Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Světové mistrovství v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois se uskuteční již za tři dny. Proběhne v duchu šedesátých let.

Co se píše o pivovarech a pivu


Světové mistrovství v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois se uskuteční již za tři dny. Proběhne v duchu šedesátých let.

[pondělí, 25. říjen 2010]

28. října si dají nejlepší světoví barmani schůzku v londýnském Old Billingsgate. Proběhne tu totiž již čtrnáctý ročník prestižního mistrovství World Draught Masters, kterého se letos zúčastní národní mistři z více než 30 zemí z celého světa a budou soutěžit, kdo dokáže nejlépe natočit a naservírovat ležák Stella Artois. Českou republiku reprezentuje Lucie Nováková z Restaurant & Pizzeria U Svaté brány v Kadani. Letošní ročník světového mistrovství se ponese v duchu evropské kinematografie 60. let, čemuž se přizpůsobí i veškeré rekvizity, hudba a oblečení účastníků.

World Draught Masters je velmi prestižní záležitostí, která se každoročně koná v některé z top světových lokalit. V loňském roce to byla Public Library, největší veřejná knihovna ve Spojených státech. Letos pořadatelé zvolili neméně slavné místo, a sice Old Billingsgate, proslulou viktoriánskou budovu v centru Londýna, kde kdysi býval rybí trh,“ vysvětluje Martina Bučková, manažerka značky Stella Artois.

Barmani se tak i letos utkají před zraky odborné poroty a diváků v předvedení devítikrokového rituálu točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Ten mimo jiné zahrnuje správný sklon sklenice, výšku a správné seříznutí pěny nebo závěrečné opláchnutí natočené sklenice. Při správném zvládnutí tohoto rituálu se z točení a servírování belgického ležáku Stella Artois stává opravdový požitek smyslů.

Atraktivní prostředí, netradiční koncept akce v duchu 60.let, výborné prémiové pivo a samozřejmě boj barmanů o titul mistra světa slibují pro všechny zůčastněné zajímavou podívanou.

A o co budou ti nejzručnější a nejcharismatičtější barmani a barmanky soutěžit? Výhra je neskutečně lákavá – hvězda letošního finále se stejně jako její předchůdci stane ambasadorkou značky Stella Artois. Tahle role spočívá v tom, že po dobu jednoho roku bude cestovat po celém světě a předvádět odborné i široké veřejnosti, jak takové správné točení tohoto piva vlastně vypadá. Loňskou vítězkou se stala Avril Maxwell z Nového Zélandu.

Česká finalistka a vítězka letošního národního kola soutěže Lucie Nováková se na světové finále důkladně připravovala a hodlá bojovat ze všech sil. Její loňská předchůdkyně Barbora Hebrová nasadila laťku vysoko – vyhrála skvělé čtvrté místo a v divácké kategorii dokonce třetí pozici – což Lucii podle jejích slov motivuje k co nejlepším výkonům.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Straopramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI