Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast uvařil desetimiliardé pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast uvařil desetimiliardé pivo

[pátek, 4. červenec 2008]

Mety, o které si mohou nechat zdát i mnohem starší pivovary, dosáhl nošovický Radegast za 37,5 let své existence. Láhev se světlým ležákem Radegast Premium, která sjela ze stáčecí linky v červnu tohoto roku, se pyšní titulem "desetimiliardé pivo v historii pivovaru Radegast". Pamětní láhev s jubilejním pivem předal dnes hejtmanovi Moravskoslezského kraje Evženovi Tošenovskému manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Pamětní láhev s jubilejním pivem předal dnes hejtmanovi Moravskoslezského kraje Evženovi Tošenovskému manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák

Na jubilejní desetimiliardé pivo čekal největší pivovar na Moravě pouhých 37,5 let. Očekávání se naplnilo na konci června, kdy ze stáčecí linky sjel láhvový světlý ležák Radegast Premium. Jubilejní pivo si pivovar nenechal pro sebe a dnes dopoledne jej převzal hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský.

"Radegast je neodmyslitelnou součástí a symbolem našeho kraje. Jubilejní láhev je proto u pana hejtmana v těch nejlepších rukou," říká manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Pokud by se všech 10 mld. piv stočilo do půllitrových láhví nastavěných za sebou, dosáhly by vzdálenosti ze Země na Měsíc a zpátky. Stejné množství piva by také stačilo pokrýt po čtyři roky spotřebu piva v ČR, pokud by každý obyvatel starší 18 let vypil jedno pivo denně.

Radegast je dlouhodobě nejoblíbenější pivo na Moravě a druhá nejprodávanější značka v České republice. "Bez špičkové kvality našeho piva a pevného vztahu Radegastu se svými příznivci bychom tento úspěch neslavili tak brzy," dodal I. Kaňák.

Historie pivovaru Radegast se začala psát v prosinci roku 1970. Následující rok uvařil pivovar více než 500 tis. hl. piva a v roce 1988 poprvé překročil hranici 1 mil. hl. za rok. Od roku 2002 se výstav nošovického pivovaru pravidelně pohybuje okolo hranice 2,2 mil. hl. piva za rok.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

neděle, 6. červenec 2008
20:09

Michal

to Roman: To máš stejný jako Gambrinus u nás, i když, musim říct, že už ho nepamatuju původní, spíš sem narážel na to, že tzv. "patrioti" nedají na svoje pivo dopustit i kdyby se (nadneseně) místo vody dělalo z močůvky...a je jedno jestli v Plzni nebo na Ostravsku.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Roman

neděle, 6. červenec 2008
19:53

Škoda, že dnešní pijáci Radka nemůžou ochutnat stotisící, miliónové, nebo i jednomiliardové pivo Radegast.

Nepoznali by jej a věřím, že by jim ani nechutnalo. Jeho rysy jsou nyní otupeny, jeho chuť zneutralizována, "zvodněna" a "zkysličena"


napsal(a): Roman (roman.holoubek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI