Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Ostravě umějí dobré pivo uvařit, ale také načepovat

Co se píše o pivovarech a pivu


V Ostravě umějí dobré pivo uvařit, ale také načepovat

[pondělí, 21. březen 2005]

Světlé výčepní pivo Ostravar Original z ostravského pivovaru si na své konto připsalo další úspěch. V odborné degustační soutěži Zlatý pohár Pivex- Pivo 2005 v Brně obsadilo v konkurenci dalších sedmnácti značek bronzovou příčku. Ostravar Original sbírá již pět let v řadě na tuzemských pivních soutěžích nejrůznější ocenění. " Když uvážím, že jsme s touto značkou uspěli postupně ve všech nejvýznamnějších pivních kláních - ať již v Brně, Praze, Českých Budějovicích či Táboře - jsem přesvědčen, že se jedná o velký úspěch. Často je totiž mnohem snadnější opakovaně zvítězit v jedné soutěži než uspět v různých degustačních kláních, která mají přece jen poněkud odlišná kritéria," míní vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela.

Bronzovou medaili v kategorii ležáků si z letošního Pivexu přivezlo i další pivo z Moravskoslezského kraje - Radegast Premium z nošovického Radegastu. V Brně si však již tradičně dávají dostaveníčko nejen ti, kdo pivo vaří, ale i nejlepší výčepní. Již podeváté se zde konalo závěrečné celostátní kolo soutěže o titul Král výčepních České republiky. Soutěžící měli zdánlivě jednoduchý úkol - natočit a prezentovat " pěkné pivo". V časovém limitu točili půllitr a třetinku a své dílo museli správně podat odborné porotě. Pochopitelně se měřila i správná míra a výška pěny.

Titul krále výčepních pro rok 2005 si z finálového boje odvezl dvaadvacetiletý student Střední integrované školy v Rakovníku Richard Kučera, který porazil i profesionály, hned druhé místo však obsadila Vladimíra Czopíková z restaurace Panorama v Ostravě- Porubě a třetí Zdeněk Nešpůrek z restaurace U Gottwalda Dolní Kounice. Své kvality dokázali v konkurenci sedmdesáti kolegů z celé republiky. Devátý ročník soutěže v načepování tzv. pěkného piva si podle organizátorů klade za cíl podpořit cech výčepních a prezentovat pivovarský a gastronomický obor v zemi, kde má pivo dlouholetou tradici. (Mojenoviny)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI