Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Utkají se o titul princ výčepních

Co se píše o pivovarech a pivu


Utkají se o titul princ výčepních

[neděle, 11. březen 2007]

Regionální kolo soutěže Krušovické čepování o titul princ výčepních se minulý týden uskutečnilo v sedlčanském Středním odborném učilišti v Bezručově ulici.

„Kromě tří tříčlenných družstev ze Sedlčan se tohoto kola zúčastnila i dvě družstva z Vlašimi,“ uvedl Vlastimil Bradáč z krušovického pivovaru. Pokolikáté se tato soutěž v Sedlčanech koná?

Podruhé, i když loni šlo pouze o místní kolo. Oproti minulému roku se žáci výrazně zlepšili a dávají si větší pozor nejen na to, jak pivo čepují, ale také na to, jak se chovají a nápoj prezentují.

Jaký je její smysl?

Cílem této soutěže, kterou v celém Česku pořádáme již pošesté, je naučit žáky oboru kuchař-číšník dobře svému řemeslu. Proto vlastní soutěži předcházela vzdělávací část o pivu a jeho čepování.

Z jakých částí se soutěž skládá?

Ze dvou. První tvořil teoretický test ze znalostí piva, jeho ošetřování a podávání, druhou vlastní čepování. Jaké byly výsledky?

Do finále, které se uskuteční 17. května v Krušovicích, postoupilo sedlčanské družstvo ve složení Vendula Slaninová, Jakub Krameš a Pavel Mašek, mezi jednotlivci byl nejúspěšnější Pavel Mašek.

A jaké jsou ceny?

Vítězné družstvo získá pro školu deset tisíc korun a nejlepší jednotlivec prestižní titul princ výčepních. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI