Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Velké Popovice loni navštívilo 11,5 tisíce návštěvníků

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Velké Popovice loni navštívilo 11,5 tisíce návštěvníků

[úterý, 3. únor 2009]

Pivovar Velké Popovice, třetí největší v České republice a největší na území středních Čech, přilákal vloni rekordní počet návštěvníků. Na prohlídkovou trasu se vydalo v roce 2008 téměř 11 500 zájemců o prohlídku, což je o 13 % více než o rok dříve. Pivovar se těší velké oblibě také u zahraničních návštěvníků, atraktivní destinací je zejména pro Rusy, Angličany nebo Maďary. Jen z těchto tří národností se rekrutovalo více než 2800 hostů. Pivovar Velké Popovice je jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

V loňském roce začala přestavba návštěvnické trasy v pivovaru, která prohlídku ještě více zatraktivní. I díky novinkám přijelo téměř 11 500 návštěvníků oproti 10 200 v roce 2007. Vedle česky hovořících zájemců o prohlídku chtějí vidět velkopopovický pivovar i lidé ze zemí, kde se Kozel vaří licenčně. Přijelo tak 1500 Rusů a 760 Maďarů. Na dalším místě jsou návštěvníci z Velké Británie.

Díky rostoucímu zájmu jsme v minulém roce zahájili rekonstrukci a zatraktivnění návštěvnické trasy. Prohlídku výroby nabízejí téměř všechny pivovary, ve Velkých Popovicích navíc seznamujeme hosty s ukázkami historie vaření piva, historií kraje a významem barona Ringhoffera pro vznik pivovaru. Navíc jako jediní ve skupině vaříme tmavé pivo, takže část expozice je věnována i jemu. Návštěvníci oceňují nejen historický vzhled a malebnost celého areálu pivovaru, ale i způsob, jakým je jeho specifičnost zachovávána v novodobých podmínkách,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Největší zájem o exkurze v pivovaru je již tradičně v květnu až červnu a následně na podzim, od září do listopadu. Zvýšenou návštěvnost pivovar zaznamenává v době konání speciálních akcí, jako je například červnový Den Kozla či zářijový Den otevřených dveří. Populární je také jarní Pochod krajinou Františka Ringhoffera, kde je pivovar jedním ze zastavení regionální naučné stezky.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

středa, 4. únor 2009
09:36

hroch

A to navíc v létě proběhla informace o investici 10mil Kč na zkvalitnění prohlídkové trasy. To znamená 1000Kč na jednoho návštěvníka. Ono z těch 11tisíc bude určitě alespoň čtyři tisíce při dnu kozla. Navíc on ten pivovar nebyl nijak zajímavý ani za dob výroby spilka sklep oproti spoustě menších a ucelenejších pivovarů, natož dnes to musí být CKT paráda.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Milhauz.h

úterý, 3. únor 2009
19:44

Milhauz.h

Tak to by mě opravdu zajímalo co se těm lidem na tom tolik líbí. Tady je varna, tady je dvůr no a tady máme lahvárnu. To je asi tak všechno :D Tam fakt není nic k vidění...


napsal(a): Milhauz.h [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI