Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti v pivovaru: misska, medové pivo a Wohnout

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti v pivovaru: misska, medové pivo a Wohnout

[pondělí, 21. červen 2010]

Pivovar v Nymburce otevřel v sobotu již popatnácté veřejnosti. Den otevřených dveří využily tisíce milovníků postřižinského piva. A jako každý rok se při té příležitosti točilo i ochucené pivo.

Letos to bylo medové a punčové pivo,“ řekl ředitel pivovaru Pavel Benák. Ten byl spokojen jak s počasím, tak s návštěvností. „Mohlo přijít během dnes tak šest až deset tisíc lidí. Vypravili jsme zase vlaky tažené parní lokomotivou. Po dlouhé době zamířily do Lysé a vždycky byly plné,“ uvedl spokojený ředitel.

Publiku byla představena Martina Karkošová, která reprezentuje Postřižinský pivovar v soutěži Miss. Chvíli prý točila i pivo. „Postřižinské pivo je takové hustší, plnější,“ vyznala se Karkošová.

Opět se soutěžilo o zájezd. Výherce vyhrál poukaz na 15 tisíc a mohl si vybrat, kam se vydá. Netradiční soutěž se strhla přímo na popud moderátorů dne, zpěvačky Heidi Janků a Oldřicha Tamáše z Evropy 2. „Vymysleli, že odmění muže, který přinese na rampu, která sloužila jako pódium, nejvíce podprsek, které sváže a dosáhne tak delšího podprsenkového provazu,“ řekl Benák.

U jednoho z mnoha pivních stánků jsem potkal bratry Trčkovi. „Já moc na ty experimenty nejsem, mám raději kvasnicové, které se tu také točí,“ svěřil se mladší Jakub s tím, že je rád, že se v předpovědi počasí v televizi sekli. „Mělo být ošklivo a koukejte,“ ukázal na oblohu.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Nymburský deník.cz | Autor: Lukáš Trejbal


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI