Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Místo, kde se vaří „Kozel“

Co se píše o pivovarech a pivu


Místo, kde se vaří „Kozel“

[sobota, 11. srpen 2007]

Velké Popovice jsou vstupem do přírodního parku Velkopopovicko, který se rozkládá na ploše 22 kilometrů čtverečních jižně od obce. Typické jsou dubové lesy a remízky s žulovými balvany, kamenitá a členitá krajina s rybníky. Do krajiny jsou zasazeny vesnice podhorského typu, které často tvoří jen osady se sotva dvaceti domky. Jedná se o jednu z nejpůvodnějších a nejopuštěnějších krajin jihovýchodního okraje Prahy.

Po výletu přijde vhod pivo. Historická část zdejšího pivovaru, který vznikl v roce 1874, byla vyhlášena národní kulturní památkou. Pro návštěvníky pořádá pivovar exkurze: můžete sledovat sládky přímo při výrobě piva Velkopopovický Kozel, ochutnat pivo na původní varně z roku 1928 nebo se seznámit se živým talismanem pivovaru – černým kozlem.

Exkurze pro skupiny je možné zajistit v pracovních dnech od 10 do 17 hodin. Víkendové exkurze se provádějí jen pro skupiny větší než 10 osob. Jednotlivci mají možnost se připojit k větším skupinám. Vše je však třeba domluvit s dostatečným předstihem. (Lidovky)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI