Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fénix rozzářil Strahov

Co se píše o pivovarech a pivu


Fénix rozzářil Strahov

[čtvrtek, 1. březen 2012]

Nová značka pšeničného piva odhalena

Na pražském Strahově se symbolicky zrodil Fénix, netradiční pšeničné pivo Plzeňského Prazdroje. Pomocí neopakovatelné videomappingové projekce oživil větrací věže Strahovského tunelu, kde z historických artefaktů a architektury vznikly věci nové, moderní a originální. Fénix Plzeňského Prazdroje přináší do pivní kategorie více lehkosti, originality a svěží energie.

Logo

Svěží pšeničné pivo Fénix s 4,9 % alkoholu přináší lehčí chuť a svěží aroma díky použití pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetky koriandru. Je určeno všem, kteří rádi zkouší nové věci, nové chuti a tedy i nová piva.

Jsme přesvědčeni, že si naše lehké pšeničné pivo bude získávat stále více příznivců. Fénix je určen zejména skupině spotřebitelů, která je hravá a svým způsobem nekonvenční. Značka chce ukázat, že i když se věci dělají trochu jinak, mohou být zajímavé a zábavné. Udělali jsme jinak Fénixe a jinak netradičně přistoupíme i k jeho komunikaci. Věřím, že výsledek bude stejně osvěžující, jako pivo samotné,“ uvedl Jakub Štěpán, manažer značky Fénix.

Fénix experimentální

Originálním zrozením ale vše zdaleka nekončí. Všichni milovníci netradičních věcí a zábavy se mohou již brzy těšit na mnoho inspirativních projektů. Jedním z nich je třeba tzv. sociální experiment, kdy Fénix pod heslem „baví nás to po svým" vznáší otázku, zda lidé jednají podle sebe, nebo se nechávají ovlivnit davem. Jak experiment dopadl, můžete již nyní shlédnout na www.fenixinspiration.cz.

Je libo Řezníka nebo Casanovu?

Fénixe si ale jeho fanoušci mohou v originální sklenici dopřát každý po svým. Například se srpkem pomeranče, tzv. na řezníka, kdy se dužina z citrusu vhodí přímo do piva, nebo jako svůdný Casanova, který svůj srpek pomeranče nabídne osobě, která se mu líbí.

Další rituály a nevšední varianty podávání Fénixe od těch nejpovolanějších gurmánů jsou umístěny na stránkách www.fenixinspiration.cz.

Kam na Fénixe aneb Fénix již ode dneška v Blinku

Fénix bude exkluzivně od 1. března k dostání v nevšedním, alternativním klubu Blink v pražských Holešovicích, který je otevřen pouze na tři týdny.

Lidé provozující Blink chtějí přeměnit alespoň na měsíc pustou halu v útočiště současného umění. A přesně takový je i Fénix – ukazuje, že i jednoduché věci mohou být zábavné, pokud se udělají netradičně a po svém,“ doplnil Jakub Štěpán z Plzeňského Prazdroje.

Jsem rád, že tady Fénixe máme. Do klubu jsme hledali zajímavé, originální pivo, které by sedělo návštěvníkům a celkovému konceptu. Když jsem se seznámil s Fénixem, jeho filozofií a lidmi okolo něj, byla to jasná volba,“ vysvětlil Jakub Vedral stojící za klubem Blink.

Tento týden bude Fénix představen a nabídnut prvním zákazníkům Plzeňského Prazdroje a bude tak již brzy k dostání ve vybraných restauračních zařízeních a barech v čepované podobě za doporučenou maloobchodní cenu 25 Kč za 0,4 l. Seznam restaurací, kde si lze Fénixe dopřát, bude postupně rozšiřován na www.fenixinspiration.cz.

Jak se zrodil Fénix?

Videomapping je jedním z nejnovějších směrů vizuálního i audiovizuálního umění, který využívá projekci ve volném prostoru. Nejčastěji je viděn na fasádách budov a historických stavbách. Právě tuto technologii využila i nová značka pšeničného piva ke svému originálnímu zrození. Speciální technologie 3D promítání přeměnila masivní objekt strohé architektury – obrovské větrací šachty Strahovského tunelu – na něco svěžího, nového a originálního.

Z historických věcí a artefaktů starých civilizací tak vznikaly věci nové a moderní. Přítomní lidé byli svědky cyklů zániku a zrození charakterizující Fénixe, bájného ptáka, který se vždy po 500 letech zrodí a přinese s sebou svěží energii a svobodu. Záznam projekce z dílny tvůrců The Macula je umístěn na www.fenixinspiration.cz.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

emu

sobota, 10. březen 2012
21:25

emu

pořád ještě nikdo neochutnal? Jestli jo, jaké máte zkušenosti?


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Jen

pondělí, 5. březen 2012
11:02

Jeden vetsi drbna nez druhej, tak jak? Kde se to vari a jak to chutna? A fakta, NE drby, panove?!


napsal(a): Jen [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
15:33


posted by: Inzerce

Dan

pondělí, 5. březen 2012
13:27

Dan

to Jen:
Asi budeme muset věřit tomu co prohlásil pan Jakub Štěpán.. (příspěvek PI níže na této stránce)
Ale ono je to jedno, Prazdroj si to nechá vařit jinde, protože to sám neumí a nebo si to nechce zatahovat do pivovaru, což má svoji logiku.
To že to vyvíjeli několik let, jsou zase jen obchodní žvásty.
A nakonec to, že pivo bylo představeno a zatím nikde není, je možná dobrý obchodní tah, protože až ho nasadí do hospod, tak na něj budou všichni stát fronty, aby ho ochutnali... :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Henri

pondělí, 5. březen 2012
14:07

napsal(a): Henri [Odpovědět]

jirkaslava

neděle, 4. březen 2012
22:29

Nevím kde jste vzali, že je holandské, ale ono se vaří v Itálii, víte? Zdravím.


napsal(a): jirkaslava (nought(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jen

pondělí, 5. březen 2012
14:34

to jirkaslava: a to mas odkud?


napsal(a): Jen [Odpovědět]

Hříbek

neděle, 4. březen 2012
18:14

Hříbek

to yerka: Já Klášter piju pravidelně už zhruba 17 let a musím říc že momentálně pro mě není lepšího piva, po tom co pivovar převzalo K-brewery tak se kvalita dost zvedla, ale ještě tak rok a půl kolísala, ale zhruba od loňského léta je to vždy pochoutka :)


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

jiri.j

neděle, 4. březen 2012
11:04

Není to celé nějaké divné? Belgické pšeničné není až tak belgické pšeničné, protože je spodně kvašené. Vyvinuli je u nás, ale u nás se nevaří. Nabízí jej PU, ale vaří se v NL.


napsal(a): jiri.j [Odpovědět]

Milošek

sobota, 3. březen 2012
21:32

Prosím vás už jste to někdo někde pil? Na webu mají \"kde čepujeme\" a je tam 1 hospoda v Praze, jinak nic. Tolik slávy na Strahově a není to kde ochutnat???


napsal(a): Milošek [Odpovědět]

Dwarf

sobota, 3. březen 2012
22:17

Dwarf

to Milošek: možná lepší :-))


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

neděle, 4. březen 2012
09:39

Jana

to Milošek:
Asi toho uvařili málo. :D
Konec konců, co by to měl někdo ochutnávat, hlavní je reklama, ne?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

julek

pátek, 2. březen 2012
15:14

pockejme, az to nekdo ohutna.....


napsal(a): julek [Odpovědět]

Martin Andrt

neděle, 11. březen 2012
11:56

to julek: Už jsem ho ochutnal, maj ho ve většině hospod kde maj tankovou plzeň a musim říct, že to vůbec není špatný, ale musim podotknout, že já osobně mám pšeničný piva rád, kdo je pivař kterej pije třeba jenom Gambrinus, tak to asi neocení. Doporučuju!


napsal(a): Martin Andrt (martin.andrt(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 2. březen 2012
10:52

Dan

Tak jako vždy, Prazdroj ve všem poslední. Recepturu ladí několik let (jako před časem Gh Excelenta) a když to konečně uvedou na trh, tak mají webové stránky plné chyb. Možná to někdo tvořil přes google překladač...


Koriandr
Je aromatické koření a má příjemně sladkavú, mírně pálivou chuť. Nápoj je tak osviežujúcejší jak běžné pivo.


Třeba to pivo bude lepší, než ty stránky, uvidíme...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Igusim X

neděle, 11. březen 2012
14:12

to Dan: To je tím, že mají marketing plný slováků a ti se česky učit nebudou protože vědí že to nestojí za to, stejně tam vydrží jen pár měsíců


napsal(a): Igusim X (igusim(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Martin

čtvrtek, 1. březen 2012
21:20

Velké zklamání ten videomapping. S pivem to nemělo společného vůbec nic, což na show u příležitosti představení nového piva je trochu zvláštní. Ale když se to zabalí do vysvětlení "věci mohou být zábavné, pokud se udělají netradičně a po svém", tak to pak jo :-(


napsal(a): Martin [Odpovědět]

Njorloj

čtvrtek, 1. březen 2012
15:55

Njorloj

to Pivař: Máš pravdu, že ve velké firmě nepracuju. Pracujeme s kolegama sami na sebe v oboru, kde kdo měsíc stál, už stojí opodál (na pracáku). Pokud SABu opravdu trvá tři roky (což je dle mého minimu vyjádření "několik let") domluvit se se sesterským pivovarem v Holandsku, který běžně svrchňáky vaří, aby jim uvařili Fenixe, tak by se měli zamyslet nad vedením podniku a počistit týmy přebytečných analitiků a managerů, kteří dle mého opravdu zachrápli a svůj plat si nezaslouží. Na trh prostě přichází s křížkem po funuse. Vždycky sem si myslel, že ve velkých firmách jsou ony armády odborníků k tomu, aby to šlapalo.


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Jen

čtvrtek, 1. březen 2012
16:05

to Njorloj: Ve velké firmě, jak sám píšete, nepracujete, ale z fleku víte, jak ji lépe řídit. Takže další český Mourinho? Rád bych toho byl svědkem, a jistě velmi pobaveně :)


napsal(a): Jen [Odpovědět]

Njorloj

čtvrtek, 1. březen 2012
16:16

Njorloj

to Jen: Ne, nevím jak ho řídit a nechápu proč ze mne děláte odborníka na všechno, ale jako konzument piva mám pochyby o podniku, který dle marketingového vyjádřění tři roky reguje na vývoj trhu. A to bude samozřejmě ovlivňovat i můj celkový dojem ze značky Fenix. Jak píšu pivo budu hodnotit až ochutnám a věřte, že se i přesto budu snažit být objektivní. Pokud je český Mourinho, to je něco jako Michael Jackson, tak to beru. :-)


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

honza1205

pátek, 2. březen 2012
04:54

honza1205

to Njorloj: Pravdu máš!


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

pi

čtvrtek, 1. březen 2012
13:41

pi

Trošku infa od Jakuba Štěpána, manažera značky Fénix: "Prvního Fénixe jsme uvařili v našem Plzeňském mikropivovaru. Recepturu vyladili naši sládkové a pracovali na ní několik let. V Plzni ani dalších našich českých pivovarech ale nemáme technologické zařízení pro výrobu většího množství svrchně kvašeného piva, proto je Fénix vyráběn v holandském pivovaru Grolsh a do sudů je stáčen v Plzni. Holanďané mají velké zkušenosti s výrobou netradičních a zejména pšeničných piv, Grolsh navíc patří k jednomu z nejlepších pivovarů na evropském kontinentě, proto jsme rádi, že nám tako vyšli vstříc."
"S Fénixem se nikde jinde nepotkáte, je to pivo vařené výhradně pro Prazdroj. Ještě pár dalších informací, co by vás mohly zajimat: Fénix je jedenáctka, alkohol kolem 4,7-4,9. Při výrobě se používá kombinace pšeničných, ječných a karamelových sladů, pomerančová kůra a troška koriandru. V hospodách doporučujeme cenu 0,4l za 25 Kč. Mimo hospody zatím nebude."


napsal(a): pi [Odpovědět]

Njorloj

čtvrtek, 1. březen 2012
14:25

Njorloj

to pi: Nebudu samozřejmě hodnotit dokud neochutnám, ale co mne pobavilo je "...a pracovali na ní několik let." Jak už padlo ve vedlejší diskusi o Fenixovi - markentingově zabaleno to znamená: zachrápli jsme a po letech se probouzíme z letargie, neb nám klesá výstav a ostatní chemici už svoje lemony mají. :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.03.2012 ve 14:26:32


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 1. březen 2012
14:57

to Njorloj:Je vidět, že nepracuješ ve velké firmě. Věděl bys, že projekty se někdy táhnou opravdu dost dlouho...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Jen

čtvrtek, 1. březen 2012
15:42

to Pivař: Český národ, to je zkrátka 10 milionů expertních makroekonomů, špičkových fotbalových trenérů - a teď koukám - i pivovarských sládků. Národ, který nenávidí komerci, ale v 8 večer hltá licenční porady v televizi, národ plný vlastenců, kteří jsou schopni u přímé volby prezidenta reálně uvažovat o kandidatuře česko-japonského podnikatele v cestovním ruchu (nic proti osobě pana Okamury). A národ, kterému není skoro žádné pivo dost dobré, ale potom si stejně koupí to, co je zrovna v nejbližším hyperkarketu podle letáku ve schránce nejlevnější - nemluvě o plných košících "piv" z Lidlu a podobně.


napsal(a): Jen [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 1. březen 2012
20:20

yerka

to Jen: Náhodou piva z Lidlu minulý týden obnášela produkty z Nymburského, Benešovského, Pardubického a Klášterského pivovaru. Čili samé mňamky, takže si myslím, že Lidlu dlužíte písemnou omluvu :-) Jo, a zapomněl jsem na pivovar v Rakovníku.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 1. březen 2012
20:57

jiri.kana

to yerka:V zásadě souhlas, až na to, že v krabicích z Rakovníka a Kláštera jsem těch mňamek až tak moc neobjevil :)
Samozřejmě každému chutná něco jiného a navíc je potřeba uvítat každé zpestření běžné (čti mizerné) Lidlovské pivní nabídky.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 1. březen 2012
21:37

Jana

to jiri.kana: Klášter teda mňamka byla! Alespoň pro mne.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 1. březen 2012
22:11

yerka

to jiri.kana: Uznávám, že Rakovník je v posledních cca 18 měsících nevyvážený, ale kamarádi z práce kladně hodnotí polotmevé pivo z lidlového kartónu Rakovníka. Já jsem se k němu ještě nepropracoval, zatím jsem u Nymburka s Benešovem. Klášter jsem nekoupil, nevešel se již do vozíku.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Cezohor

pátek, 2. březen 2012
05:52

to yerka:
To jste udělal chybu, KLÁŠTER Premium -Zlatá pivní pečeť 2012
KLÁŠTER Světlé výčepní -Stříbrná pivní pečeť 2012
KLÁŠTER Ležák -Zlatý pohár Pivex(nejlepší
11% v kategorii Ležáků)
K tomu není co dodat!
Ps:KLÁŠTER SE VRACÍ


napsal(a): Cezohor [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 1. březen 2012
22:58

to Njorloj:
Co dodat?: Jo. Asi tak. :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

yerka

pátek, 2. březen 2012
11:05

yerka

to Cezohor: To rád čtu takovéto informace, já jsem s pivem Klášter měl vždy jen dobré zkušenosti (i jsem v tom pivovaru byl na exkurzi. Škoda, že u nás je Lidl tak daleko, ale ještě se tam mrknu, jestli jim karton Kláštera nezbyl. Koneckonců u nás ve městě je to spíš o lidech, kteří jedou v Gambrinusu a Braníku, takže doufám, že uspěji :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI