Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Při vracení lahví dávají Češi přednost automatům

Co se píše o pivovarech a pivu


Při vracení lahví dávají Češi přednost automatům

[neděle, 11. březen 2007]

Při příležitosti spolupráce Velkopopovického Kozla s filmem Vratné lahve režiséra Jana Svěráka, který do kin přijde již 8. března, provedla značka Velkopopovický Kozel mezi spotřebiteli aktuální průzkum na téma vracení pivních lahví, který mapuje zvyklosti a preference spotřebitelů s tímto momentem spojené. Podle výsledků dává 57 % nakupujících přednost výkupnímu automatu před živým výkupčím a většině z nich by nevadilo, kdyby tyto pracovní pozice zcela nahradilo automatizovaný strojový sběr lahví.

Hrdinou příběhu Vratných lahví je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. Jak dnes vlastně Češi vnímají tento fenomén? Podle průzkumu Velkopopovického Kozla provedeného v různých typech nákupního prostředí spotřebitelé nejčastěji vracejí pivní lahve jednou týdně, v počtu od 1 do 6 kusů a v tašce.

Při vracení lahví mají raději výkupní automat, nikoli výkupčího, a nevadilo by jim, kdyby výkupčí lahví zcela nahradil automatizovaný výběr lahví prostřednictvím automatu. Rozdíly v preferencích spotřebitelů v tomto směru nevykazují ani odlišné typy nákupních míst – téměř totožné jsou odpovědi respondentů nakupujících v drobných nezávislých prodejnách, supermarketech i hypermarketech.

Při příležitosti této spolupráce značka Velkopopovický Kozel uvedla na trh také speciální balení s potiskem, který avizuje premiéru filmu Vratné lahve a jako bonus nabízí filmovou melodii do mobilního telefonu. Kromě speciálního balení (deset lahvích varianty Velkopopovický Kozel Světlý nebo osm lahví 11o Medium) zve spotřebitele do kin také televizní reklama Velkopopovického Kozla a aktualizovaná etiketa na lahvích, zobrazující logo filmu a datum jeho premiéry. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI