Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nealkoholická piva Zlatopramen a Starobrno Fríí za sebou mají úspěšnou sezónu

Co se píše o pivovarech a pivu


Nealkoholická piva Zlatopramen a Starobrno Fríí za sebou mají úspěšnou sezónu

[pondělí, 26. říjen 2009]

Oblíbenost nealkoholických piv u českých spotřebitelů roste. Tento trend jednoznačně potvrzuje nárůst objemu prodeje těchto piv ze skupiny Heineken Česká republika. Za první tři čtvrtletí tohoto roku se prodalo více než 23 tisíc hektolitrů nealkoholického piva z rodiny Heineken, což je meziročně růst o téměř tisíc hektolitrů. Největší, téměř čtyřnásobný nárůst přitom zaznamenala značka Zlatopramen Nealko, která byla uvedena na trh na jaře loňského roku. Špičkovou kvalitu nealkoholických piv podtrhuje i řada ocenění udělených v letošním roce.

Zlatopramen nealko byl dosud na pivních soutěžích velmi úspěšný, za svoji relativně krátkou existenci stihl posbírat 1. místo na tradiční Žatecké Dočesné v září a o necelý měsíc později ho v prestižní soutěži České pivo 2009 odborná porota ohodnotila jako nejlepší nealkoholické pivo. Degustační soutěž České pivo je přitom jedinou pivní soutěží, kterou vyhlašuje a garantuje Český svaz pivovarů a sladoven, odborníci ji proto považují za nejprestižnější podnik u nás.

Neméně úspěšnou sezónu má letos i další nealkoholické pivo z rodiny Heineken – Starobrno Fríí. To v silné konkurenci obstálo na Zlatém poháru Pivex 2009, kde obsadilo bronzovou pozici.

Úspěch obou nealkoholických piv spočívá v zachování jejich tradiční výroby. Pivo ve spilce prokváší kratší dobu a díky tomu se nevytvoří takové množství alkoholu jako v klasickém pivu. Nealkoholické pivo má maximální obsah alkoholu 0,49 %. Díky řízenému kvašení získá výraznou chmelovou vůni, tak podobnou jako u piva s vyšším obsahem alkoholu.

Zájem českých zákazníků o nealkoholické pivo stále roste, potvrzuje to nejen nárůst počtu značek, které jsou na trhu k dostání, ale i rostoucí objemy prodejů. Aktuálně mají spotřebitelé na výběr více než 20 druhů nealkopiva od 21 pivovarů. Kvalitní nealkoholická piva si nacházejí své příznivce nejen mezi řidiči, ale také u sportovců. Stále častěji se stává i vítaným nápojem v rámci obědových menu a vůbec pokaždé, když má člověk chuť na pivo, ale potřebuje si zároveň zachovat čistou mysl pro další činnost. I proto jsou nealko piva skupiny Heineken k dostání nejen v lahvích, ale také čepované přímo v restauracích.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika

[Heineken] 11:47 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Milan

pondělí, 26. říjen 2009
14:07

Milan

Vzhledem k tomu, že Zlatopramen Nealko je plněno do stejné láhve jako Starobrno, jedná se na 99% o produkt z Brna, zde nám to je prezentováno jako dvě různé značky...


napsal(a): Milan [Odpovědět]

hroch

pondělí, 26. říjen 2009
17:52

hroch

to Milan:
Zaltopramen nealko se prodával ještě než bylo spojení s Heinekenem potvrzeno antimonopolním úřadem. Nevím kde ho dělali. Ale je možné že již předtím s ohledem na budoucí vztahy brali nealko ze starobrna, a nebo je to úplně naopak.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI