Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar nabízí celou řadu výhod

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar nabízí celou řadu výhod

[sobota, 12. březen 2005]

Národní podnik Budějovický Budvar se letos stal třetím nejlepším zaměstnavatelem Jihočeského kraje. Stejně jako firmy na předchozích dvou místech - Robert Bosch a Dura Automotive CZ - nabízí svým zaměstnancům nejen vysoký plat, ale i široké sociální zázemí.

Jednatřicetiletý pomocník vařiče Vlastimil Hornák pro Budvar pracuje s přestávkou, během níž se pokoušel věnovat soukromému zemědělství, osm let. Kromě vysokého platu a dalších výhod si cení příspěvků, které Budvar poskytuje svým zaměstnancům na dovolené. „Ta sleva je úplně super, člověk se rád někam podívá a navíc s sebou může vzít přítelkyni,“ uvedl.

Několikatisícový příspěvek na dovolenou odvislý od početnosti rodiny zaměstnance uděluje pivovar jednou za dva roky. Každý rok dostává šest set sedmdesát zaměstnanců Budvaru třináctý plat. Jejich průměrná mzda přitom činí dvacet jeden tisíc korun, což je téměř o sedm tisíc více než jihočeský průměr.

K tomu mají „Budvaráci“, jak se označují, týden dovolené navíc, dotované závodní stravování nebo lékařskou péči. Budvar svým zaměstnancům nabízí také kulturní zájezdy nebo permanentky do sportovních zařízení. A každý měsíc si mohou domů odnést pivo, na jehož výrobě se podílejí - buď čtyřicet půllitrových lahví nebo dvaasedmdesát třetinek.

A co za to musí správný Budvarák splňovat podle představ vedení? „Především musí umět svou práci. Očekáváme také, že každý náš zaměstnanec bude loajální a že bude reprezentovat firmu,“ vysvětlil ekonomický manažer Budvaru Petr Jánský. Každý zaměstnanec musí podle něj vystupovat tak, aby se za něj pivovar nemusel stydět. „U řidiče to například znamená, že nevyjede se špinavým autem, že bude vhodně oblečený, že bude vstřícný vůči zákazníkovi,“ vyjmenoval Jánský. Čeho si firma cení na zaměstnancích nejvíce, dokladoval Jánský na třech bodech, k nimž se podle kolektivní smlouvy přihlíží při určení osobní složky platu: charakteru zaměstnance, jeho pracovního nasazení a odbornosti. Jánský zdůraznil především jejich pořadí. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI