Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Ferdinand si odnesl další ocenění České chuťovky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Ferdinand si odnesl další ocenění České chuťovky

[pátek, 23. říjen 2015]

7. ročník soutěže Česká chuťovka odkryla další regionální značky a ocenila celkem 53 tuzemských výrobců s 98 výrobky, kteří se od teď mohou pyšnit tímto označením. I letos soutěž vyzdvihla to nejlepší, co se dostalo na náš trh, na pulty prodejen a stoly restauračních zařízení. Ocenění výrobci převzali své ceny ve středu 22. října v Hlavním sále Senátu Parlamentu ČR a Pivovar Ferdinand byl při tom.

Českou chuťovku uděluje komise nezávislých odborníků, vše s garancí Výzkumného ústavu potravinářského Praha. Nejdůležitějším kritériem jsou vysoké chuťové parametry výrobku a kvalita surovin. V neposlední řadě hraje svou roli ale i samotný design produktu.

Vedle hlavních kategorií nezapomíná komise ani na malé strávníky a ty, kteří pro ně vytvářejí pochutiny. Společně s Českou chuťovkou byli vyhlášeni i vítězové Dětské chuťovky 2015, kterých se do soutěže oproti loňsku přihlásilo o 50 % více, tedy 19 s celkem 27 produkty. Zcela opačnou je potom kategorie českého piva. Vzhledem k významu domácí pivní kultury a tradice výroby tohoto kvašeného moku není divu, že právě na ni padá velká pozornost odborníků i veřejnosti.

Letos si Pivovar Ferdinand odnesl ocenění za světlý ležák Premium 12°, což je již v pořadí 5. pivní speciál z Benešova, který označení Česká chuťovka bude nosit. Značku České chuťovky tedy můžete od teď vidět na pivních etiketách speciálu Sedm kulí 13°, tmavého ležáku 11°, d´Este 15°, jedenáctistupňovém Maxovi a nově na světlé dvanáctce Premium.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI