Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vlastník Plzeňského Prazdroje zvýšil zisk o 28 procent

Co se píše o pivovarech a pivu


Vlastník Plzeňského Prazdroje zvýšil zisk o 28 procent

[čtvrtek, 13. listopad 2008]

Pivovarnický gigant SABMiller zvýšil v prvním finančním pololetí hrubý zisk o 28 procent na více než dvě miliardy dolarů (přes 40 miliard korun). Oznámila to ve čtvrtek firma, která v České republice vlastní Plzeňský Prazdroj. Dodala však, že zhoršující se stav světové ekonomiky oslabuje poptávku na řadě jejích trhů.

"Oslabení spotřebitelské poptávky v minulém roce představovalo náročný start do roku nového. Nicméně, jsme udrželi růst tržeb a prostřednictvím cen jsme zvýšili podíl na klíčových trzích," uvedl šéf SABMiller Graham Mackay."Tento výsledek dokazuje sílu našich značek a operačních schopností," dodal Mackay.

SABMiller je zatím největším pivovarem na světě

SABMiller je podle objemu prodeje největším pivovarem na světě. O své prvenství však přijde poté, co belgický pivovar InBev převezme amerického rivala Anheuser-Busch za 52 miliard dolarů. Transakce, kterou tento týden schválili akcionáři společnosti Anheuser-Busch, by měla být dokončena ještě v letošním roce.

Tržby společnosti SABMiller v pololetí končícím v září stouply o čtyři procenta na 11,2 miliardy dolarů. Firma provozuje zhruba 140 pivovarů po celém světě a zaměstnává kolem 60 000 lidí.

Součástí skupiny SABMiller je největší český producent a vývozce piva Plzeňský Prazdroj, jehož hlavními značkami jsou Pilsner Urquell, Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Radegast. Na Slovensku SABMiller kontroluje pivovary Šariš a Topvar.

Zdroj: iHNed.cz | Autor: Pavlína Máčalová

[SABMiller] 11:55 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Libor

pátek, 14. listopad 2008
18:54

Libor

na to sa nedá povedať nič iné, než že je to kure.vstvo prvého stupňa.
Klesli predaje? čo teraz? vedenie v JAR trvajú aspoň na 25% rastu zisku... Tak zvýšime ceny a nejaká tá vhodná výhovorka sa určite najde....Že to je len kamufláž - to ich netrápi.
Žiadne uskromnenie sa, skrátka svoje musia mať isté a obyčajných ľudí odrbú.
Hanbite sa!
---------------------------------
Zpráva byla upravena 14.11.2008 ve 18:55:44


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

hroch

pátek, 14. listopad 2008
14:42

hroch

Oslabí se prodej, ale zisk vzroste o 28 procent. No jo oni zdražujou energie a tak musí dvakrát ročně zdražit pivo, aby rostl zisk. Smutný je, že jejich cenový politiky se drží i další např. Svijany sice nabízí ve stejných relacích pivo silnější, ale již roky cena sudové 11ky kopíruje na halíř cenu G9.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI