Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Účastníci „reje“ tahali sud piva k Radegastovi

Co se píše o pivovarech a pivu


Účastníci „reje“ tahali sud piva k Radegastovi

[úterý, 21. srpen 2007]

Se sudem, který se podle organizátorů vzepřel vůli boha Radegasta a nechtěl být vypit, bojovali účastníci letošního ročníku akce, nazvané Radegasův Rej. Organizátoři vyzvali partu dobrovolníků, aby odnesli sud z Pusteven k oblíbené soše pohanského boha na cestě na Radhošť.

Parta dobrovolníků vyrazila s plným sudem piva o hmotnosti třiceti litrů, tedy šedesáti půllitrů. Všichni z nich přijali za svůj trochu dětinský příběh sudu. U sochy Radegasta měli boha požádat o pomoc. „Ten nakonec rozhodl, že neposlušný sud je třeba okamžitě vypít a to těmi, kteří jej v rozmarném beskydském počasí k soše přinesli,“ sdělil Pavel Sobol agentury, která zastupuje nošovický pivovar.

Odměnou tahačům piva bylo, že si mohli celý sud dole za odměnu vypít. Zástupci pivovaru Radegast žertem řekli, že v dalších ročnících se zátěž bude zvyšovat a účastníci ponesou k soše padesátilitrový sud.

Zcela jinou roli hrály pivní sudy na druhé části Radegastova Reje, která se konala v Ostravě na Černé louce. Proslulá bubenická formace Jumping Drums je použila jako součást svého vybavení. „Ostravou tak duněly nejen bubny, ale i pět prázdných sudů značky Radegast. Své vystoupení navíc skupina doplnila o vzývání boha Radegasta,“ sdělil pracovník mediální agentury Pavel Sobol.

Letošní Radegastův Rej proběhl tradičně souběžně na Pustevnách a v Ostravě. S horskou částí si pohrálo počasí, ale i přes jeho rozmary si na Pustevny našlo cestu více než dva a půl tisíce lidí. Největším tahákem byly na poutním místě kapely Mňága a Žďorp a Jablkoň. Odpolednímu a večernímu programu v Ostravě dominovaly slovenská kapela Peha a známá pardubická kapela Ready Kirken. Doplňkový program a pivo přilákalo na Černou louku přes čtyři tisíce návštěvníků. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI