Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Za tekutým pokladem národa

Co se píše o pivovarech a pivu


Za tekutým pokladem národa

[úterý, 23. říjen 2007]

Tajemství českého piva postupně odhalí všichni, kdo se přijdou až do 28. října podívat do brněnské obchodní Galerie Vaňkovka. Kromě exponátů se zájemci mohou blíže seznámit s produkty tří známých pivovarů.

„Pivo se představí jako tradiční kulturní nápoj našeho národa. Prozradíme tajemství jeho výroby, opomenuty nezůstanou ani pivní rekordy a sběratelské pivní kuriozity - pivní podtácky, etikety, láhve či sklenice,“ řekl k výstavě, která končí 28. října, ředitel centra Galerie Vaňkovka Josef Wiedermann.

Sbírkové předměty zapůjčilo Národní zemědělské muzeum, Muzeum rekordů a kuriozit i soukromé osoby sdružené v Klubu sběratelů kuriozit.

V rotundě obchodního domu dočasně vyrostla i dřevěná krčma, kde mohou návštěvníci ochutnat prezentované nápoje. Kromě přibližně čtyřiceti míst na sezení je k dispozici i barový výčep.

Exponáty z pivovarnického provozu i restauračních zařízení seznámí návštěvníky s vývojem tohoto řemesla a tradičními pomůckami. Připomenou pivo jako lahodný mok, který se stal součástí vysoké gastronomie. Organizátoři do programu zařadili i přednášku s názvem Fenomén českého piva, kterou v pondělí v 17 hodin přednese v sále Slévárny Vaňkovka Tomáš Zoufalý z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.

Deset vybraných účastníků přednášky získá možnost zúčastnit se následné degustace piv, která potrvá až do jedenadvaceti hodin.

***

Za tajemstvím piva

OG Vaňkovka, 11. - 28. 10.

OCHUTNÁVKY PIVA

Starobrno do 16. 10.

Hostan 17. - 22. 10.

Zlatý Bažant 23. - 28. 10.

Z PROGRAMU - 15. 10.

Fenomén českého piva 17 hod.

Moderovaná degustace

18 - 21 hod.

(MF Dnes)

[Heineken] 13:54 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI