Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák kraloval, je Pivem České republiky, Krušovice, Hostan i Starobrno také s medailemi 08

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák kraloval, je Pivem České republiky, Krušovice, Hostan i Starobrno také s medailemi 08

[pátek, 11. červen 2010]

Českobudějovické Slavnosti piva a 14. ročník degustační soutěže Pivo České republiky 2010 přinesly o uplynulém víkendu pivním značkám Heinekenu Česká republika úspěch v podobě pěti ocenění. Zlato získal v kategorii Světlý ležák Premium Březňák světlý ležák z pivovaru Velké Březno. Na bronz ve stejné kategorii dosáhlo pivo Krušovice Ležák. V kategorii světlých výčepních piv obsadil druhé místo krušovický Mušketýr, třetí místo a bronzovou medaili vybojoval Hostan Naše pivko. Starobrno Fríí se umístilo na bronzové příčce mezi nealkoholickými pivy.

Do odborné degustační soutěže konané u příležitosti Slavností piva, která se uskutečnila od pátku do soboty na Výstavišti v Českých Budějovicích, se přihlásilo se svými vzorky celkem 51 pivovarů s 254 značkami piv. Soutěžní klání bylo rozděleno do 15 kategorií. Vysoký počet přihlášených vzorků stvrzuje vysokou úroveň soutěže.

Degustační soutěž pořádá Výstaviště České Budějovice a.s. ve spolupráci s firmou REVEL, produkční agentura Alois Srb Tábor. Záštitu nad celou soutěží převzalo Ministerstvo zemědělství, hejtman Jihočeského kraje a primátor Statutárního města České Budějovice.

Úspěchy značek z portfolia Heinekenu potvrzují, že piva Březňák, Krušovice, Starobrno i Hostan jsou oblíbená nejen mezi konzumenty, ale i odborníci oceňují jejich chuťové a senzorické vlastnosti. Obzvláště cenné je zlato pro Březňák světlý ležák, který se těší rostoucí popularitě podobně jako další produkty z pivovaru ve Velkém Březně, kde vaří pivo vrchní sládek Petr Hauskrecht se svým týmem. Úspěchy krušovických piv pak předznamenávají, že rozsáhlé investice a úsilí, které sládek Tomáš Kosmák společně s bývalým sládkem Václavem Kloubem vložili do úprav receptur s cílem vrátit je na výsluní popularity nejen středočeských pivařů, přináší první plody. Tomáš Pluháček, vrchní sládek pivovaru Starobrno, si na své konto připsal ocenění pro piva Hostan Naše pivko a Starobrno Fríí. Pro posledně jmenovaný produkt to bylo poslední ocenění v řadě, štafetu nealkoholických piv totiž v minulém měsíci přebrala nová samostatná značka Fríí, která bude pokračovatelem a spojí v sobě kvality právě bronzového Starobrna Fríí a dalšího produktu z portfolia Heinekenu - Zlatopramenu Nealko.

Značky z portfolia Heinekenu Česká republika již letos bodovaly v degustačních soutěžích Zlatý pohár Pivex 2010 a Česká pivní počeť. V tomto roce se ještě zúčastní dalších významných mezinárodních i domácích klání.

Zdroj: GastroTrend.cz

[Heineken] 12:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p

pátek, 11. červen 2010
12:42

Já tomu nějak nerozumím...jsem schopen okamžitě vyjmenovat pět piv v každé kategorii,kterým bych dal přednost...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Malakin

pátek, 11. červen 2010
13:15

Malakin

to h.p: No jo, ale v degustačních soutěžích jde především o to, jak chutná dané pivo přímo na konkrétní akci, a ne na tom, jak chutná normálně v průběhu roku. To je nutné brát při posuzování výsledků v potaz.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

17. květen 2024
14:37


posted by: Inzerce

phrabina

pátek, 11. červen 2010
14:55

phrabina

to h.p: Není čemu rozumět, evidentně jde o tiskovou informaci Heinekenu


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 11. červen 2010
15:50

Pavel R.

to Malakin: Ono taky záleží na tom, Marku, odkud to pivo je. Věřím, že na soutěž poslali pivo z VB, vyráběné klasikou. Pokud si někdo koupí stejnou značku třeba na Moravě, nemusí to být z VB. Proto asi ty výkyvy chutí. Na to stačí jednoduché počty: roční výstav značky - maximální výstav pivovaru = hl vyrobené jinde.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI