Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nový majitel pivovaru slíbil zachovat pracovní místa

Co se píše o pivovarech a pivu


Nový majitel pivovaru slíbil zachovat pracovní místa

[pátek, 22. únor 2008]

Pivovar Platan patří k největším zaměstnavatelům ve městě. V současné době zde pracuje téměř 140 lidí z Protivína a okolí, v některých případech zde uplatnění našly celé rodiny.

Proto také Protivínské znepokojily informace o změně majitele, případném omezení výroby či v krajním případě uzavření pivovaru.

„Nic takového se nestane, na schůzce mne o tom ujistili zástupci firmy, která pivovar koupila,“ zdůraznil starosta Protivína Jaromír Hlaváč a pokračoval: „Naopak firma ještě hodlá investovat do rozvoje výroby. Marketing orientuje více na propagaci vlastních piv.“

Jak dále uvedl, pro město je zachování výroby v pivovaru důležité. Míra nezaměstnanosti ve městě a okolí je sice relativně nízká – 4,82 procenta, ale případné propouštění pivovarských by ji podstatně zhoršilo. Už také proto, že zde mnoho jiných pracovních příležitostí není.

Novým a jediným majitelem Městského pivovaru Platan je česká společnost K Brewery Group, která majetkově vstupuje do tuzemských malých a středních pivovarů. Má již podíl v pivovarech Černá Hora, Svijany, Rohozec a Janáček.

Firma K Brewery Group koupila pivovar od šesti společníků. Pred tím byl pivovar ve vlastnictví města, které ho koupilo od společnosti Jihočeské pivovary Č. Budějovice.

Platan dosahuje v posledních letech velmi dobrých výsledků. Vloni uvařil 341 tisíc hektolitrů piva, předloni dosáhl dokonce rekordního výstavu 401 tisíc hektolitrů.

Z jednání u starosty Jaromíra Hlaváče rovněž vyplynulo, že nový majitel má zájem na pokračování kontaktů mezi městem a pivovarem. „Počítáme mimo jiné se spoluprací Platanu při pořádání městské slavnosti a dalších akcí,“ dodal Jaromír Hlaváč.

Zdroj: Písecký deník | Autor: Libuše Kolářová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Martin Štros

sobota, 23. únor 2008
19:31

njn Heineken tady naráží na dost tvrdý odpor, zdá se. Však oni si s náma ale nějak poradí. To by bylo, aby takový nadnárodní kolos nedokázal zlikvidovat české pivovarnictví :-(


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Petr

sobota, 23. únor 2008
15:40

Petr

Souhlasím s Koldou. Chtěl bych být takovým optimistou jako pan starosta Hlaváč. Mimochodem, pan starosta je bývalý fotbalový rozhodčí "trochu" namočený do známé úplatkářské aféry. Připadá mi to jako když pejsek a kočička vařili dort. Proč? Pan Burda který se také významně angažuje v celé záležitosti údajně externě spolupracoval, nebo spolupracuje, s firmou Heineken. Že by taková náhoda? Není žádným tajemstvím, že nadnárodní giganti zatím nějak nemůžou zlomit tu českou paličatost mít vztah k místním pivům a zlikvidovat malé a střední pivovary. Tak na to zkusili jít po česku. Přes prostředníka. Nechci být špatným prorokem ale za pár let se všichni budeme jen divit co se tady bude dít.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Kolda

pátek, 22. únor 2008
18:01

Ujištění o dalších investicích je jedna věc a následný prodej balíku pivovarských akcíí velkému gigantu je věc druhá.No počkám si rok dva a uvidím ve kterých rukách pivovary které koupila tato společnost a které budou následovat zkončí.Můj typ je Heineken.


napsal(a): Kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI