Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zahánět žízeň budeme letos také Staropramen Cool Grepem. Doplní Staropramen Cool Lemon, lídra segmentu piv s příchutí ovoce.

Co se píše o pivovarech a pivu


Zahánět žízeň budeme letos také Staropramen Cool Grepem. Doplní Staropramen Cool Lemon, lídra segmentu piv s příchutí ovoce.

[úterý, 13. březen 2012]

Byla to velká neznámá, když se loni v květnu na pražském Smíchově začal připravovat Staropramen Cool Lemon, osvěžující pivo s příchutí citrónu a nižším obsahem alkoholu. Odvaha se ale Staropramenu vyplatila a bezprostředně po uvedení na trh následoval obrovský prodejní úspěch. Vyvážený poměr piva a ovocného džusu se stal v Česku hitem loňského léta a otevřel u nás nový segment pivního trhu: segment osvěžujících piv s příchutí ovoce a nízkým obsahem alkoholu. Staropramen je a chce být nejsilnějším hráčem v tomto růstovém segmentu. Proto k pěti variantám balení Staropramen Cool Lemonu od začátku dubna přibude také nová příchuť Cool Grep. Na trh přichází v půllitrové lahvi a plechovce.

Staropramen Cool Lemon jsme loni uváděli na trh s cílem oslovit nové spotřebitele, kteří nejsou typickými konzumenty piva. Nebývalý zájem o Staropramen Cool Lemon, který si nakonec oblíbili nejen mladí dospělí spotřebitelé, ale i ženy, pro které byl původně určen, nás donutil přemýšlet, co navíc kromě rozšíření typu obalů pro různé příležitosti můžeme spotřebitelům nabídnout. Rozšířit nabídku o další příchuť je logickým krokem. A další novinky připravujeme,“ komentuje rozšíření portfolia piv s příchutí Zbyněk Kovář, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen.

Kromě zpestření nabídky spotřebitelům má Staropramen Cool Grep pro pivovar ještě jednu roli - posílit pozici lídra v segmentu osvěžujících piv s příchutí ovoce a nižším obsahem alkoholu. V současnosti je totiž Staropramen v tomto segmentu jedničkou, která zásobuje zhruba 98 procent trhu. „Naše výsledky jsou pro nás velkou motivací do budoucna. Obzvlášť když si uvědomíte, že ještě před rokem v tuto dobu tento segment prakticky neexistoval,“ dodává Zbyněk Kovář. I přes vstup konkurence do tohoto segmentu jsou cíle pivovaru ambiciózní. „Chceme v Česku i nadále rozvíjet tento segment a nabízet spotřebitelům výjimečné osvěžení a nové zážitky,“ dodává Kovář.

Staropramen Cool Lemon pivovar uvedl na trh loni v květnu. To, že o něj budou mít zákazníci velký zájem, se ukázalo už během prvních měsíců prodeje, kdy nečekaně velká poptávka vedla až k prázdným pultům. Bylo proto nutné výrazně zvýšit jeho produkci. Ta se tak během letních měsíců dostala až k řádu desítek tisíc prodaných hektolitrů měsíčně, což odpovídá úrovni celkové produkce menšího pivovaru. Každý měsíc se tak v Česku v průměru vypily řádově miliony půllitrů Staropramen Cool Lemonu.

Zájem o toto osvěžující pivo s nízkým obsahem alkoholu s létem neskončil, ale pokračoval i s příchodem zimních měsíců. I proto pivovar postupně rozšiřoval nabídku obalů, v nichž je nabízen na dnešních pět druhů: půllitrová lahev a plechovka, třetinková lahev, litrová PET lahev a multibalení PET lahví. Zatímco například třetinkové lahve jsou určeny zejména do barů, litrová PET lahev se hodí na venkovní příležitosti a na cesty.

Kromě nové příchutě čeká ty, kteří si Staropramen Cool Lemon oblíbili ještě jedna důležitá změna. Stejně jako všechny další typy piv z portfolia Staropramenu budou i tato piva s příchutí ovoce a nízkým obsahem alkoholu od dubna k dostání v nové unikátní půllitrové skleněné lahvi.

Do nové sezóny s další příchutí. Na trh v dubnu zamíří kromě oblíbeného Staropramenu Cool Lemonu také Staropramen Cool Grep.

Víte, že … Staropramen Cool Lemon a Cool Grep nejsou radlery?

Staropramen Cool Lemon a Cool Grep nepatří mezi tradiční radlery, tzn. piva míchaná před podáním s limonádou, mezi které byl Lemon občas nepřesně zařazován. Jejich výrobní postup se od post-mixovaných radlerů liší. Tím zásadním rozdílem je, že pro mix s pivem využívá místo limonády džus, který je v přesně stanovenou dobu v průběhu výroby smíchán se světlým pivem. Takto zvoleným postupem je dosaženo přirozeného spojení chutě piva a chutě citrónu či grepu. Originální receptura je jedním z důvodů loňského obrovského úspěchu Staropramenu Cool Lemonu u nás.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jean.laroux

pondělí, 10. září 2012
15:37

Sladidlo E952 je 40x sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!

Sladidlo E954 je dokonce až 500x sladší než běžný cukr bez energetického obsahu!! Vyrábí se z toluenu.

Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.

E120 je skutečná lahůdka - rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u dětí hyperaktivitu.

Dobrou chuť


napsal(a): jean.laroux (jean.laroux(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Hříbek

pondělí, 10. září 2012
17:55

Hříbek

to jean.laroux: A je mi na :ble: Ještě že to nepiju.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Adsense

17. květen 2024
19:32


posted by: Inzerce

Pepa

středa, 14. březen 2012
12:03

pepa

Mám rád pivo.Ochucené jsem poprvé ochutnal v Německu,vylil.Kvasar dopadl stejně.Když pivo tak pivo,jestli do něj někdo lije nějaké příchuti je jeho věc.Jen ať nechce abych to pil.Pivovary dnes vaří kde co.Jen aby prodali o nějaký litr víc.Koupit dobré výčepní,nebo ležák je čím dál těžší.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

honza1205

úterý, 13. březen 2012
20:00

honza1205

Zvracim.Pojďme vzít každej kanystr 5l benzinu a dáme sraz na Smíchově.Pak uvidíme kam dál...


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Vašek

středa, 14. březen 2012
12:38

Vašek

to honza1205: Akorát bude potřeba zlikvidovat tu jejich ochranku co maj na recepci,už sem to tam byl obhlídnout,je tam fizicky jen jeden muž v důchodovém věku,to by neměl bejt problém.Co napoprvé udělat táboráček jenom v tý recepci,že by jim schořel ten dlouhej stůl? Nebo chceš rovnou zapálit i ty ukrajinský dělníky v provozu?


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

ladin

úterý, 13. březen 2012
19:31

Džus? To si delaji prdel? Asi decilitr Lemona jsem ochutnal, zaprisahal se nikdy vice, precetl si slozeni a pulka je pivo a druha polovina voda se sladidlem a umelym aroma...


napsal(a): ladin [Odpovědět]

hroch

úterý, 13. březen 2012
19:45

hroch

to ladin: Bohužel spoustě ženským to chutná, kvuli chybějící hořkosti. Já když jsem to ochutnal tak jsem taky říkal, že s Konrada desítky a kvalitního cukerného pomerančového sirupu s citronkou a vodou namíchám mnohem lepší záležitost, ale pro ženskou byl z toho cítit chmel. Já jsem po zbytek léta si takhhle (konrad 10, Hello pomeranč extra hustý, 50% citronová šťáva, voda) řešil osvěžující nápoj když mě hrozil po chvíli ještě volant. Letos v létě bude už od ostatních pivovarů velká konkurence a lidí zjistí že je v tom moc chemie.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Jen

středa, 14. březen 2012
15:46

to hroch: ehm ... znate slozeni Hello pomeranc? :)))


napsal(a): Jen [Odpovědět]

hroch

středa, 14. březen 2012
16:03

hroch

to Jen: Znám, ale hlavně ho doma pro děti používáme již dlouhou dobu (upozorňuju extra hustý, tam je velký rozdíl proti obyčejnému) a je to skoro jediný sirup, který po naředění chutná jako džus. Ze složení by mě mohl vadit glukozovo-fruktozový sirup-beru jako mnohem lepší složku nápojů než umělá sladidla jako aspartam atd., barvivo kurkumin je přírodní extrakt z kurkumy a snad to není nijak nebezpečné. Jinak co se týká toho glukozovo fruktozového sirupu tak jeho používání ve slazených minerálkách a limonádách byla předzvěst navracení se kvality. Dříve byly minerálky a limonády samý řepný cukr, pak cukr se sladidlama, pak jen se sladidlama a začal odklon od těchto sajrajtů a postupné zavádění glukozovo fruktozového sirupu, nám postupně vrátilo i ten řepný cukr do hodně minerálek. Přeci jenom na řepný cukr je organizmus středoevropana zvyklý již několik generací narozdíl od těch chemických oblbovadel. chuťových pohárků.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI