Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novopacký sládek dovede uvařit i nealkoholické pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Novopacký sládek dovede uvařit i nealkoholické pivo

[úterý, 11. listopad 2008]

Pivovar Nová Paka a.s. přichází na trh s novinkou. Poprvé ve své historii vyrobil nealko pivo, které získalo trefný název Moto Brouk.

Nealkoholické pivo je již v těchto dnech expedováno jak v NRW lahvích, tak v sudech. Určeno je pro tuzemský i zahraniční trh.

Obsahuje do povoleného limitu 0,5 % alkoholu a má prý podle názoru prvních konzumentů netradiční, ale zajímavou chuť. Nealkoholický nápoj poznáte v obchodech podle nápadné modré etikety.

Foto

U jeho zrodu stál sládek Ladislav Klazar. Prozrazuje, že byla vytvořena nová receptura jak ve složení surovin, tak ve výrobním procesu, kdy se muselo zabránit tvorbě alkoholu.

Mám pocit, že se podařilo. Musel jsem nastudovat trochu literatury, zapřemýšlet o složení a množství surovin a pak pohlídat výrobní proces. Pivo se povedlo hned napoprvé, uvařeno bylo za 3 týdny,“ říká sládek.

Novopacký pivovar s padesáti zaměstnanci má roční výstav 50 tisíc hektolitrů piva a i s novinkou nabízí celkem devět druhů zlatavého moku. Existence podniku se podle ředitele Jaromíra Bulka opírá o tři pilíře – zásobování regionu, podporu turismu a export. K samotné existenci závodu dodává:

Náš stát pramálo dělá pro podporu středních podniků. Vzhledem k silné koruně a slabému dolaru jsme museli korigovat naše exportní aktivity. Nicméně se nám podařilo uzavřít kontrakt s Kanadou a Moskvou, stále vyvážíme do Pobaltí, Koreje, Polska i Německa.

Zdroj: Jičínský deník.cz | Foto: /Iva Kovářová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

úterý, 11. listopad 2008
09:57

Dwarf

jestlipak to taky chutná po uhelném mouru?? :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Arbi

čtvrtek, 9. duben 2009
13:18

Arbi

to Dwarf: Pošli ho tam a uvidíš.Naco hned kritika.Není to špatný "nealko".Dle mého skromného názoru jedno z nejlepších.


napsal(a): Arbi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI