Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Podle pivařů opraví památku

Co se píše o pivovarech a pivu


Podle pivařů opraví památku

[středa, 8. červenec 2009]

Je to jen pár dní, co pivovarníci ve znojemském pivovaru Hostan naplnili definitivně poslední sud s pivem. Avšak na Hostan, který se bude dál vařit již jen v Brně, by znojemští neměli zapomenout. Přeje si to vedení Heinekenu, kterému znojemský pivovar coby součást brněnského Starobrna patří. A tak v rámci kampaně „Všichni na jedno, Hostan za všechny“ má Starobrno finančně pomoci Znojmu opravit některou z jeho památek.

Město dalo na výběr ze tří. Pivovar pak podpoří jednu z nich, konkrétně tu, která získá nejvíc bodů v hlasování znojemských pivařů. Za každé načepované pivo Hostan tedy dostane host od výčepního žeton, který může vhodit do některé ze tří přítomných hlasovacích schránek. „Veřejné ,referendum‘ potrvá do konce července,“ vzkázala mluvčí Heinekenu Kateřina Eliášová.

Prvním projektem, který by mohlo Starobrno finančně podpořit, je Hillizerův altán. V jeho případě jde o výstavbu dřevěné vyhlídky pod svatováclavskou kaplí, která má skýtat pohled na údolí Dyje, Podyjí i na znojemskou přehradu. „Město plánuje obnovit altánek podle dobových obrázků z devatenáctého století,“ přiblížila mluvčí radnice Denisa Šipošová.

Druhým projektem je rekonstrukce znojemského hradu, v jehož předhradí se až donedávna vařilo pivo.

Třetí nominovanou akcí je pak revitalizace hradebního pásu poblíž ulice Dolní Česká. Tamní areál hradeb se má proměnit v jakousi relaxační zónu.

Z hradebního příkopu vznikne vlastně amfiteátr, kde bude možné posedět a mohou se tam konat třeba i rytířské turnaje,“ dodala mluvčí znojemské radnice.

Projekt navazuje na loňskou akci, díky níž brněnský pivovar přispěl na vybudování stylového středověkého mázhauzu v centru města.

Značka Hostan patří již několik let do portfolia pivovaru Starobrno, který je od roku 2003 součástí skupiny Heineken. Letos se veškerá výroba znojemského piva přesunula do Brna a pivovarníci mají znojemské prostory definitivně opustit na podzim.

Zdroj: iDnes.cz | Autor: Vojtěch Smola

[Heineken] 18:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

čtvrtek, 9. červenec 2009
15:34

Moro

Zase prima marketingový tah - za každé vypité Starobrno (pardon Hostan přece) dostanete žeton a my (Heineken) si zvýšíme spotřebu a tím i zisky a něco vám opravíme. My jsme hodní, my jsme vám pivovar zavřít museli ...


napsal(a): Moro [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 8. červenec 2009
20:45

jiri.kana

Já bych hlasoval spíš pro výstavbu zelenorudého pomníku Heinekenu, na výraz vděku za to, že nám zachoval BRAND Hostan.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI