Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba Šerák získala bronzovou medaili na Žatecké Dočesné

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba Šerák získala bronzovou medaili na Žatecké Dočesné

[čtvrtek, 10. září 2009]

Holbu Šerák ohodnotili pivní znalci jako třetí nejlepší pivo v republice. Stalo se tak v degustační soutěži, která se tradičně koná v rámci Dočesné v Žatci, kde Holba získala bronzovou medaili v silné konkurenci světlých jedenáctek. U Šeráku odborní degustátoři vysoce hodnotili nejen jeho vyváženou, plnou chuť a chmelové aroma, ale také lahodnou hořkost i celkový dojem po napití.

Oceněná Holba Šerák je vlajkovou lodí pivovaru a její roční produkce každoročně přesahuje 200 tisíc hl. Již 135 let ji pivovar vyrábí klasickým způsobem a právě díky tradičním výrobním postupům získává Šerák svoje výjimečné chuťové vlastnosti i vysokou pitelnost, která je pro tradiční česká piva typická.

Tradiční Dočesné, která se koná při příležitosti ukončení sklizně chmele a jejím odborným garantem je Chmelařský institut, se každoročně zúčastní pivovary z celé republiky. Letos mezi sebou soutěžilo na 150 vzorků různých piv, vařených převážně ze žateckého chmele. Žatecký poloraný červeňák stál při zrodu tradice českého piva a pro své typické vlastnosti je až dosud měřítkem kvality pěnivého moku.

Degustátoři hodnotí anonymní vzorky prostřednictvím degustačních lístků, kam uvádějí jejich pořadí. Nejlépe hodnocené vzorky postupují do finále, které určí jejich výsledné pořadí. Hodnocení vzorků probíhá ve dvou kolech, což zaručuje vysokou objektivitu výsledků.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI