Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Havířovské slavnosti nabídnou osm druhů piv včetně netradičního barevného ležáku

Co se píše o pivovarech a pivu


Havířovské slavnosti nabídnou osm druhů piv včetně netradičního barevného ležáku

[středa, 5. září 2012]

Začátek září patří v Havířově již tradičně třídenním městským slavnostem, které se díky svému nabitému programu i velké přízni místních obyvatel staly jednou z nejnavštěvovanějších akcím v Moravskoslezském kraji. A protože je generálním partnerem slavností Ostravar, mohou se návštěvníci kromě nabitého kulturního programu těšit také na 8 druhů piv z portfolia pivovaru i jeho mateřské společnosti. Čepovat se bude z více než 60 výčepních kohoutů. Mezi pivy bude i letošní festivalová specialita pivovaru – červený ležák Ostravar Red.

Havířovské slavnosti se konají v areálu Městské sportovní haly od pátku 7. do neděle 9. září. V tradičně bohatém kulturním programu se letos objeví vedle domácích kapel Čechomor, Chinaski, Wanastowi Vjeci a Žlutý pes také polští Lady Pank či slovenská Tublatanka. Z interpretů se diváci mohou těšit na Janu Kirschner, Helenu Vondráčkovou nebo Brita Paula Younga. A co pro návštěvníky slavností připravil pivovar?

Do Havířova letos přivezeme celkem 8 druhů piv v čele s našim světlým ležákem Ostravar Premium. Návštěvníkům slavností nabídneme také Ostravar Original, Staropramen 11, Staropramen Nefiltrovaný, Staropramen Cool Lemon a Cool Grep. Pro řidiče bude připraven Staropramen Nealko. Pro ty, kdo rádi ochutnávají netradiční piva,je v naší nabídce barevný ležák Ostravar Red,“ vyjmenovává dlouhý seznam připravených piv manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Ostravar Red je sytě červený jedenáctistupňový ležák, který Ostravar poprvé uvařil letos inspirován festivalem Colours of Ostrava, jehož je pivovar také parterem. „Poté, co se po něm na Coloursech jen zaprášilo a museli jsme v pivovaru narychlo stočit extra várku sudů, aby pivo nedošlo, rozhodli jsme se tento zajímavý ležák přivézt i na další námi podporované akce a festivaly v regionu. Proto byl například na hlučínském festivalu Štěrkovna, a proto bude i na slavnostech v Havířově,“ říká Cieciotková.

V Havířově to ale bude poslední příležitost Ostravar Red ochutnat. Kdo ho ještě nezkusil, neměl by váhat,“ dodává manažerka pivovaru. Pivovar totiž stočil pouze limitovanou edici tohoto piva pro letošní léto a tak poslední točený půllitr vypijí lidé počátkem září v Havířově. Poté ostravští pivovarníci uloží svou první recepturu barevného piva do pivovarského archivu.

Piva se budou v Havířově o víkendu čepovat z připravených 60 výčepních kohoutů. Kvůli dosažení ideální teploty piva přiveze Ostravar na slavnosti také dva speciální chladící kamióny. Jedná se v podstatě o největší chladničky na čtyřech kolech.„Kamióny budou stát přímo v areálu. Pomohou nám skladované pivo udržovat v ideální teplotě jako ve sklepích pivovaru a to za jakéhokoliv počasí,“ říká Cieciotková. „Navíc je pivo v areálu po celou dobu akce a prodejci ho tak mají neustále po ruce a záleží pouze na jejich zručnosti, jak rychle dokáží pivo lidem načepovat.

Kromě stánků s výčepy postaví Ostravar v areálu Městské sportovní haly také velké stany o celkové ploše 600 metrů čtverečních s kapacitou více než 600 míst k sezení. „Rádi bychom opět přispěli k tomu, aby se návštěvníci havířovských slavností cítili v areálu příjemně a mohli si vychutnat bohatý kulturní program a s ním naše pivo,“ uvádí závěrem manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Charakteristika Ostravar Red

Ostravar RED je 11° červený ležák s obsahem alkoholu 4,9%. Byl uvařen spodním kvašením s použitím tradiční ostravarské receptury. I přes červenou barvu si tak zachovává hořkost a říz typický pro Ostravar. Ve srovnání s tradičním ležákem z produkce pivovaru je však jeho hořkost jemnější. Po vychlazení na optimálních osm stupňů pivo působí osvěžujícím dojmem.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanDv

středa, 5. září 2012
10:30

Hm, to si havířováci pošmáknou.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI