Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernard zve na pivo i hudbu

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernard zve na pivo i hudbu

[sobota, 2. srpen 2008]

Dva dny plné hudby a piva čekají na návštěvníky příští týden v Humpolci.

Ve dnech 8. a 9. srpna se na Horním náměstí koná 14. ročník hudebního festivalu Bernard. Pořadatelem akce je již tradičně humpolecký Rodinný pivovar Bernard.

Návštěvníci se mohou během dvou dnů těšit na vystoupení dvanácti českých kapel. Páteční program začne v 16 hodin, zatímco v sobotu se bude vyhrávat již od 10 hodin.

Do Humpolce se chystá například Ewa Farna, skupina Vypsaná fixa, Děda Mládek illegal band i s poněkud tvrdší hudbou Visací zámek. V sobotu začnou vyhrávat dechové hudby Vysočinka a Skaláci. Svůj repertoár přednesou i populární Slováci z kapely No Name, ale také bouřlivák Vlasta Redl, Kapela Hrůzy či Petr Kolář.

Původně měla přijet zahrát i skupina Chinaski. „Kvůli tragickému úmrtí Pavla Grohmana z této skupiny se ale jejich vystoupení neuskuteční. Místo nich zahraje skupina Žlutý pes,“ zdůvodnil jedinou změnu v programu tiskový mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Finále hudebních slavností bude na Horním náměstí v Humpolci patřit ohňostroji. Ten by se měl na nebi rozzářit čtvrt hodiny před sobotní třiadvacátou hodinou. „Bude to asi deset minut trvající originální komponovaný ohňostroj na hudbu,“ prozradil Mikulášek.

I když se původně pivní slavnosti přejmenovaly na Hudební festival Bernard, pivo na humpoleckém náměstí poteče. Jenom v loňském roce se podle Mikuláška vytočilo na festivalu 37 tisíc půllitrů piva. „Letos čekáme, že to bude ještě víc i z toho důvodu, že čekáme i větší návštěvnost. V loňském roce jsme měli padesát šest výčepních kohoutů, letos jejich počet posílíme na sedmdesát,“ říká Zdeněk Mikulášek.

Z produkce pivovaru Bernard najdou milovníci piva na náměstí všechny produkty a všechny se budou prodávat za jednotnou cenu. Výjimkou budou jenom dva druhy nealkoholického piva Bernard s čistou hlavou, které se budou v Humpolci po oba dva dny točit zdarma. „Chceme, aby lidé, kteří sem jedou autem, mohli bezpečně a s čistou hlavou vrátit domů,“ vysvětluje Mikulášek.

Novinkou pro návštěvníky bude změna umístění pódia. „Protože náměstí bylo vždy z části zastavěno pódiem a kapacita na ploše byla malá a lidí stále víc, rozhodli jsme se dát pódium tentokrát na ulici, která sousedí s náměstím. Nově bude u Komerční banky,“ popsal mluvčí pivovaru. Kvůli festivalu se musejí lidé projíždějící městem smířit s dopravními omezeními. Po dobu konání festivalu Bernard nebude povolen průjezd náměstím.

Vstupenky na Hudební festival Bernard je možné letos zakoupit i přes internet v síti Ticketpro. Páteční jednodenní vstupenka přijde v předprodeji na 240 Kč, na místě zaplatí návštěvníci 290 Kč. Za sobotní vstupenku zakoupenou v síti Ticketpro dají lidé 270 Kč, na místě o padesát korun víc. Důchodci a děti do 15 let mají vstup zdarma.

Festivalová permanentka je v předprodeji za 350 Kč, při koupi na místě vyndají lidé z peněženek o čtyřicet korun víc.

Za Hliníkem do muzea Dvoudenní festivalové vstupenky budou navíc slosovatelné. Šťastní majitelé deseti permanentek, kteří budou vylosováni, se mohou těšit na zajímavé ceny. Na prvním místě bude například zájezd za dvacet pět tisíc korun, dále bude v tombole televizor, auto na víkend zdarma či například předplatné MF DNES.

Zpříjemnit víkendový čas v Humpolci si budou smět lidé například v muzeu věnovaném imaginární postavě Hliníka z filmu Marečku, podejte mi pero. Účastníci festivalu Bernard budou mít se vstupenkou vstup do muzea zdarma.

Poprvé letos mohou využít návštěvníci humpoleckého festivalu také ubytování v kempu. To bude zajištěno v areálu Pod Vilémovským lomem.

* Hudební festival s pivem Bernard

pátek 8. srpna: 16.00 - Ewa Farna, 7.30 - Airfare, 19.30 - Děda Mládek illegal band, 21.30 - Vypsaná fixa, 23.30 - Visací zámek

sobota 9. srpna: 10.00 - Vysočinka, 12.00 - Skaláci, 14.00 - No Name, 15.30 - Vlasta Redl, 17.00 - Kapela Hrůzy, 19.00 - Petr Kolář, 21.00 - Žlutý pes, 22.45 - ohňostroj, 23.00 - band Marcela Woodmana

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Ilona Muselová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI