Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

K pivu zazpívá také Šuláková

Co se píše o pivovarech a pivu


K pivu zazpívá také Šuláková

[pondělí, 11. srpen 2008]

Jen třikrát do roka najdou fajnšmekři na prodejních pultech oblíbené sváteční pivní speciály – na Vánoce, Velikonoce a třetí várka piva s vyšších obsahem alkoholu se vaří na tradiční pivní slavnosti. Ty vypuknou již tuto sobotu v areálu litovelského pivovaru.

Při Litovelském otvíráku si návštěvníci budou moci kromě piva kvasnicového, černého, s lavinovým efektem a dalších sedmi druhů klasicky vařeného piva vychutnat i bohatý kulturní doprovodný program. Kralovatmu letos stejně jako loni bude Fleret s Jarmilou Šulákovou.

„Kromě řízných lidovek v Litovli zazní i hanáčtina v podání rockové kapely Stracené Ráj, vrcholem večera pak bude dvouhodinový koncert legendární skupiny Turbo. Kromě ní na slavnostech zahrají i revivalové kapely Abby a Robbieho Williamse či Rock'n'Roll Band MarcelaWoodmana,“ přibližuje hudební program jeden z organizátorů Miroslav Slaný. V půl jedenácté večer pestrou směsici kapel i žánrů zpestří ohňostroj.

Bavit se na slavnostech ale kromě pivařů budou i sportovci a děti. „Litovelský otvírák se snaží nalákat za kulturou, dobrým pivem i zábavou celé rodiny. Pro ty nejmenší jsme připravili program na Malé scéně, kde vystoupí historické skupiny,“ dodává Slaný. Přespolní návštěvníky na slavnosti, na kterých loni osm tisíc lidí vypilo kolem tří set sudů piva a spořádalo přes tři tisíce šest set porcí jídla, bude z olomouckého Horního náměstí zdarma vozit kyvadlová doprava.

Zájemci mohou od devíti do sedmnácti hodin také nahlédnout do procesu výroby klasicky vařeného piva a vydat se na exkurzi pivovaru. Musí se ale nahlásit předem, zájem o komentované prohlídky je totiž velký. Jen loni se do spilek, varny a ležáckých sklepů vydalo na dva tisíce lidí. Vstup na pivní slavnosti je zdarma.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Lenka Strnadová

[Litovel] 10:00 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI