Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Značka Krušovice se v Chorvatsku stala partnerem festivalu Knižní loď

Co se píše o pivovarech a pivu


Značka Krušovice se v Chorvatsku stala partnerem festivalu Knižní loď

[sobota, 2. srpen 2008]

Chystáte se teď na dovolenou do Chorvatska? Pokud ano, tak pro vás máme tip na výlet. Na mnohých místech v různých letoviscích si lidé mohou vychutnávat kvalitní české pivo z Královského pivovaru Krušovice, a.s., a to i díky festivalu „Knižní loď“.

Do Chorvatska je pivo z Krušovic exportováno od roku 2006. „Prodej piva v této letní sezoně má za úkol podpořit velká akce nazvaná „Knižní loď“, v rámci které je pořádána řada kulturních akcí, na nichž se točí výhradně krušovické pivo,“ řekla Martina Pastorová, Export Marketing Manager Královského pivovaru Krušovice, a.s.

„Knižní loď“ zahájila ve městě Crikvenica. Další zastávkou byl Krk a Cres. Potom pokračovala „Knižní loď“ v lokalitě Mali Lošinj, Rab, Pag (Povljana), Dugi Otok (Sali), Sv. Filip i Jakov, Zlarin, Šibenik, Primošten, Jelsa, Brač (Supetar) a Makarska (1. 8.).

Krušovické pivo však v Chorvatsku není k dostání jen na festivalu „Knižní loď“, ale i v různých restauracích. „Jednotlivé restaurace, ve kterých je čepováno naše pivo, jsou již z dálky snadno rozpoznatelné, protože jsou opatřeny našimi propagačními materiály – slunečníky, vývěsními štíty a podobně. Výhradní distributor, s nímž v Chorvatsku spolupracujeme, se zaměřuje v distribuci točeného piva především na oblast pobřeží, ovšem naše pivo je k dostání také v Záhřebu, na který se bude náš distributor v budoucnu stále více zaměřovat. V loňském roce bylo do Chorvatska exportováno celkem 1000 hektolitrů krušovického piva. V letošním roce je plánován minimálně 20% nárůst,“ konstatovala Martina Pastorová.

Největší prodejnost krušovického piva je v Chorvatsku zaznamenávána tradičně v letních měsících. „V Chorvatsku zákazníci vnímají české pivo jako velice kvalitní. Poptávka po něm samozřejmě nevzniká jen ze strany českých turistů. Předpokládáme, že se prodeje našeho piva v Chorvatsku budou i nadále vyvíjet pozitivně. Naše pivo tam patří do kategorie prémiových českých značek,“ uvedla managerka.

Pivo z Královského pivovaru Krušovice je však k dostání i v některých dalších zemích, kam se vydávají čeští turisté na dovolenou. „Naše pivo je k dostání například i na Kypru, potencionálního nového partnera máme také v Řecku, kde se spolupráce bude postupně rozvíjet, takže ve větším měřítku by tam mělo být naše pivo v prodeji v příští sezoně. V každé zemi, do které exportujeme, kromě Ruska, máme jednoho výhradního partnera, s nímž spolupracujeme. V Rusku máme distribučních partnerů více,“ konstatovala Martina Pastorová.

Zdroj: Marketingové noviny.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI