Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast Birell je nejlepší nealkoholické pivo na světě

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast Birell je nejlepší nealkoholické pivo na světě

[pondělí, 12. květen 2008]

Nealkoholické pivo Radegast Birell, které vyrábí Plzeňský Prazdroj, se stalo vítězem kategorie nealko piv na nejvýznamnější světové soutěži pivních značek World Beer Cup 2008. Ze slavnostního předávání cen, které proběhlo

8. května v německém Höhr-Grenzhausenu, si přiváží zlatou medaili a ocenění „Nejlepší nealkoholické pivo světa“.

Prestižní světovou soutěž pořádá svaz pivovarníků Brewers Association od roku 1996. Do letošního ročníku přihlásilo 644 pivovarů z 58 zemí světa celkem 2864 značek. V mezinárodní konkurenci se snažilo prosadit sedm pivovarských společností z České republiky. Plzeňský Prazdroj reprezentovaly značky Gambrinus, Radegast Birell a Velkopopovický Kozel. V odborné porotě zasedlo letos 129 hodnotitelů z 21 zemí světa.

Cenu za Radegast Birell v Berlíně převzal Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje: „Tato cena je pro Radegast Birell tím nejvyšším oceněním, jakého mohl dosáhnout. Jsme velmi hrdí, že nejlepší nealkoholické pivo světa vaříme právě v našem pivovaru. Stále stoupající spotřeba nealkoholického piva nás utvrzuje v tom, že jeho přednosti už čeští spotřebitelé znají – nealkoholické pivo chutná i osvěží stejně jako pivo alkoholické.“

Kromě Radegastu Birell si cenu ze soutěže přivezl také Gambrinus. Ten získal bronzovou medaili v kategorii piv plzeňského typu.

The Brewers Association je nezisková vzdělávací společnost vychovávající pivovarské odborníky. Brewers Association sídlí v americkém sídlí Boulderu ve státe Colorado a byla založena před 25 lety. Zabývá se také osvětou v oblasti jednotlivých druhů piv a jejich chuťových charakteristik. Kromě soutěže World Beer Cup podporuje asociace také například publikaci odborné pivovarské literatury, festival amerických piv. Asociace úzce spolupracuje s Homebrewers Association.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 15:35 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kamil

úterý, 13. květen 2008
21:23

Tyto soutěže, jako je WBC moc neuznávám a vítězství Birellu mě v tom jen utvrzuje. Daleko větší váhu dávám třeba soutěži v Táboře, kde si obsadit vzorek do degustace může finančně dovolit i menší pivovar. A v Táboře nikdy v naší české konkurenci Birell pořádně nezabodoval.


napsal(a): Kamil [Odpovědět]

Martin Štros - emu

pondělí, 12. květen 2008
19:51

to Michal: No hele možná, kdybys byl v porotě, dal bys mu hlas taky.
Tak musíme se smířit s tím, že u nás v Česku se dělají vesměs vcelku kvalitní europiva a to myslím naprosto vážně.
K těmto článkům bych jako doporučenou literaturu přikládal tento odkaz: http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2007020005


napsal(a): Martin Štros - emu [Odpovědět]

Kolda

pondělí, 12. květen 2008
19:24

Super výsledek gratuluji.To,že výrobky ze s Plzně nepiju a pít nebudu to,ale nezmění.Plzeň má již malé a kvalitnější pivovary než tenhle jihoafrický :-)


napsal(a): Kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]

Michal

pondělí, 12. květen 2008
15:43

Michal

V tom fakt něco bude. Jak je možný, že Gambrinus sklízí ceny kde se dá? Tam nemůže soutěžit to, co se stáčí do sudů a lahví, tomu už opravdu nevěřim.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
09:00


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI