Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Česku plánujú sprivatizovať pivovar Budvar

Co se píše o pivovarech a pivu


V Česku plánujú sprivatizovať pivovar Budvar

[pátek, 31. prosinec 2010]

Pravicová česká vláda chystá privatizáciu štátnych podnikov. Medzi inými by malo ísť o Budvar, Poštu a Lesy.

V Českej republike sa pripravuje asi už posledná vlna privatizácie štátneho majetku. Podľa denníka MFDnes ju chystá české ministerstvo financií. Mala by sa týkať podnikov, ktoré už štát nepotrebuje riadiť, ale aj niektorých skúšobných a výskumných ústavov.

"Chceme urobiť revíziu nepotrebného majetku a čo najrýchlejšie vytvoriť podmienky pre jeho urýchlený predaj. Aby zbytočne nečakali na privatizáciu, ktorá nikdy nepríde, a uvoľnili si kapacity," uviedol tajomník ministra financií Zdeněk Zajíček.

Podľa neho pôjde o štátne podniky, ktoré ešte neprešli transformáciou, ako sú napríklad Budějovický Budvar, Lesy ČR alebo Česká pošta. Ale tiež skúšobné a výskumné ústavy a zostatkové štátne podniky, napríklad rekreačné objekty z majetku polície a armády. Niektoré štát zaťažujú, pretože musí financovať stráženie a údržbu.

V najbližších mesiacoch preto jednotlivé rezorty dostanú za úlohu urobiť prehľad svojho majetku a na ministerstvo financií pošlú zoznam toho, čo by podľa nich mali prevádzkovať namiesto štátu súkromníci.

Konečné rozhodnutie však bude vždy závisieť od jednotlivých ministerstiev. Samotné ministerstvo financií žiadne štátne podniky nevlastní, má len podiely v desiatkach firiem, ktoré zdedilo po Českej konsolidačnej agentúre a Fonde národného majetku.

Kým privatizáciu podnikov ministri starostlivo plánujú, rozpredaj nepotrebných nehnuteľností beží naplno. Napríklad české ministerstvo obrany na webe ponúka 36 pozemkov a stavieb, ktoré nepotrebuje. Rekordmanom v rozpredaji sa stalo ministerstvo vnútra, ktoré vlani za nepotrebné nehnuteľnosti získalo pol miliardy Kč (19,79 milióna eur).

Umožniť väčšiu transparentnosť rozpredaja a tiež uľahčiť privatizáciu štátnych podnikov má novela zákona o majetku štátu, ktorú české ministerstvo financií teraz pripravuje. Platiť by mala najskôr od roku 2012.

Zdroj: Ekonomika Sme.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

pondělí, 3. leden 2011
18:52

http://www.agris.cz/detail.php?iSub=518&id=169529,tady jenom něco málo k těm Lesům ČR


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Chody

pondělí, 3. leden 2011
18:50

Chody

To Máza: Tobě asi už opravdu hrabe...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

6. červen 2024
14:35


posted by: Inzerce

Máza

pondělí, 3. leden 2011
13:30

to kozousch: Neděkuj, stejně je dobře že mezi námi je někdo kdo tady kontroloje dodržování pravidel. Takový editor. To je dobře. co by za to jiný web dal.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

pondělí, 3. leden 2011
14:24

kozousch

to Máza: Bylo by to dobře v případě, kdybyste si nepletl práci editora (správně moderátora diskuze) a samozvaného pokryteckého falešného moralisty.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

pondělí, 3. leden 2011
17:30

to kozousch: A další facka od editora, pardon moderátora diskuze. Au, au , au to bolí.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

pondělí, 3. leden 2011
18:08

kozousch

to Máza: Milý samozvaný "editore" - nehodláte se zde snad svěřovat se svými flagelantskými či masochistickými praktikami ...


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

pondělí, 3. leden 2011
19:39

to kozousch: Náš moderátore, koukám ty jsi opravdu nadčlověk který sežral všechno moudro světa ( plus Šalamounovo hovno ). Je mi tě líto, ale ne kochej se tím svým obžérstvím dál.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hroch

neděle, 2. leden 2011
23:28

hroch

Jinak všem ušlo v jaké společnosti se všemi vycvalované "stříbro" objevilo. Lesy české republiky, snad není většího tunelu než samotná armáda. Česká pošta to je taky kapitola sama pro sebe.
Když si vezmu jenom ty známá fakta, tak v té společnosti bude Budvar oprávněně. Pro členy představenstva to bude taky pořádný terno. Všechny arbitráže o značku jdou přímo ze státní pokladny a ne z účetnictví společnosti, již výše zmíněné upřednostňování státní společnosti nad soukromými- velký zisk firmy velké odměny přestavenstvu. A jak to bývá ty brebendy k tomu- dopravu určitě zajišťuje firma švagra, suroviny přes firmu švagra jiného člena představenstva atd. už jsou jenom navíc.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

emu

neděle, 2. leden 2011
22:01

emu

většina národa je proti prodeji budvaru a to i pravičáci !!!
neměli by o tomto vyvolat VV referendum mezi svými voliči? pokud tak udělají, a je jasné, že výsledkem bude zamítnutí prodeje budvaru, tak by měli prodej budvaru vetovat. pokud VV nechají privatizaci budvaru projt přes odpor nějakých 80 % veřejnosti, tak to znamená, že ta jejich přímá demokracie neexistuje. myslím, že bysme měli práva na tuto stranu vyvinout nátlak, protože tahle strana se zaváztala že bude dbát na názory lidí a tohle je ideální příležitsot, jak to prokázat, nebo naopak prokázat, že lže...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
22:30

kozousch

to emu: Já se obávám, že by náklady na referendum mohly překročit případný výnos z prodeje Budvaru. Pokud by výsledkem referenda bylo "neprodávat", musely by být náklady na referendum uhrazeny z daní. Z finančního hlediska se mi zdá referendum velice nevýhodné.
Můžu se vás zeptat, jestli je vaše prohlášení, že "většina národa je proti prodeji budvaru a to i pravičáci !!!" jen váš odhad, nebo je to výsledek nějakého průzkumu veřejného mínění?
Na závěr si dovolím poznamenat, že demokracie je u nás jen v politických proklamacích. Reálně je u nás plutokracie.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

emu

pondělí, 3. leden 2011
02:00

emu

to kozousch: já jsem myslel takové to online referendum jak dělají věci veřejné na svých stránkách na internetu, tj. hlasování véčkářů. tam by byl prodej budvaru jednoznačně odmítnut.
Není to jen můj odhad, průzkum veřejného mínění jsem sice nenašel, ale na serveru idnes.cz byla v minulých dnech v souvislosti s touto zprávou anketa mezi čtenáři, kde hlasovalo PROTI prodeji Budvaru dokonce ještě více, než těch 80 % lidí! A to je idnes serverem, kteří čtou SPÍŠE pravicově orientování čtenáři (viz různé diskuse). Uznávám, že takovou anketu na webu je třeba brát s rezervou a nemusí vypovídat skutečnému názoru v populaci, ale o něčem to jistě vypovídá a přibližný obrázek názoru veřejnosti to dává. Anketa: http://ekonomika.idnes.cz/Ankety.aspx?idanketa=A20101230_jan_672


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

kozousch

pondělí, 3. leden 2011
07:25

kozousch

to emu: Aha, mě zmátlo to, že jste psal o 80 % veřejnosti. Výsledky hlasování toho online referenda Věcí veřejných může pokrýt maximálně 10 % veřejnosti či kolik procent veřejnosti dalo VV svůj hlas/mandát. Tuto problematiku jsem nezkoumal, ale rozhodování "státních" záležitostí má určitě jasně definovaná pravidla (ústavou, zákony, ...) a téměř určitě nelze rozhodovat na základě jakéhokoli průzkumu veřejného mínění. Navíc zásadní problém je v tom, že průzkumy veřejného mínění bývají záměrně ovlivněné tím, jakým způsobem je formulována pokládaná otázka. Určitě budou výsledky jiné, pokud bude otázka formulována:
1) Souhlasíte s prodejem našeho prestižního pivovaru Budvar cizákům
2) Souhlasíte s tím, aby stát nadále vlastnil Budvar a přivedl ho ke krachu


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Masakr

neděle, 2. leden 2011
20:33

To Pohárek,nevím proč by stát neměl vlastnit podniky a spravovat je,někdo tu vzpoměl Benešovskej pivovar,kde jsem zrovna pracoval.Co ho pamatuju tak to s ním jde od desíti k pěti,a to ho vlastnilo už spousty soukromníků a sdružení.Nemyslím,že vlastnictví v soukromých rukou je záruka ůspěchu a rozkvětu.Vše je pouze o lidech a nezáleží jestli budou státní a nebo soukromníci.A stát se bude plést do piva,vždyť se z něj platěj daně:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
19:29

to kozousch: Děkuji za upozornění. Alespoń vidíš jaký jsem rozervanec a budu zřejmě muset zpátky do školy. Doufám že jedním z vyučujících budeš Ty a já se konečně něčemu naučím a nebudu dělat takové koniny jako doposavad.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
20:12

kozousch

to Máza: Rádo se stalo. Na vaši názorovou nekonzistentnost jsem už upozorňoval dříve. Ale vůbec mě nenapadá žádná škola, která by vás mohla naučit to, že když chcete zavádět nebo vyžadovat dodržování nějakých obecně platných pravidel, tak tato pravidla musíte také sám dodržovat, nebo si z těchto pravidel prolobovat výjimku.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
22:10

to kozousch: Už se mi začínalo stýskat.Já bych přeci jenom místo té školy zkusil vyjímku. Je to přeci jenom rychlejší a u nás věc celkem obvyklá, aby se nad tím někdo pozastavoval.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
22:38

kozousch

to Máza: Souhlasím. Požádejte provozovatele tohoto webu, aby vám výjimku udělil. Do té doby ale dodržujte pravidla, která tak vehementně obhajujete, jako každý jiný běžný diskutující. Děkuji.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Pohárek chuťový

neděle, 2. leden 2011
14:01

Budvar se pochopitelně prodat má a měl už dávno. Ne kvůli pár stovkám miliónů, které rozpočtu nemůžou nijak pomoct. Ale prostě kvůli tomu, že stát tu není od toho, aby vařil pivo. Ani obce by neměly, což je u nás naštěstí už jen ve Strakonicích. Státem vlastněný pivovar je nutně veden s menším zájmem, než když ho řídí sám vlastník. Navíc má stát hodně cest, jak "svůj" pivovar nenápadně zvýhodňovat, což ničí konkurenci. Všechny pivovary jsou soukromé a je to v pořádku a normální. Do piva se stát nemá co plést. A že prý by byla prodejem ohrožená značka? No a? Zboří se svět? Navíc to vlastník určitě neudělá, není blbej.


napsal(a): Pohárek chuťový (rada(a)email.cz) [Odpovědět]

DanD

neděle, 2. leden 2011
14:30

DanD

to Pohárek chuťový:
O tu značku taky půjde budoucímu majiteli ze všeho nejvíc, protože ta má taky největší cenu.
A podle mě nezáleží na tom, jestli nějaký pivovar vlastní stát, město, obec, církev, nebo nadnárodní kapitál. Záleží jen na umu lidí, kteří v tom pivovaru pracují - od "přikulovačů" až po generálního ředitele. Když bude každý z nich dělat svou práci poctivě, nezáleží na tom, komu se nakonec vyplácí dividenda.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Dedek

neděle, 2. leden 2011
16:32

Dedek

to Pohárek chuťový:
Sory, ale nemůžu souhlasit. Stát vlastnil různé podniky i za první republiky a vůbec se jim nevedlo špatně. Z pivovarského průmyslu to byl například pivovar v Benešově.
Myslím, že majetku, který vydělává, by se stát neměl zbavovat, ostatně by to žádný dobrý hospodář neudělal.
Naštěstí privatizace Budvaru není jednoduchá, tak snad ještě státním podnikem chvíli zůstane. Nejlépe napořád:)


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Weetek

neděle, 2. leden 2011
23:25

Weetek

to Pohárek chuťový: Typicky ideologický příspěvek plný pseudoargumentů:
"Stát tu není od toho, aby vařil pivo" - a proč ne? Kde je to psáno? Jde mu to v případě Budvaru podstatně líp než mnoha soukromým subjektům jinde.
"Státem vlastněný pivovar je nutně veden s menším zájmem, než když ho řídí sám vlastník." - realita toto tvrzení sama vyvrací. Jistě, určité ekonomické učebnice toto dogmaticky tvrdí, ale to neznamená, že to tak skutečně je.
"Všechny pivovary jsou soukromé a je to v pořádku a normální." - všechny pivovary pochopitelně soukromé nejsou, existuje mnoho jiných forem vlastnictví a často si vedou velmi dobře. Dogmaticky tvrdit, že je něco v pořádku a normnální je ... ehm, dogmatické.
"Vlastník značku určitě neohrozí, není blbej." - jistěže zančku neohrozí, o tu právě jde. Což ale vůbec nesouvisí s tím, co se stane se samotným pivovarem. Známe desítky případů, kdy nadnárodní koncern výrobu v místě zrušil a značku bez sebemenšího ohledu na tradici prostě přesadil jinam. A pokud Vám toto nevadí, pak nevím, o čem se tu bavíme.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Masakr

neděle, 2. leden 2011
12:11

Bohužel celý život každého z nás je o politice,která nás ovlivňuje přímo nebo nepřímo,ale vždy ovlivňuje,tak je to i s pivovarnictvím a pivem a nikdy to nebude jinak.To Henri bylo to zjednodušeně řečeno,myšleno spíše obrazně,mám ten dojem,že je fuk kdo to koupí,výsledek bude pravděpodobně stejnej.Myslím,že není třeba uvádět dopad těchto velikánů na naše hospodářství.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Dan

neděle, 2. leden 2011
00:05

Dan

Vážení diskutující, když jsem dal do rubriky "co je nového", tento odkaz: http://www.financninoviny.cz/zpravy/stat-rozproda-cast-majetku-aby-mel-na-duchody/575504 , o uvažovaném prodeji Budvaru, tak zůstal bez odezvy.
Když byl ale ke stejnému tématu přidán "politický" podtext, tak se tu rozjela celkem živá diskuze. Je jasné, že každý to vidí po svém, ale přeci jenom, nebylo by lepší se vrátit k diskuzi o pivu a neřešit tady politiku?
Každému je jasné, že pokud bude Budvar prodán, aby z takto získaných peněz byla zaplácnuta díra v rozpočtu, tak to bude nenávratná škoda a nejspíš to dopadne stejně, jako při minulých privatizacích.
Podpořme tedy Budvar pitím jeho piva, dokud je naše, České...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Henri

sobota, 1. leden 2011
20:01

Henri

Já si také dovolím připojit k této diskuzi svých pár postřehů.
Když pomineme otázku, zda má stát podnikat, či nikoliv (pravičáci budou říkat ne, levičáci ano), tak by bylo dobré nenechávat se strhávat dojmy a jedním z nich je, že Budvar bude koupen společností Anheuser-Busch. To půjde ale těžko, protože tato společnost, jak všichni jistě víme, byla v roce 2008 koupena společností InBev. InBev kvůli této akvizici prodal své pivovary ve střední a východní Evropě vč. Staropramenu. Takže mezi případnými zájemci o koupi může být InBev (bude-li se chtít do střední Evropy vrátit), ale nikoliv již jen jeho nesamostatná americká část.
S přispěvatelem pod nickem kozousch souhlasím, že u nás není v současnosti žádná vládní strana pravicová v pravém slova smyslu a tudíž ani vláda nemůže být pravicová. U nás není totiž žádná pravicová strana. Pravicová politika a hodnoty jsou opravdu o něčem jiném, nežli to co předvádí kterákoliv ze současných stran, ať už se nazývá nebo je nazývána jakkoliv.
No a to, že je Dělnická strana nebo její následovkyně Dělnická strana sociální spravedlnosti záměrně řazena mezi pravici je zrovna takový nesmysl, jako když je za pravicovou stranu označována NSDAP - Národně socialistická německá dělnická strana. Vždyť už jen z názvů těchto stran je jasné, že nemohou být pravicové.
Ono to politické spektrum se dá znázornit i takto: Představme si kruh, třeba v podobě hodinového ciferníku. Na dvanácté máme střed, doprava ke třetí jsou strany pravicové, doleva k deváté levicové. Čím více od třetí a devaté k šesté, tím je to více extremistické až se nám to na té šesté nakonec sejde a tím zjistíme, že různí komunisté, trockisté, maoisté, nacisté, fašisté, atd, atd... vlastně jedno jsou.
A dost už s politikou, zde je to o pivu!!!


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Máza

sobota, 1. leden 2011
20:23

to Henri: Přesně tak, zde je to o pivu a ne o nějaké politice a podobnýmu ksindlu. Jestli se chce někdo politicky angažovat, tak to si spletl stránky.Ať nám chutná a s Budvarem to dopadne co nejlépe, pokud možno zústane v českých rukou!


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

sobota, 1. leden 2011
22:07

kozousch

to Máza: Jen si dovolím poznamenat, že v článku, pod kterým diskutujeme, se sice dvakrát vyskytlo jméno jednoho pivovaru, ale jinak je celý o politice a o byznysu. Navíc byl převzat z řádně zpolitizovaného zdroje a začíná nehoráznou lží, na kterou jsem si dovolil upozornit. Nic víc. Já taky nejsem příznivcem zbytečného tlachání o politice a o fotbalu, ale pivovarnictví je byznys a politika ovlivňuje jak pivovarnictví, tak každého pivaře. Opravdu nevidím důvod nasazovat si klapky na oči a o těchto souvislostech nediskutovat.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
08:32

to Dan: Naprosto, souhlasím. Jedná se o pivní stránky a ne o partajní plátek nebo web.O tom zatím českém Budvaru můžeme pouze debatovat a bůh ní jak to dopadne.Jsem zastánce a milovník plzeňského piva ale proč by Budvar neměl zůstat v českých rukou?


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
08:38

to kozousch: Já si dovolím poznamenat že v článku o Budvaru ( chystaný prodej ) se o pravicové české vládě autor zmiňuje jen jednou - první tři slova a nemá cenu z toho potom dělat PŠM.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
11:52

kozousch

to Máza: Milý obhájče apolitičnosti této diskuze - byl byste prosím pěkně tak laskav a přečetl si SVŮJ úplně první příspěvek v této diskuzi z 31. prosince 2010 z 15:05 a pokusil se mi vysvětlit, jak velká část tohoto vašeho příspěvku se týká jen a pouze piva a jak velká část je kritikou státu, politiky, privatizace atd.? Znáte význam výrazů jako "pokrytectví" a "máslo na hlavě"?


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
14:21

to kozousch: Jak už jsem psal 1.ledna 2011 ve 20:01 hod. na to mé IQ opravdu nestačí. Pamatuji si ale,když jsem byl na vojně, co je PŠM.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
14:56

kozousch

to Máza: Na tento váš dětinský pokus vyhnout se odpovědi na jasně položenou otázku má někdo skočit?
Tak já zkusím svou otázku zjednodušit:
Máte vy osobně na tomto fóru nějakou výjimku, která vás jako jediného opravňuje diskutovat o politice?
Váš první příspěvek v této diskuzi je totiž politiky plný a ve všech vašich dalších příspěvcích příspěvky o politice kritizujete. Já v tom spatřuji minimálně názorovou nekonzistentnost, ale spíš pokrytectví. Znáte s vašim IQ alespoň obrat "kázat vodu a pít víno"?
P.S.: PŠM jsem na vojně musel navštěvovat taky a celé ty víc jak dva roky nám na něm lhali úplně stejně jako v úvodu tohoto článku.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

neděle, 2. leden 2011
15:46

to kozousch: Milý Kozousch. S prominutím si dovolím tykat, protože jseš zřejmě alespoň vysokoškolský profesor (politologie ?). Soudím dle toho, jak zde krásně každého školíš z politiky (co je levicové a co pravicové).Na jasnou otázku odpovídám - Nemám.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
16:25

kozousch

to Máza: Vy v tom máte opravdu řádný zmatek:
1) Píšete příspevky plné politiky a ostatním totéž zakazujete. Proč, to nedokážete zdůvodnit.
2) 31. prosince 2010 v 19:43 píšete, že pochybujete, že jsem chytrý, a teď ze mě děláte vysokoškolského profesora.
3) Neznáte význam ani základních pojmů jako levice a pravice (viz váš příspěvek z 31. prosince 2010 v 19:43), ale to vám nebrání dělat ze sebe odborníka na velkou politiku a privatizaci (viz váš příspěvek z 31. prosince 2010 v 15:05).
4) Pletete si účel PŠM, kterým je obelhávání, a mojí snahu na obelhávání upozornit.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Masakr

sobota, 1. leden 2011
15:07

Myslím,že tak to cítí převážná část národa,vyjímku tvoří pouze Ti co z toho profitují.Přiznám se,že vypito jsem taky neměl,ale ať sem to pročítal jak chtěl,nic pozitivního jsem na tom nenašel a příspěvku pana Kozoucha jsem taky moc neporozuměl,nedá se nic dělat,chytřejší nebudu:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

kozousch

sobota, 1. leden 2011
16:07

kozousch

to Masakr: Já jsme jen reagoval na první větu článku, která začíná slovy "Pravicová česká vláda". V ČR žádná vládní strana není pravicová, proto ani vláda nemůže být pravicová. Stačí si přečíst, čím je definován levicový nebo pravicový názor. U nás jsou jen strany více či méně levicové. Méně levicová strana/názor neznamená to samé co pravicová strana/názor.
Ohledně pokračovatelů národních socialistů (například Dělnická strana) je to tak, že za totality se komunistickému režimu nehodila skutečnost, že komunisté i národní socialisté jsou na stejné straně politického spektra - tedy zcela vlevo - a začali stále dokola opakovat lež o tom, že národní socialisté a jejich pokračovatelé jsou pravicoví. Tato stále opakovaná lež se podle hesla známého levicového propagandisty Goebelse stala "pravdou". Zarážející je, že po sametové revoluci se dále pokračuje v této lži.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

DanD

neděle, 2. leden 2011
12:33

DanD

to kozousch:
Pokud je mi známo, tak ODS i TOP 09 samy sebe definují jako pravicové strany.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
14:40

kozousch

to DanD: Vy věříte všem výrokům politiků? Nikdy jste nezaznamenal žádný rozpor mezi prohlášeními a činy stran a politiků?


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

DanD

neděle, 2. leden 2011
16:53

DanD

to kozousch:
Pokud budu automaticky negovat všechny výroky politiků, pak skutečně ODS a TOP 09 budu pokládat za levicové strany. Ale v tom případě budu muset analogicky postupovat i z druhé strany a ČSSD a KSČM pokládat za pravicové. Což je samozřejmě ještě nepravděpodobnější.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

kozousch

neděle, 2. leden 2011
17:32

kozousch

to DanD: Asi jsem to nenapsal srozumitelně, ale nemyslel jsem to tak, že byste měl automaticky negovat všechny výroky. Zkusím dát příklad: v programu ODS najdete spoustu bodů pravicových, spoustu levicových a spoustu extrémně levicových (čti fašistických). Pokud se podíváte, jaké návrhy dávají ke schválení členové OSD a jak hlasují, tak zjistíte, že praktický žádné skutečně pravicové body ze svého programu reálně neprosazují. A tato strana o sobě tvrdí, že je pravicová jen proto, aby získala hlasy skutečně pravicově smýšlejících voličů a jejich názory následně neprosazovala.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

pátek, 31. prosinec 2010
19:43

Tak Tebe jsem moc nepochopil. Buďto mám už něco vypito, nebo jsi až moc chytrej. O tom pochybuji.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

sobota, 1. leden 2011
14:50

kozousch

to Máza: Pokud máte problém porozumět psanému textu, tak to nemusí být jen proto, že je autor textu "až moc chytrej". Pokud něčemu nerozumíte, tak napište, čemu, a já se vám to pokusím vysvětlit. Pokud jste ale jen měl neovladatelné puzení něco nebo někoho zkritizovat, protože máte remcavou opičku, tak toho necháme ...


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

sobota, 1. leden 2011
20:01

to kozousch: Jo, Ty vo. To když čtu na to mé IQ opravdu nestačí.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kozousch

pátek, 31. prosinec 2010
18:11

kozousch

"Pravicová česká vláda" tvořená samými levicovými stranami? Vždyť u nás nemáme jedinou skutečně pravicovou stranu - u nás se i extrémně levicoví národní socialisti lživě vydávají za ultrapravici, aby napravo nebylo prázdno ...


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Máza

pátek, 31. prosinec 2010
15:05

Jelikož většina státního majetku a podniků je již rozkradena, pardon zprivatizována,nezbývá nic jiného mež prodat jak říkáme naše rodinné stříbro - pivovar Budvar. O plzeňský Prazdroj, rodinné zlato, jsme již vlastně přišli neschopností politiků a státních úředníků. O té neschopnosti se dá polemizovat, moc bych se divil kdyby tam nebyla nějaká malá domů. Polemizovat se nedá ovšem o té neschopnosti, vždyť od roku 1989 zaplatil zaplatil stát za různé arbitráže již 145 miliard korun. A opravdovou třešničkou na dortu naší Kalouskovo - Nečasovo vlády bude prodej americkénu rádobypivu. Ať žije nový rok, nebojte bude hůř.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Masakr

pátek, 31. prosinec 2010
14:31

A zase jedna záplata na neschopnost státních úředníků a ještě zbyde do kapsičky.Nač se zbavují podniků,které jsou trvale v zisku.Zalepěj díru ve státním rozpočtu,kterou tam stejně udělali oni a pak budem smutně koukat jak penízky mizej za hranicema a podniky jdou do sraček.Ani bych se nedivil kdyby to čistě náhodou vyhrál amerikánckej Anheuser-Hnus,to by se mu ulevilo a co peněz by se ušetřilo za arbitráže a stálo by to jenom pár malejch dárků na patřičném místě.Ať žije nový rok:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI