Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Spoře oděná žena na etiketě piva přivolala spor

Co se píše o pivovarech a pivu


Spoře oděná žena na etiketě piva přivolala spor

[středa, 2. březen 2011]

Rohozecký pivovar řeší kuriózní spor kvůli několika svým etiketám.

Etiketa

Poměrně kuriózní spor řeší v Pivovar Rohozec. Stížnost k Radě pro Reklamu na něj podal Český svaz pivovarů a sladoven.

Svazu se nelíbilo, že na etiketě řezaného ležáku je vyobrazena spoře oděná žena, která nemá žádnou souvislost s pivem a jejímž jediným úkolem je přitáhnout pozornost mužů.

„Členové arbitrážní komise odsoudili nízkou úroveň tohoto kreativního pojetí a celkově označili formu komunikace za pokleslou,“ stojí v rozhodnutí komise.

Stížnost ředitele Pivovaru Rohozec Františka Jungmanna nepřekvapila. „Již delší dobu jsme tušili, že se něco bude dít,“ uvedl pro Boleslavský deník Jungmann.

Podle Svazu se to rozchází s jeho Etickým kodexem, který v jednom z článků říká: Reklama nebude tvrdit ani naznačovat, že konzumace alkoholu může přispět k sexuálnímu úspěchu. Reklama nebude podněcovat k sexuální promiskuitě, nebude obsahovat nahotu nebo částečnou nahotu zobrazenou nechutným způsobem, zobrazení ženské či mužské podoby v jakékoliv kompromitující situaci a nebude prezentovat alkohol v pivu jako prostředek k odstranění sexuálních zábran či strachu vůbec.

My si to nemyslíme a každý, kdo naše etikety zná, musí uznat, že dle znění tohoto kodexu nemůže být vůči našim etiketám žádných výtek,“ míní pivovarský ředitel Jungmann.

Navíc v tomto případě se podle ředitele Pivovaru Rohozec nejedná o reklamu, nýbrž o etiketu a ta souvisí s označováním výrobků v souladu s platnou legislativou.

Dívka zůstane

Ani po tomto sporu však spoře oděná dívka z etikety nezmizí. „Neodstraníme ji, to bychom vlastně přiznali chybu a dali tak za pravdu Radě pro reklamu… Navíc sběratelé etiket čekají na novou emisi,“ naznačuje ředitel Pivovaru Rohozec František Jungman, že brzy se nejen pivní veřejnost dočká něčeho nového.

Tyto etikety na řezaném pivu používá pivovar od té doby, co s tímto pivem vyšli na trh, tedy od jara 2007. V té době řezaná a polotmavá piva nebyla tak rozšířená jako nyní, i tento pivovar se tudíž zasadil o jejich rozšíření.

A ohlasy? No to je přece na čtenářích, aby posoudili, zda jsou opravdu tak urážlivé a nevhodné! My chceme jen nadhled a úsměv… Dám si raději světlé, nebo tmavé? No přece řezané, vždyť to pivovar pro mě dobře namíchal… Pivo i děvčata…,“ dodává s úsměvem ředitel Pivovaru Rohozec František Jungmann.

Zdroj: Boleslavský deník.cz | Autor: Tomáš Ježek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

beercards

středa, 2. březen 2011
21:10

beercards

So sexi etiketami začal Topvar na export do Nemecka: bolo to pre zábavu pri pití fľaškového piva...pod plavkami boli čísla od 0 po 9...bolo to ako stieracie lósy a kto našiel najvyššie, alebo najnižšie číslo ( podľa dohody ), ten platil rundu :-))


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 2. březen 2011
19:13

Pavel R.

Měl bych k této a podobným etiketám jen malou připomínku. Při správné teplotě piva by se měla slečna na etiketě obnažit úplně :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

6. červen 2024
22:48


posted by: Inzerce

Dedek

středa, 2. březen 2011
18:45

Dedek

Ta etiketa je úplně v pohodě. Na ČSPS se asi musí nudit...


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

JardaK

středa, 2. březen 2011
16:51

JardaK

Český svaz pivovarů a sladoven by se měl v první řadě starat o to, aby pivo bylo kvalitní a zákazník nebyl klamán. Holka na etiketě jim vadí, ale to, že se pivovar chvástá tradiční výrobou, na etiketě má napsáno České pivo a přitom vyrábí ředěné rychlokvašky, to je jako v pořádku?
Fakt ať jdou do pr...!
Já jsem sice zastáncem tradičnějších motivů a kýčovité motivy nebo holky mi obecně pasují spíš k produktům nejnižší kategorie, ale to je otázka názoru. Ale pokud to nebude vyloženě perverzní, a to rozhodně není tento případ, nemá nikdo nárok to řešit. A už vůbec ne SPP. Evidentně další instituce úplně na ho...


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

pinkano

středa, 2. březen 2011
15:25

pinkano

je to kýčové a levné, ale proč ne :-)


napsal(a): pinkano [Odpovědět]

Masakr

středa, 2. březen 2011
10:53

Přijde mi to dost kyčovitý a myslím,že na pivo se to moc nehodí,ale třeba se pletu.


napsal(a): Masakr [Odpovědět]

Krišot

středa, 2. březen 2011
15:06

Krišot

to Masakr: A hlavně to není vůbec originální. Něco podobného lepily na lahve v Martině a Topolčanech na Martinský zdroj a Topvar někdy zkraje 90.let. A předpokládám, že ten nápad taky odněkud přebrali.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

dwarfik1

středa, 2. březen 2011
08:37

dwarfik1

Nevím přesně, ale mám dojem že Steiger ( určitě to Píra ví lépe ) to řešil přetiskem jako je na stíracích losech :D . Poté byla dívka ještě více obnažená, než ta Rohozcova. Pivovaru držím palce !!!!!!!!


napsal(a): dwarfik1 [Odpovědět]

Petr.L

středa, 2. březen 2011
10:42

Petr.L

to dwarfik1: To Rohozec taky.. :-) Viz http://www.pivovary.info/prehled/korbel/l_skalak_marina.jpg - takovejch byly asi 4, http://www.eichfeld.de/bier2882e1.htm
---------------------------------
Zpráva byla upravena 02.03.2011 ve 10:43:53


napsal(a): Petr.L [Odpovědět]

Energetik

středa, 2. březen 2011
10:48

Energetik

to Petr.L: Po tom druhém odkazu by se ještě mohl ozvat nějaký svaz ochránců bobrů, bacha na to :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Petr.L

středa, 2. březen 2011
13:46

Petr.L

to Energetik: Nejen aktivisty, ale i mě to docela vyděsilo.. :-D


napsal(a): Petr.L [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI