Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen Nealko partnerem projektu Alkohol za volant nepatří

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen Nealko partnerem projektu Alkohol za volant nepatří

[pátek, 13. červen 2008]

Ve dnech 16. až 19. června se v Praze uskuteční dopravně-preventivní akce s názvem „Alkohol za volant nepatří“. Jedná se o společný projekt Policie České republiky správy hl. města Prahy a značky Staropramen Nealko.

Dopravně-preventivní akce „Alkohol za volant nepatří“ je zaměřena na motoristickou veřejnost. „Smyslem akce je zdůraznit, že před jízdou je řidičům povoleno konzumovat výhradně nealkoholické nápoje, upozornit na riziko konzumace alkoholu před jízdou a zvýšit povědomí o tom, že jízda pod vlivem alkoholu je trestným činem a je nebezpečná jak pro řidiče, tak pro ostatní účastníky silničního provozu,“ vysvětluje Ladislav Beránek z preventivně-informační skupiny Policie České republiky obvodního ředitelství Praha II.

Při akci ve dnech 16. až 19. června budou dopravní policisté v dopoledních, odpoledních i nočních hodinách na různých místech Prahy provádět běžné silniční kontroly. Policisté z preventivně-informačních skupin budou následně řidičům předávat letáčky informující o smyslu akce a těm, kteří neporuší předpisy, také specifické ohodnocení v podobě nealkoholického piva Staropramen. Akce bude završena na Dni s Policií, který se uskuteční v sobotu 21. června v Praze 10, ul. Kruhová. Projekt zde bude dále prezentován a návštěvníci si budou moci vyzkoušet své znalosti vyplněním dopravních testů. I zde budou policisté rozdávat letáčky k akci a za správně vyplněný test předávat nealkoholický Staropramen. Myšlenka projektu bude šířena také prostřednictvím plakátů na všech místních odděleních Policie ČR v Praze.

„Pivovary Staropramen chtějí prostřednictvím společného projektu upozornit na to, že alkohol za volant nepatří a že jediné pivo, které se může spojovat s řízením, je pivo nealkoholické. V podobných projektech chceme pokračovat,“ říká Michaela Trýznová, manažerka pro vnější vztahy společnosti Pivovary Staropramen. Prodeje nealkoholického piva v posledních letech výrazně stoupají. „Naše společnost v loňském roce zaznamenala růst prodejů nealkoholického piva o více než 80 procent ve srovnání s rokem 2006,“ říká Michaela Trýznová. „Za nárůstem stojí měnící se životní styl spotřebitelů a také vysoká kvalita nealkoholického piva,“ dodává.

Statistické výstupy Policie České republiky:

V roce 2007 bylo v Praze spácháno 724 dopravních nehod pod vlivem alkoholu, bylo zadrženo 1367 osob řídících pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, 1306 osob bylo stíháno pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 18:00 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI