Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen v nejlepší formě: přichází s novou unikátní půllitrovou lahví

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen v nejlepší formě: přichází s novou unikátní půllitrovou lahví

[úterý, 13. březen 2012]

V Česku tak končí období stejných či podobných půllitrových skleněných pivních lahví.

Lidé, kteří si kupují lahvové pivo Staropramen, čeká v nejbližších dnech velká změna. Pivovar z pražského Smíchova a dvojka českého pivního trhu totiž investoval 200 miliónů korun a po šesti letech kompletně mění lahve, jež používá pro všechny typy svých piv. Díky jedinečnému moderním designu nového balení, jehož součástí je výrazný embos ikony značky – věnce s písmenem „S“ a letopočtu 1869 se tak Staropramen už na první pohled výrazně odliší od konkurence. V obchodní síti se tyto lahve objeví na přelomu března a dubna. Piva dostanou také novou etiketu. Změnou prošlo na začátku roku také logo značky.

V loňském roce se v České republice prodalo více baleného piva v obchodní síti než točeného piva v hospodách a v restauracích. Projevil se tak dlouhodobý trend zvyšující se domácí spotřeby piva, u kterého lze předpokládat, že bude v následujících letech pokračovat. Ve Staropramenu se proto rozhodli na tento trend zareagovat. „Protože si lidé stále častěji pivo vychutnávají doma, rozhodli jsme se, že jim pro tyto příležitosti nabídneme naše unikátní pivo v unikátní lahvi", říká k novince Zbyněk Kovář, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen a dodává: „Nové balení odráží inovativnost a modernost značky Staropramen, ale zároveň se opírá o 143letou tradici smíchovského pivovaru.

Nová lahev tak ctí současnou filosofii pivovaru. Lahev má moderní design, je jedinečná a podtrhuje odvahu značky Staropramen nebát se novinek a inovací. Staropramen je prvním pivovarem, který se v takovémto rozsahu pustil do kompletní výměny za unikátní lahev, výrazně odlišné od dalších značek na trhu. Jde o nejvýznamnější změnu vizuální podoby značky od roku 2006, kdy byl Staropramen také první velkou značkou na trhu s novým typem lahve, tzv. long neck typem, která nahradila do té doby používané unifikované NRW lahve.

Aby si spotřebitelé mohli vychutnat Staropramen z této nové lahve, znamenalo to pro pivovar nejen nákup desítek miliónů lahví, ale také modernizaci stáčecí technologie. Celková investice pak dosáhla 200 miliónů korun.

Kompletní výměna všech půllitrových skleněných lahví piv Staropramen bude probíhat v následujících týdnech podle toho, jak se současné lahve budou vracet z trhu od spotřebitelů zpět. „Očekáváme, že naprostá většina současných lahví bude těmi novými nahrazena během následujících dvou měsíců,“ odhaduje ředitel logistiky společnosti Pivovary Staropramen Pavel Sysel.

První pivo v nových lahvích vyjede z pivovaru do obchodů v úterý 13. března. Spotřebitelé se tak s nimi v obchodech poprvé setkají především na přelomu března a dubna. Uvedení lahve na trh bude provázet mediální kampaň.

Tisková zpráva

Doposud Staropramen používal long neck typ lahve, které nyní nahrazuje novou designově unikátní lahví:

Staropramen v nejlepší formě: přichází s novou unikátní půllitrovou lahví [p655]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

středa, 14. březen 2012
10:36

jiri.kana

Když se podívám na ten obrázek, vybaví se mi Ukrajina. Pěkně vypadající laciné pivo.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

honza1205

úterý, 13. březen 2012
19:57

honza1205

Nemůžu uvěřit,že těmhle šroubovanejm výblitkům,ještě někdo věří.Markentingový borce snad lisujou na jednom pásu.U piva bych to i přežil,ale oni jsou i na ministerstvech! :-? ::cry


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Adsense

21. květen 2024
08:43


posted by: Inzerce

ladin

úterý, 13. březen 2012
19:28

O Ostravaru nic? To budou v Ostrave stacet do dvou druhu lahvi? Nebo bude tiskova zprava pozdeji?


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Chody

úterý, 13. březen 2012
19:31

Chody

to ladin: Ostatní značky budou stáčet do těch stávajících staroprameňáckých.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Vašek

úterý, 13. březen 2012
19:24

Vašek

V době,kdy se všichni snaží šetřit,Staropramen jen tak vyhodí spoustu peněz za to,aby moh stáčet pivo do jiných lahví?? Nechápu,vždyť ty současné lahve nebyly špatné.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

Trhac

úterý, 13. březen 2012
19:33

Trhac

to Vašek: Chemičky holt mají náklady na půlitr tak nízko, že si může marketing vymýšlet blbosti...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

hroch

úterý, 13. březen 2012
19:38

hroch

to Vašek: Ona to není zas tak velká investice, a vlastně když veškerý zbytek starých lahví využije Ostravar tak to to zas tak hrozný finančně nebude, protože lahve musí dokupovat tak jako tak. Akorát nechali udělat návrh a solo formy. A další náklad bude za uskladnění těch stávajících lahví v Ostravaru, protože pro ně to bude zásoba na několik let.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Chody

úterý, 13. březen 2012
19:44

Chody

to hroch: No on to nebude jen Ostravar, ale i Braník, který je zatím také v NRW, nepletu-li se, dlouho jsem na to ani nekoukal...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hroch

úterý, 13. březen 2012
19:48

hroch

to Chody: Branik má normální lahev, takže když pomalu přejdou na tu starou staropramení a v normální nechaj měšťana a Vratislava tak se ta investice rychle rozplyne.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Lukas

středa, 14. březen 2012
07:10

Lukas

to hroch: Braník už jsem viděl v lahvích co byl starej staropramen.


napsal(a): Lukas [Odpovědět]

hroch

středa, 14. březen 2012
11:02

hroch

to hroch: Jo a není to opravdu žádná extra investice , když využijí původní lahve, a tyhle budou opravdu hodně využívat narozdíl od vývoje a uvedení na trh lahví XLNT od PU, to byla naprosto zbytečná investice.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Vojtěch Zeman

úterý, 13. březen 2012
16:23

Pokud to pivo bude nadále nepitelné, vůbec nezáleží na tom, do jaké láhve ho budou stáčet.


napsal(a): Vojtěch Zeman [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI