Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Češi nepotřebují airbagy, protože mají díky pivu velká břicha, říká Prazdroj

Co se píše o pivovarech a pivu


Češi nepotřebují airbagy, protože mají díky pivu velká břicha, říká Prazdroj

[čtvrtek, 8. červenec 2010]

Češi nemusí mít v autech airbagy, protože je před nárazem dostatečně chrání pivní břich. To je jedna z myšlenek, kterou se před pěti lety snažili lidé z Plzeňského Prazdroje rozveselit své kolegy ze SABMiller, která plzeňského výrobce vlastní. Interní video uniklo před měsícem na YouTube a pivovar je z toho rozpačitý.

Foto

Povedeně sestříhané video doplněné amatérským překladem autora, který ho na server umístil, začíná bombastickým sdělením, že Česko je díky pivu pupkem celého světa a nejdůležitějším městem je Plzeň, kde se vyrábí nejpopulárnější světový ležák Pilsner Urquell.

V podobně nadsazeném duchu pak lidem sděluje, proč je dobré pivo pít a žít v Česku. Vedle využití velkého břicha namísto airbagu například proto, že čeští muži ušetří za cvičení, pivo totiž formuje skvělou postavu a hospoda tak dokonale nahradí fitness centrum.

Pivní břicho prý roste hlavně po flámu

Prazdroj v něm také neopomíná vyzdvihnout krásu českých žen a přihřát si na tom svou polívčičku poznámkou, že právě černé pivo napomáhá ženám k dokonalé postavě zvláště v horních partiích těla.

Klip také přináší novou hypotézu vysvětlující důvod rozpadu Československa. Je prostá. Stojí za tím to, že Slováci pili málo piva, což možná ani jeden národ nebyl schopen rozdýchat.

Původně interní video si na YouTube od poloviny června prohlédlo na 100 tisíc lidí, kterým se nabubřelá nadsázka většinou líbila. "Od teďka chci být Čechem," napsal do komentářů jeden z návštěvníků serveru. "Skvělé, hodně jsem se nasmál, zdravím české bratry," připsal do poznámek Polák a jeden anglicky mluvící cizinec dokonce navrhuje, aby se video stalo klipem tisíciletí.

Samotný pivovar je však z jeho zveřejnění v rozpacích. "Video jsme natočili přibližně před pěti lety jako součást představení České republiky našim zahraničním kolegům ze SABMiller. Protože jsme pivovarská firma a pivo má v naší vlasti výjimečné postavení, snažili jsme se o 'pivní pohled' s trochou nadsázky. Nikdy jsme ho ale nechtěli prezentovat veřejně," řekl iDNES.cz Vladimír Jurina z oddělení komunikace Plzeňského Prazdroje.

Podle něj se nemá pivovar v klipu zač stydět, nicméně tímto způsobem humoru by se na veřejnosti neprezentoval a pokud by podobně laděná reklama měla jít ven, určitě by neobsahoval pasáže například o airbagu či rostoucích ňadrech. "Nicméně jsme potěšeni pozitivními ohlasy, které video sklízí," dodal Jurina.

Podle Tomáše Bučiny z marketingové společnosti Provocado se však Plzeňský Prazdroj ztráty sympatií kvůli videu bát nemusí.

Češi si podle něj jsou schopni ze sebe a svých stereotypů dělat legraci, pokud v tom nevidí nějakou stopu pohrdání nebo kritiku zvenčí, což v tomto případě zmiňovaného "pivního pupku světa" není.

Zdroj: Ekonomika iDnes.cz | Autorka: Iva Špačková | Foto a video: YouTube

[SABMiller] 12:52 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kely

sobota, 10. červenec 2010
12:01

To video má šmrnc. Kéž by ho měla i plzeňská produkce. Paradoxně se její chuťový profil nejspíš začal měnit právě s příchodem SABMilera - tam si asi řekli, že hezké pupky mohou mít Češi i když Pilsner Urqulle už nebude tak hořký, co býval a "pošetřený dia" Gambrinus bude zase lépe formovat postavy. ... Není nad to rozvíjet "tradiční" chuť českého piva.


napsal(a): kely [Odpovědět]

Dan

sobota, 10. červenec 2010
11:28

Dan

Mně se to video líbí, myslím že reklama v tomto duchu by byla lepší a účinnější, než "partička tupounů"...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Gorky

čtvrtek, 8. červenec 2010
18:12

Gorky

Myslím, že by si utrhli mnohem menší ostudu s touhle celkem pěknou a vtipnou reklamou než s partou tich buzíků co chladí pivo v teplém moři.


napsal(a): Gorky [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI