Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Restaurace Záložna se už brzy otevře, bude nekuřácká

Co se píše o pivovarech a pivu


Restaurace Záložna se už brzy otevře, bude nekuřácká

[čtvrtek, 2. červen 2011]

Stylové posezení, které připomene historii výroby piva? Už brzy se jedno takové otevře v centru Litovle. Proměna čeká restauraci Hotelu Záložna, která své služby nabídne po šesti letech.

Foto

Město se totiž dohodlo na dlouhodobém pronájmu s Pivovarem Litovel. Restaurační zařízení by se částečně mělo otevřít už příští týden, zatím jako předzahrádka. Celá se návštěvníkům otevře do měsíce.

Smlouva ještě není uzavřená, dolaďují se detaily. Bude to dlouhodobý pronájem po dobu dvaceti let, tak jak to bylo vypsáno ve výběrovém řízení,“ řekl místostarosta města Petr Šrůtek.

Město vypsalo výběrové řízení dvakrát, podmínkou bylo, že si nájemce restauraci i kuchyň sám vybaví. „Nyní opravujeme interiér, potom restauraci kompletně vybavíme včetně kuchyně. Půjde o stylovou restauraci, odpovídající novému konceptu našich Litovel Classic Restaurantů. První hosty přivítá předzahrádka příští týden a celý objekt zprovozníme na konci června. Investice do úprav i vybavení si vyžádá zhruba tři miliony korun,“ uvedla mluvčí pivovaru Hana Matulová.

Doplnila, že interiér bude připomínat historii výroby piva, jeho součástí se stanou dobové fotografie, ale také pivovarské nástroje nebo nádoby.

Oprava budoucí obnovené restaurace za zhruba sedmnáct milionů korun je hotová, ve středu stavbu odborná firma předala městu.

„Chybí jen podlahy a obložení výčepního pultu. Oprava obnášela celkové zpevnění, dělala se tam kompletní elektroinstalace, nová voda, odpady. Veškeré inženýrské sítě jsou nachystané na to, že když by se spravovalo první poschodí a sály, nebude se muset v kuchyni už kopat,“ řekl místostarosta.

Restaurace bude nekuřácká.

Chceme, aby to bylo místo, kam si člověk může pozvat návštěvu a v klidu posedět,“ doplnil.

Zdroj: Olomoucký deník.cz | Autorka: Petra Opletalová | Foto: Radovan Vašíček

[Litovel] 13:08 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI