Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar jede do Tábora za obchodem

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar jede do Tábora za obchodem

[sobota, 9. leden 2010]

Speciální ležák s nálepkou jubilejního 20. ročníku bude letos novinkou táborských reprezentačních slavností piva. Kromě něj mohou návštěvníci ochutnat produkci devadesáti druhů piva z 41 pivovarů z domova i zahraničí.

Slavnosti začínají 2. února a vyvrcholí vyhlášením vítězů Zlaté pivní pečeti v 16 kategoriích,“ vypočítal ředitel slavností Alois Srb. Přírodní a ochucené minerální vody se utkají o titul Zlatý český pramen.

Slavnosti lákají podle ředitele do Tábora stále větší množství výrobců. Letos je přihlášeno zatím na 85 pivovarů, což je rekord. „Začínali jsme před těmi dvaceti lety s devíti,“ říká Srb a připomíná, že během té doby se staly největší akcí svého druhu v republice.

Pivní slavnosti se tradičně konají v hotelu Palcát a předprodej vstupenek na ně začíná 12. ledna v táborském informačním centru na Žižkově náměstí. Pro každý den je určeno přibližně tisíc lístků.

Začínáme na částce 90 korun a každý další den je vstup o desetikorunu dražší,“ upřesňuje Srb. Součástí prezentace pivovarů jsou i vystoupení harmonikáře, hudebních skupin, ale i diskotéky.

Mezi prvními se na táborské slavnosti přihlásil i Budějovický Budvar. „Naší strategií není účastnit se všech pivních soutěží v republice,“ vysvětluje mluvčí Budvaru Petr Samec důvod, proč se pivovar nezapojí i do degustační soutěže o Zlatou pivní pečeť. A dodal, že akci berou jako obchodní příležitost.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI