Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Policisté na Olomoucku a Zlínsku budou rozdávat Zubra Free

Co se píše o pivovarech a pivu


Policisté na Olomoucku a Zlínsku budou rozdávat Zubra Free

[neděle, 14. srpen 2011]

Pokud máte rádi pivo a přitom jste často za volantem, vyplatí se vsadit na jeho nealkoholickou variantu. Nyní ho navíc můžete dostat jako dárek a to přímo z rukou mužů zákona. V Olomouckém a Zlínském kraji totiž začíná celorepubliková akce „Řídím, piju nealko pivo“. Jde o preventivní program v boji proti alkoholu za volantem a podporu bezpečnosti na silnicích. Pořádá ho Policie České republiky společně s Českým svazem pivovarů a sladoven.

Na Olomoucku a Zlínsku se do něho zapojil pivovar ZUBR, který jako jeden z prvních uvedl nealkoholické pivo na trh a Zubra Free prodává v sudech, lahvích i plechovkách.

Pokud projdou řidiči testem na alkohol v rámci dechové zkoušky, obdrží od zástupce pivovaru nealko pivo ZUBR free.

Je bezpečnou alternativou pro všechny řidiče i cyklisty. Na rozdíl od slazených nápojů příjemně osvěží a právě v létě je pro zahnání žízně ideální,“ říká Petr Hermély z pivovaru Zubr.

Nealkoholické pivo sice obsahuje zbytkový alkoholu, ale jeho množství je tak zanedbatelné, že se ihned po napití v těle rozkládá. Za volant je tedy možné usednout bezprostředně po jeho konzumaci.

Mezi bojovníky proti alkoholu za volantem patří i profesionální šofér Ladislav Hryzlák z Přerova.

„Pivo mám rád, ale pokud jedu, tak volím nealkoholické. Na limonády si moc nepotrpím. O akci jsem slyšel, těším se, že natrefím na správnou hlídku,“ řekl.

V okresech Olomouc, Přerov, Šumperk a Prostějov bude během srpna vyjíždět na 10 hlídek a stejně jich bude také v okresech Zlín, Kroměříž, Vsetín a Uherské Hradiště. Místa bude policie vytipovávat podle konkrétní dopravní situace v daném termínu.

Celá akce je především osvětou pro podporu bezpečnosti na silnicích a zodpovědní řidiči se nemají čeho obávat. Naopak je čeká milý dárek. Zubrem Free si mohou připít na další šťastné kilometry bez nehod.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Zubr Přerov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI