Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dudák Premium tmavý ležák získal v Českých Budějovicích zlato

Co se píše o pivovarech a pivu


Dudák Premium tmavý ležák získal v Českých Budějovicích zlato

[úterý, 5. červen 2012]

Strakonické pivo Dudák Premium tmavý ležák získal v Českých Budějovicích při degustační soutěži Pivo České republiky 2012 zlatou příčku v kategorii tmavý ležák. Letošní 16. ročník Slavností piva se konal na českobudějovickém výstavišti ve dnech 30. května 2012 – 1. června 2012 pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje a primátora města České Budějovice.

Na zlato jsme patřičně hrdi,“ říká Dagmar Vlková sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice. „Ještě více nás těší získání čtvrtého místa u našeho strakonického výčepního piva, které se na tomto čestném pořadí umístilo poprvé,“ dodává Dagmar Vlková.

Návštěvníci 16. ročníku Slavností piva měli možnost vidět jednotlivé prezentace pivovarů a ochutnat pivo z jejich produkce. Součástí těchto slavností je degustační soutěž Pivo České republiky, jehož vítěz má oprávnění se tímto titulem honosit. Degustace jednotlivých vzorků piv probíhaly anonymně, byly prováděny odborníky z českých pivovarů. Celkových soutěžních kategorií bylo 18, kdy DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice měl zastoupení v sedmi kategoriích. V kategorii tmavý ležák získal zlato - Dudák Premium tmavý ležák. Za zmínku jistě stojí, že strakonická jedenáctka a Klostermann se probojovali až do finálového kola.

Všechna naše piva se probojovala do vyšších kol, semifinále a finále, což je především radostné pro sládka pivovaru,“ říká Jaroslav Tůma, ředitel DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice. „Tento úspěch je potvrzením toho, že naše investice a píle, vynaložené za poslední týdny a měsíce, do technologie se vyplácí a kvalita piva Dudák stále stoupá,“ uzavírá Tůma.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI