Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lobkowicz začal vařit pivo v Rusku

Co se píše o pivovarech a pivu


Lobkowicz začal vařit pivo v Rusku

[pátek, 11. červen 2004]

Lobkowiczký pivovar bude vařit na Sibiři. Jako první malý nezávislý pivovar začal v Rusku s licenční výrobou pro tamní trh. Společnost z Vysokého Chlumce na Příbramsku se dohodla na spolupráci se Sibirským pivovarem s kapacitou kolem 200 tisíc hektolitrů ročně. "Lobkowiczký pivovar by měl podle licenční smlouvy v Rusku ročně prodávat až 20 000 hektolitrů piva. To je čtvrtina aktuální roční produkce," řekl ředitel pivovaru Petr Peništek.

Sibirský pivovar patří k nejmodernějším pivovarům v Rusku. Větší část produkce prodává v Irkutském a Krasnojarském kraji. První láhve s lobkowiczkým pivem vyrobeným v Rusku by se na tamním trhu měly objevit v polovině června. Půjde o tradiční světlý ležák vyráběný podle původní české receptury.

"V Rusku je obvyklé konzumovat pivo převážně z láhví a plastových obalů, minimální množství se prodává v sudech do restaurací," dodal Peništěk. Cena se pohybuje mezi 10 až 25 rubly (asi devět až 22 Kč), což podle něj odpovídá ceně kvalitních ležáků v České republice. "Pro Lobkowiczký pivovar představuje zahájení licenční výroby na ruském trhu další možnost, jak posílit exportní prodeje," uvedl Peništek. Firma vyváží přes polovinu produkce. Licenční výroba by ji také mohla umožnit do západní části Ruska a na další východní trhy exportovat i pivo vyrobené v Česku. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI