Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lidé z Heinekenu ovládli pivovary

Co se píše o pivovarech a pivu


Lidé z Heinekenu ovládli pivovary

[pondělí, 7. červenec 2008]

Už je to oficiální. Pivo z Loun, Ústí, Velkého Března a Kutné Hory bude mít na etiketách u výrobce nápis Heineken. Antimonopolní úřad souhlasil s koupí firmy Drinks Union, která tyto pivovary vlastnila.

Nizozemská firma Heineken převzala nápojářskou skupinu na začátku července. Dosavadní majoritní akcionář a předseda představenstva Milan Hagan převedl na Heineken svůj podíl ve výši více než 98 procent akcií. Spekuluje se, že to bylo za dvě miliardy korun.

Na páteční valné hromadě společnosti bylo zvoleno nové představenstvo, je stejné jako to působící v Královském pivovaru Krušovice, který vlastní také Heineken.

Většinou akcionářů byl do představenstva zvolen Lieven van der Borght, Erik Jan G. Hamel a Jiří Daněk. Na konci června odstoupil z původního představenstva Shawn Johnson a místo něj byl až do páteční valné hromady kooptován Lieven van der Borght. Dosavadní další členové představenstva Milan Hagan a Pavel Kadlec ze svých funkcí odstoupili.

Ve společnosti by neměly příchodem nového akcionáře nastat žádné změny. „V minulých dnech proběhla setkání se zaměstnanci. Nic se zatím nemění, budeme pokračovat stejně,“ sdělil mluvčí Drinks Unionu Josef Vejlupek. Podle něj by ale společnost měla v nejbližších dnech prodat likérku Granette, která nezapadá do plánů Heinekenu.

Drinks Union v roce 2007 prodala zhruba 900 tisíc hektolitrů piva, podobně jako v roce 2006. Tržby za prodej piva a lihovin loni zvýšila o více než šest procent na 1,29 miliardy korun. Podle schválené účetní uzávěrky za období od října 2006 do konce loňského roku vykázala Drinks Union ztrátu 51,77 milionu korun. Na výši se podle představenstva negativně projevilo výrazné zdražení vstupních surovin v loňském roce. Letos ale společnost očekává zisk asi 20 milionů korun.

Zdroj: MF Dnes.cz

[Heineken] 08:59 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman

pondělí, 7. červenec 2008
13:51

::cry

Ale ještě je co prodávat - tak hurá do toho ...


napsal(a): Roman (roman.holoubek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

emu

pondělí, 7. červenec 2008
11:56

emu

Hospodářký výsledky koukám nic moc, to se pak nejde sivit, že to Hagan prodal a tim spíš se dají čekat změny, protože šetřit bude potřeba...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

MirEgg

pondělí, 7. červenec 2008
11:26

MirEgg

Memento mori...


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Libor

pondělí, 7. červenec 2008
09:16

Libor

:-(


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Adsense

16. květen 2024
02:49


posted by: Inzerce

Moro

pondělí, 7. červenec 2008
09:05

Moro

Amen!!!!!!


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI