Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar ve Znojmě skončí. Kdy, to šéf českého Heinekenu neprozradil

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar ve Znojmě skončí. Kdy, to šéf českého Heinekenu neprozradil

[čtvrtek, 25. září 2008]

Útlum výroby piva Hostan ve znojemském pivovaru lze očekávat ne v řádu let, ale ještě dříve. Tak neurčité sdělení přivezli do Znojma zástupci vedení Starobrna a nizozemského mateřského koncernu Heineken.

Foto

I když do Znojma dorazil také šéf české části koncernu Lieven Van der Borght, nic konkrétnějšího se od něj zhruba tři desítky zaměstnanců nedozvěděly.

Základní informaci o tom, že se chystá ukončení výroby ve Znojmě, vědí přitom z neoficiálních zdrojů už delší dobu. A jistí si jsou i tím, že se tak stane zřejmě už příští rok.

"Mluvili jsme s nimi přes hodinu, nic konkrétního ale zase nevíme. Prý sem přijeli hlavně proto, že se o tom nyní začalo psát v novinách," uvedl MF DNES jeden ze zaměstnanců, který byl na schůzce přítomen.

"Schůzku jsme svolali hlavně proto, že nám bylo velice líto, že se naši zaměstnanci dozvídají nějaké nepotvrzené zprávy z médií. Řekli jsme jim, že bohužel v tuto dobu nejsme schopni říci žádné konkrétní datum, protože plán nebyl dosud ukončen. Ale že je budeme informovat hned, jakmile budeme mít trochu přesnější časový plán," uvedla mluvčí společnosti Starobrno Kateřina Eliášová.

Ráno se vedení Heinekenu a Starobrna sešlo i s vedením znojemské radnice. Představitele města hlavně zajímalo, co bude dál s areálem pivovaru, který je součástí historického znojemského hradu.

"Dohodli jsme se, že urychlíme práce na studii o výhledovém využití areálu pivovaru. Oni vyjádřili ochotu dál na tom spolupracovat s městem a i my si myslíme, že je to nejlepší varianta," uvedl starosta Znojma Petr Nezveda.

A dodal, že vedení Starobrna ve chvíli, kdy ukončí výrobu ve znojemském pivovaru, začne zřejmě hledat vhodného investora, který by společné plány pivovaru i města uskutečnil. "Protože oni jsou pivovarníci, ne developeři," doplnil Nezveda.

Zdroj: iDnes.cz | Autor: Vojtěch Smola | Foto: Radek Miča

[Znojmo] 14:16 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

pondělí, 29. září 2008
13:59

Malakin

to emu: O tu logistiku mnojdy az zas tak nejde. Ale mas pravdu, tyto dva heinekenovske pivovary zustanou nejdele. Ostatni maji, bohuzel, smulu. Maximalne zustane jeste Velke Brezno.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

emu

pondělí, 29. září 2008
13:40

emu

to Malakin: Podle mě Starobrno a Krušovice zůstanou na pořád... Z hlediska logistiky se nevyplatí zásobovat Moravu z Krušovic.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 29. září 2008
12:17

Malakin

Trosku jeste poopravim nize uvedenou informaci o Starobrnu: Krusovice sice maji moznost rozsireni, ale soucasne maji velky problem s nedostakem vody. Ted pry ji cerpaji i z noveho vrtu, ale diky tomu jakasi sousedni vesnice prisla o vodu... Starobrno tak zrejme zustane jeste dlouho ve hre.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 29.09.2008 ve 12:19:17


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

pátek, 26. září 2008
19:39

Malakin

to emu: Neboj, pochopil. Jen jsem chtel rici, ze 99 % lidi je jedno, co piji. Protestovat muzes ty a pak par vernych, ale Heinekenu tim neublizis. Na ne bohuzel plati jenom slova. Vsak jsi videl, jak vadi pivni servery treba panu Mareckovi a jinym z Plzne. Kdyz se nekde napise pravda, hned je ohen na strese a musi se to oznacit za nesmysl.

Jinak si Starobrna vaz, dokud je. Heineken ho jiste taky casem zavre. Proc mit dva velke pivovary, z toho jeden temer v centru mesta. Krusovice jsou v podstate na vesnici, vsude kolem spousta mista. (Branik taky zavreli a byl mnohem vetsi...).
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.09.2008 ve 19:42:01


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
09:50


posted by: Inzerce

emu

pátek, 26. září 2008
18:37

emu

to Malakin: Asi jsi mě nepochopil. Forma protestu by měla být ta, že teď všichni lidi přestanou kupovat pivo vyrobené v Brně... i kdyby měli začít pít třeba GAMBRINUS, bylo by to dobře. To jediné, co na tyhle firmy platí, je ignorace jejich výrobků.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Malakin

pátek, 26. září 2008
15:51

Malakin

Jak říká ředitel jednoho nejmenovaného pivovaru, lidem jde o značku, ne o to, kde se pivo uvaří. Protesty jsou tedy k ničemu.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

emu

čtvrtek, 25. září 2008
20:37

emu

Teď je to na znojemácích! Lidé ze Znojma by na protest měli okamžitě přestat kupovat výrobky Heinekenu... pokud by byl bojkot důsledný, Heineken by sei příští uzavření pivovaru rozmyslel... bohužel lidi u nás nic takovýho neudělaj... pak ale nikdo nemůže protestovat proti Heinekenu, protestovat můžeme akorát sami proti sobě !


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

jirin

čtvrtek, 25. září 2008
19:33

jirin

R.I.P. :´(


napsal(a): jirin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI