Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl...

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl...

[čtvrtek, 23. duben 2015]

...vzkazuje sládek pivovaru Holba Luděk Reichl všem příznivcům Ryzího piva z hor, kteří s rádi zajdou na jedno čepované. Spolu se svým týmem si tentokrát posvítil na kvalitu čepované Holby v restauracích, hospodách a barech. Těm nejlepším Holba uděluje Pečeť kvality. Jde o projekt na podporu zodpovědného přístupu k pivu od výroby až na stůl, díky kterému provozovny se správně ošetřeným pivem pozná host už podle viditelného označení na dveřích. Stále totiž platí, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá, a proto je zapotřebí, aby byli oba zajedno a chtěli pro pivaře to nejlepší.

Poctivě hlídáme, aby každý půllitr našeho piva odcházel z pivovaru v prvotřídní kvalitě, za kterou si stojíme. O to více nás mrzí, když host pije pivo, které svou chutí Holbu ani nepřipomíná. Víme, jak moc záleží na spolupráci hostinských a naší společné orientaci na spokojenost zákazníka,“ říká sládek Luděk Reichl a uvádí několik základních opatření, která mohou kvalitu čepovaného piva zásadně ovlivnit.

První pečeť kvality Holba udělila letos v únoru a počet oceněných provozoven se úspěšně rozrůstá.

Pivovar Holba instaluje do restaurací značkové výčepní zařízení a pravidelně školí personál každého pohostinství. Restaurace v pravidelných 30 denních intervalech navštěvují specialisté z pivovaru, aby zde provedli sanitaci. Udržuje se tím perfektní a stálá čistota zařízení, důležitá pro kvalitu čepovaného piva. Čistota je alfou i omegou nejen výčepu, ale také u skla, ve kterém se pivo hostovi podává. K jeho mytí slouží spüllboye a speciální čistící prostředky, které dodává restauracím pivovar.

Kvalitu čepovaného piva výrazně ovlivňuje také správné tlakování sudů, a proto Holba svým provozovnám doporučuje používat Biogon, tedy směs čistých plynů CO2+N2. Jde o moderní způsob čepování piva, které zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým, i když je sud třeba naražen déle. Další velkou předností Biogonu je zanedbatelný obsah kyslíku, který negativně ovlivňuje většinu vlastností čepovaného piva. To vše umožňuje načepovat hostům pivo v takové kvalitě, jakou oprávněně očekávají.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI