Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Master Zlatý a Birell si z Británie přivezly zlaté pivní Oscary

Co se píše o pivovarech a pivu


Master Zlatý a Birell si z Británie přivezly zlaté pivní Oscary

[pátek, 15. duben 2011]

Zlaté medaile pro piva Master 15˚ Zlatý a Birell z mezinárodní degustační soutěže piv Brewing Industry International Awards 2011, tzv. "pivní Oscary", přivezl starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Obě zlaté medaile převzal při slavnostním ceremoniálu z rukou předsedy soutěže Billa Tailora.

Foto

Měli jsme velkou radost, už když jsme se o našem úspěchu dozvěděli, ale přece jen držet zlaté medaile právě z této soutěže přímo v ruce, to je úplně jiný pocit,“ ohodnotil úspěch v soutěži Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Soutěžní degustace piv probíhaly v devíti kategoriích: ležáky, tmavá piva, Portery, Stouty, piva typu „Ale“ dozrávající v sudech, nealkoholická a nízkoalkoholická piva, speciální a silná piva. Výsledky soutěže mělo v rukou 30 rozhodčích ze 14 zemí celého světa, mezi nimi také pět žen. Tým rozhodčích tvořili především sládci pivovarů. Šéfem celé soutěže je zmíněný Bill Taylor z Austrálie, který ostatní rozhodčí vybírá tak, aby byly v porotě vyváženě zastoupeny velké, střední i malé pivovary.

Tradiční pivní soutěž se poprvé konala už v roce 1886 a dnes je známá jako The Brewing Oscar, tedy „Pivní Oscar“. V devíti základních kategoriích letos soutěžilo celkem 796 piv ze 42 zemí. Všechna přihlášená piva musí být běžně dostupná v pivnicích nebo v obchodech. Soutěž se konala v Burton upon Trent, který je pokládán za místo, kde se zrodilo pivo typu „Ale“, stejně tak jako je Plzeň rodištěm piva typu Pilsener.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 19:12 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jezewec

pondělí, 18. duben 2011
19:10

To se to vyhrává, když někdo bojuje sám se sebou!!!


napsal(a): Jezewec (hrubes.michal(a)pandaeast.cz) [Odpovědět]

FrantaNovak

pondělí, 18. duben 2011
14:32

To jsou hrozní šašci v tom PUčku - obsadili 2 kategorie, ve kterých se o prvenství ucházeli pouze oni a díky své nepřekonatelné chuti a zcela jedinečné kvalitě, po lítém boji samozřejmě, obsadili, i přes ústrky a nekalé praktiky svých konkurentů, skvělé a zcela nečekané první místo. Bravo Plzeňský Prazdroji, bravo!!


napsal(a): FrantaNovak (fr1nta(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 18. duben 2011
12:20

Sekal

Sám jsem takhle jednou vyhrál běh na deset kilometrů. Měl jsem původně běžet jen 1,6 km, ale spletl jsem si trať a pak mi to už bylo jedno. Pořadatelům to asi připadalo hrdinné a chtěli mne odměnit, tak pro mne vytvořili kategorii na 10 km do 15 let.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Masakr

pondělí, 18. duben 2011
10:31

Co dodat,tomu říkám propaganda,jesli by se ten pán na obrázku neměl jmenovat Goebberka:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
15:33


posted by: Inzerce

hroch

neděle, 17. duben 2011
19:10

hroch

Je zajímavé, že tiskové oddělení PP mluví o devíti kategoriích, ale že ty byly ještě rozděleny na podkategorie, dohromady 31 podkategorií. V každé základní kategorii do čtyřech podkategorií podle alkoholu, jen u nízko alkoholových na dvě. Je zajímavé že z těch 31 podkategoriích jen v sedmi je uděleno míň než základní tři medaile. Pouze s udělenou zlatou medailí jsou čtyři podkategorie a ve dvou z nich jsou zrovna uvedené výrobky PP. Je potřeba na soutěž přihlásit vzorky v těch správných neobsazených kategoriích, aby se měli čím vychvalovat. Jinak bylo oceněno dohromady 81vzorků, takže průměrná možnost získat ocenění deset procent, u správného výběru zaslaného vzorku stoprocent.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 17.04.2011 ve 19:14:04


napsal(a): hroch [Odpovědět]

ladin

neděle, 17. duben 2011
17:58

Ano, tusis spravne, jediny zastupce, zlata medaile...
http://www.brewingawards.org/binary_data.php?id=391


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Masakr

neděle, 17. duben 2011
17:51

Kolik pak bylo v dané kategorii zástupců?


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI