Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar přivítal 2011. návštěvníka

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar přivítal 2011. návštěvníka

[pondělí, 20. červen 2011]

Dvě desítky účastníků exkurze v hanušovickém pivovaru vchází do varny piva plné nasládlé vůně. Třicetiletý mladík se ani nestačí rozhlédnout po prostoru se čtveřicí měděných kádí a čeká na něj překvapení. Petr Suchý se dozvídá, že se stal jubilejním 2011. návštěvníkem, který v letošním roce do pivovaru zavítal.

Nečekal jsem to. Nikdy jsem nic nevyhrál, je to první výhra v mém životě,“ svěřil se překvapený řidič tramvaje z Olomouce několik chvil poté, co si z rukou obchodního ředitele pivovaru Zdeňka Mareše převzal dárkový koš plný piva.

Suchý přiznává, že spíše než pěnivý mok má v oblibě víno. „Pivo mám ale také rád. Když je dobré, určitě se rád napiju,“ dodává.

Jubilejního 2011. návštěvníka Pivovar Holba v Hanušovicích přivítal 17. června. Prohlídky reálného provozu organizuje jako jeden z mála v České republice. O exkurze je velký zájem; jen loni se do výroby podívalo na šest tisíc lidí. Během hodinové prohlídky zájemci nahlédnou do varny, spilky, laboratoře nebo do ležáckých sklepů. Součástí zpravidla bývá i degustace.

Pivovar nabírá brigádníky, pěnivý mok nezdraží

S nástupem léta začíná hanušovickému pivovaru sezona. Podle vedení firmy v teplých červnových dnech narostl odbyt piva Holba až o třetinu.

„Zatím je náš denní rekord 1200 hektolitrů, který ještě určitě naroste,“ řekl obchodní ředitel pivovaru Zdeněk Mareš.

Kvůli zvýšené poptávce dá podnik přes léto práci asi desítce brigádníků.

Pracují především na stáčírně sudů. Většina z nich u nás není poprvé, takže provoz dobře znají,“ poznamenal výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Za prvních pět měsíců letošního roku uvařili v Hanušovicích o čtyři procenta piva více než loni.

O zvýšení počtu stálých zaměstnanců zatím neuvažujeme,“ řekla mluvčí pivovaru Hana Matulová. Uvedla, že podnik v současnosti neplánuje ani zdražení svých produktů.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Šumperský deník | Autor: Petr Krňávek

http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/foto-pivovat-privital--navstevnika20110617.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI