Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Co dělat, když se klienti napadají?

Co se píše o pivovarech a pivu


Co dělat, když se klienti napadají?

[sobota, 18. duben 2009]

Agentura DDB Chicago se dostala do nezáviděníhodné pozice. Jedním z jejích klientů je společnost Emerson, výrobce chladicích zařízení. A ten nařídil svým divizím bojkotovat produkty Anheuser-Busch kvůli novým pravidlům, které pivovarský gigant zavedl pro své dodavatele. Podle těchto pravidel musí dodavatelé čekat 120 dní na proplacení faktur. Protiakce Emersonu přišla záhy. Nařízení o bojkotu produktů Anheuser-Busch bylo distribuováno interním e-mailem: „Chceme, aby všechny naše divize přijaly toto nařízení a aby nekupovaly žádné produkty Anheuser-Busch nebo InBev.“ Pivní gigant to považuje za urážku a vyhlášení nepřátelství. Prohlásil, že je „překvapený a zklamaný nepřesným obrazem společnosti“, který údajně vzniká při veřejném způsobu vyřizování. Dave Peacock, prezident A-B, prohlásil: „Pokyny, aby na korporátních akcích Emersonu byli upřednostňování jiní pivovarníci, například konkurenční Heineken, jsou velmi překvapující. Věříme tomu, že nebudou vyslyšeny. Emerson je firma, která na úspěchu pivovaru Anheuser-Busch jako jeden z jeho dodavatelů vydělává a její úspěch je na nás založen.

Pivovar je jedním z největších chicagských klientů agentury DDB, spolupráce trvá již od počátku roku 1977. Nedávné rozhodnutí společnosti InBev (majitele Anheuser-Busch) o snížení počtu spolupracujících agentur vyřadilo ze hry většinu agentur konkurenčních k DDB a posílilo vzájemná spojení. Na druhé straně je také Emerson klientem DDB, a to od roku 1998. Agentura před deseti lety vedla rebranding společnosti v hodnotě úctyhodných 25 miliard dolarů. Mluvčí DDB každopádně odmítl spor klientů komentovat. Podle vyjádření expertů je to ten jediný rozumný postoj, který může agentura v danou chvíli zaujmout.

Zdroj: Strategie.cz | Autor: Zdeněk Strnad

[AB InBev] 20:07 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

neděle, 19. duben 2009
20:09

Michal

Kdybych k tej sračce A-B měl přístup, tak to taky bojkotuju a považuju za urážku, že si nárokujou ochranou známku Budweiser, za urážku Českýho národa, ale zároveň se omlouvam, páč je to pivní server, ne server o sračkách :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI