Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dobrý nápad se stal začátkem úspěšného podnikání

Co se píše o pivovarech a pivu


Dobrý nápad se stal začátkem úspěšného podnikání

[středa, 2. září 2009]

Sotva pár let po Sametové revoluci se dostal pivovar v Chodové Plané opět do soukromých rukou. Na začátku myšlenky byli čtyři společníci a určitě také milovníci zlatavého moku, kteří založili firmu s názvem Chodovar spol. s.r.o.. Svými představami a především činy se doposud podílejí na chodu a rozkvětu celé společnosti. A o tom, že se jim to daří, se může osobně přesvědčit každý z vás.

Foto

Myšlenka spojit kouzelnou pivní pohodu s možností relaxace v pivních lázních a doplnit vše příjemným doprovodným programem je pro hodně Čechů (především pro mužskou část populace) jakýmsi nesplněným tajným snem. Majitelé pivovaru v Chodové Plané se o to pokusili a dnes pivovar opravdu vzkvétá a to se nepromítá jenom ve zvýšené produkci, která dosahuje téměř 90 tisíc hektolitrů vyprodukovaného piva a stáčené minerální vody za rok.

Foto

Na rozmachu a zviditelnění v očích veřejnosti se svou měrou podílí také atraktivní prostředí stylové restaurace vsazené do části skalního labyrintu pivovarských sklepů. Pro návštěvníky, kteří nemají tušení, v jakém prostředí se restaurace nachází, je již samotný vstup nezapomenutelným zážitkem. A co teprve posezení. Po prvním šoku z prostředí si uvědomíte, že jste sice ve skále, ale není zde žádná zima. Později zjistíte, že tu nejsou okna, ale ani ty vám neschází. Vše je tak nějak přirozené a nesmírně zajímavé. Na vašich příjemných pocitech se podílí nejen nevšední prostředí a profesionální personál, ale také neodolatelný a k pivnímu moku přizpůsobený jídelní lístek. O tom, že jste opravdu v pivovaru, vás přesvědčí nápojový lístek, kde pivo hraje dominantní roli. V části unikátního skalního labyrintu se nachází malé pivovarské muzeum.

Foto

Ovšem ani pravé pivní lázně nejsou k zahození. Taková koupel v pivu je snem nejednoho milovníka tohoto lahodného nápoje. Pivní lázně najdete nedaleko pivovaru, a to přímo na náměstí v Chodové Plané v budově krásně zrekonstruovaného wellness hotelu „U Sládka“. Cílem jednotlivých procedur (koupelí, zábalů, masáží a pitné kůry) je harmonizovat organismus a tím dosáhnout celkové regenerace organismu. Ozdravné procedury mají pozitivní vliv na pleť a vlasy, způsobují uvolnění svalů, prohřátí kloubů a podporují imunitní systém organismu.

Názornou ochutnávku piva můžete také absolvovat v budově původní sladovny, která byla využívaná zdejším pivovarem až do roku 1860. Dnes se zde nachází restaurace „Stará Sladovna“. Jde o originální restauraci tzv. Berrarium. Přibližuje návštěvníkům na jednom místě a v jednom okamžiku svět technologie piva a gastronomie. Restaurace disponuje kapacitou 150 míst a dalších přibližně 300 míst je na terase, ze které je kouzelný výhled na komplex historických budov pivovaru. Součástí restaurace je minipivovar a návštěvníci zde mohou sledovat postupy při vaření piva nebo s pomocí sládka uvařit své vlastní pivo. Na tvorbě pivního lístku, který v základní nabídce obsahuje minimálně 10 druhů piv, se podílejí opravdoví znalci piva a zároveň majitelé Jiří a Vojtěch Plevkovi.

Foto

Ve správném pivovaru by neměla chybět prohlídka. I zde vás majitelé rádi seznámí s historií pivovaru a přiblíží vám tradiční postupy při vaření piva. Denně, a to úderem 14. hodiny, můžete nahlédnout do kuchyně zdejších sládků. Prohlídka trvá přibližně 45 minut a je spojena s ochutnávkou piva, které je stylově stáčeno přímo z pivovarské kašny. Pro skupiny zájemců o prohlídku je možná rezervace i mimo stanovenou hodinu, a to na telefonních číslech +420 374 798 122, 374 611 650 nebo e-mailu ve-skale@chodovar.cz.

Foto

Zdroj: Meredit.cz | Autorka: Jaroslava Fuksová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI