Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovary z kraje slaví úspěchy

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovary z kraje slaví úspěchy

[pondělí, 22. únor 2010]

Svatý Florian, Velkorybnický Hastrman, Permon, Velichovský forman, Jantar a Prokop - to jsou názvy piv, která vaří rodinné a domácí minipivovary v Karlovarském kraji.

Měšťanský minipivovar v Sokolově expeduje pivo Permon. Majitel pivovaru Ladislav Sás si v sobotu v Chebu nenechal ujít návrat Chebské Hradní 11°. Prozradil při tom i své podnikatelské plány. „Vaříme na nové varně. Loni jsme byli na šesti stech hektolitrech a letos chceme mít dvanáct set. Začínáme dodávat do restaurací. Připravujeme i nová lahvová piva. Do Chebu jsme se přijeli podívat, jak jim to tady půjde,“ prozradil podnikatel důvod své návštěvy. Na nejprestižnější tuzemské soutěži Česká pivní pečeť v Táboře získal sokolovský Permon minulý měsíc v kategorii světlá piva speciál Zlatou i Stříbrnou pečeť. Diplom Zlatá pivní pečeť putoval také do zámeckého minipivovaru Chyše.

Potvrdilo se, že minipivovary v Karlovarském kraji vaří nejlepší pivo. Zlatou pečeť jsme získali s pivem Permon 13 speciál. Stříbrnou pečeť s Permonem 16 speciál,“ uvedl Ladislav Sás. Pivo s chráněnou značkou Permon začal vařit v prosinci 2006. Pětatřicet konkurentů z celé republiky nechal za sebou v Táboře zámecký minipivovar Chyše. Zlatou pečeť si odvezl za jedenáctistupňové pivo Prokop.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Děkan

úterý, 23. únor 2010
08:05

Děkan

Souhlasím, kdykoliv jsem chutnal Permona, Chyšské a velkorybníckého Hastrmana, byla to velmi chutná pivka, po velmi nepříjemné zkušenosti v Lokti, kdy nám bylo předloženo zkyslé a smradlavé pivo, jsme z naší pivní cesty Velichov raději vynechali - pane Nováku, pivo kvasí na spilce a zraje v tancích, nikoliv v pivním trubním vedení.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Jarda

pondělí, 22. únor 2010
21:32

Permon, Hastrman a Chyše si zaslouží hlubokou poklonu. Kurnik šopa, měl bych myslet na svůj pupuš a chci-li se hluboko klanět, měl bych přejít od ležáků na lehčí piva ::lol
Ale Velichov a Loket se musí ještě hóóódně snažit.
A kdy že začne Cheb vařit v Chebu?


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI