujeme za skvělé pivo, jehož tváří se stal už v roce 1906. Na hřbitov mu jako každoročně přineseme věneček z chmele a obilí i nezbytný doutník,“ konstatoval člen Pivního sněmu ze Sdružení přátel piva Zdeněk Šťastný. U slavnostního aktu, kromě sympatizantů a milovníků piva Březňák, každoročně nechybí současný vrchní sládek a ředitel pivovaru Michal Rouč, regionální obchodní ředitel Martin Kříž, emeritní sládková paní Jana Rostová a zaměstnanci pivovaru. Po pietním aktu na hřbitově se všichni společně procházkou vydají pěšky do pivovaru ve Velkém Březně, kde absolvují exkurzi a posedí nad oblíbeným pivem Březňák.

Organizátor akce, Sdružení přátel piva, se zaměřuje na tradice spojené s českým pivem a pořádá osvětové akce o pivu a pivovarnictví. Každoročně vyhlašuje a oceňuje nejlepší piva, pivovar, pivovarskou osobnost, hospodu a uděluje i další ocenění. Více informací o činnosti zmíněného sdružení, které mimo jiné informuje i o zodpovědné konzumaci alkoholu, najdou zájemci na webových stránkách www.pratelepiva.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel beer

sobota, 21. březen 2015
10:14

Zlata pravda, Heineken bude postupne zavirat pivovar, udela z nej muzeum, proto celorepublikova akce na podporu Breznaka, aby neztratil podil na trhu. Ted je lahvove pivo uz jen z Krusek (v sarzi pismeno A), doprodava se z Brezna (v sarzi pismeno M), PETky jsou ze Starobrna, plechovky z Krusek. Chemicky Starobrno a Krusky s CKT a HGB zustanou, Heineken setri tak, ze prevadi administrativu z techto pivovaru do Polska, kde je levnejsi pracovni sila a zde lidi propousti.


napsal(a): Pavel beer (pavel.sokol(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 19. březen 2015
09:08

Je to poslední pietní akce u hrobu pana Cibicha? Majitel, věhlasný a světově oblíbený Hleneken, se dušuje, že tento tradiční pivovar nezavře, leč sladovna už dávno patří minulosti a lahvárna již pár měsíců nejede a už se nikdy nerozjede (nehledě na to, že sesterský provoz na protějším břehu se mění v ruiny). Čtrnáctka U dubu po 25,- CZK byla v neděli vynikající, věřím že podobně je na tom i dvanáctka. Lahvové ovšem z Krušovic, PETlahvové z Brna. Výborně, Nizozemci, jen dále slovenskou cestou! Kdo se teď má strachy třást víc? Brněnští nebo Krušovičtí? :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI