Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky a aktuální dění

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní.info

Pivovar Samson vstupuje po roce, kdy s novým vedením pracoval na stabilním začlenění na pivovarnickém trhu, do toho letošního roku vybaven novými technologiemi a po kompletním rebrandingu většiny tuzemských a exportních produktů. Celkové investice za minulý rok se pohybují v řádech několika desítek milionů korun.

Samson je vynikající české pivo s bohatým portfoliem, včetně nealko legendy Samson Pito a ochucených ovocných piv typu radler. Všechny naše produkty jsou z českých surovin a vlastní vody z 274 metrů hluboké artéské studny a já jsem rád, že celkovou kvalitu našich produktů od konce roku ještě výrazně zvedá nový, moderní plnič lahví. Jedná se o největší investici do modernizace pivovaru za posledních 15 let a není pochyb o tom, že se stoprocentně vyplatí,“ říká obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.

Nejde o jedinou investici. V pivovaru se měnily vzduchové kompresory a na konci roku definitivně skončilo plnění piva do hnědých NRW lahví. Samson už proto od ledna koupíte jen v modernějších zelených lahvích typu České pivo. Nutné finance ale šly i do přepravek. Pět historicky používaných typů v černých variacích nahrazuje zelená atraktivní přepravka pro všechny piva Samson, a to v souladu s CI pivovaru a novým brandingem. Jen nealkoholické Pito zůstává v modrých, pro něj tak typických přepravkách.

Jsem si jistý, že Samson teď bude v obchodech rozpoznatelný a nezaměnitelný. Nově se nám podařilo naše produkty zalistovat do Intersparu, u obchodních řetězců Ahold, Tesco a Kaufland jsme náš listing významně rozšířili. Navíc na prodejnách Billa chystáme velkou jarní akci,“ vypichuje obchodní úspěchy David Posekaný.

Exportní značky zúžené nově jen na brandy „Samson“ a „1795“ zase dobývají zahraničí. Na Slovensku slaví úspěchy na gastronomickém trhu, pozice ale získávají i v postsovětských zemích jako je Gruzie, Bělorusko, Ukrajina a dále pak v Číně, nebo Latinské Americe.

Letos se chceme v Česku zaměřit hlavně na on trade trhy, chystáme projekt na získávání nových provozoven. Zároveň ale připravujeme i produktové novinky. Po loňském úspěchu ochucených piv Samson Mix je naším cílem udržet a přeskočit nastavenou laťku. V plánu je proto mimo jiné i jedna nová a na českém trhu zatím neznámá příchuť,“ přibližuje plány pivovaru jeho obchodní ředitel David Posekaný a dodává: „V loňském roce měla ochucená piva Samson Mix 15% podíl v celkovém objemu prodeje a toto číslo bychom letos určitě chtěli navýšit.


minipivovárek

[neděle, 10. únor 2013]

Prodám mikropivovar - vhodný pro homebrewing.

4 x nerezové nádoby (2 rmutovací, scezovačka a mladinovka)

kapacita 50-70l maldiny

mačkadlo na slad

2 nerezové soudky

chadiče maldiny

zavíračka na láhve.

Osobní odběr, Cena: 19.000 Kč

rici1976@seznam.cz


V sobotu 9. února ve 14 hodin proběhne v Únětickém pivovaru slavnostní nažení letošního masopustního ležáku – tmavé 11°. Stane se tak v rámci bohatého programu roztocko-únětického masopustu. Stejně jako loni se vrchní sládek pivovaru Vladimír Černohorský při přípravě receptury tohoto speciálu nechal inspirovat hlavně tradicí. „Z pivovarské historie je známo, že černé pivo se vyrábělo především v zimě, v době zabijaček, masopustů a jiných radovánek. Únětické černé je vyrobené z 5 druhů ječných sladů (plzeňského, mnichovského a několika druhů karamelových sladů). K chmelení byl použit vysoko obsažný chmel Sládek a aromatický Žatecký poloraný červeňák. S přihlédnutím na plnost, barvu a aroma tmavého piva byl zvolen i varní postup. Studeně vedené kvašení omezuje tvorbu ovocných příchutí, které nepřísluší nápoji tohoto typu. Pivo má výraznou karamelovou vůni a drsnější karamelovou chuť, kterou neovlivňuje sladká příchuť. Stupňovitost byla zvolena tak, aby na rozdíl od silných piv typu bock mělo pivo odlehčenou chuť a plnost, což zvyšuje jeho pitelnost,“ dodává Černohorský.

Únětický pivovar se od svého znovuotevření v roce 2011 stal nedílnou součástí programu roztocko-únětického masopustu, který se v novodobé historii těší velké oblibě. Každoročně tuto akci navštíví kolem 2 tisíc lidí z blízkého i dalekého okolí. Průvody maškar vyrážejí z jednotlivých obcí kolem poledne, aby se pak před západem slunce setkaly na Holém vrchu a odtud pokračovaly za masopustním veselím do Únětic. Ve všech zdejších pohostinstvích budou připraveny tradiční masopustní dobroty a zábava a samozřejmě Masopustní ležák. Více na www.roztoc.cz .


Celý únor v Praze na Úvoze 26, Hradčany, je k 10 výročí pivovaru Bon Zašová veškeré pivo za 25,-Kč, k mání je nefiltrovaná 12°, Weissbier, tmavý speciál 14°, Stojí to za to!! v této lokalitě a v Praze skvělé :-)


Holba je v Jeseníkách doma a čepují ji tady téměř v každé hospodě. Tedy i ve známém lokále „u Řeka“. Nikdo mu neřekne jinak a místní i lidé z okolí sem chodí na dobré pivo i pro jedinečnou atmosféru. Právě ta dala vznik nové hře „V pátek v 7 u Řeka,“ kterou pod vedením režiséra Ondřeje Elbela nastudovalo Divadlo Šumperk.

Děj je zasazen do hospody, v pátek večer, kde je možné téměř vše. Mluví se o globálních i malicherných tématech, kamarádi se tady po několika pivech dokáží pohádat kvůli drobnostem nebo se dostat až k otázkám celosvětového významu. Je to mikrosvět, kde se odehrávají banální dramata i osudová setkání. Kde sny, tajemství a touhy stoupají do hlav a kde může jít o velké věci.

Tragikomická inscenace „V pátek v 7 u Řeka“ se nesnaží změnit svět, pouze připomíná jeho podobu. Je zajímavá svým ztvárněním, které otevírá novou možnost zapojení diváka do děje. Ten totiž může hru buď sledovat nebo do ní vstoupit a stát se součástí diskuse na společenská, politická nebo jiná bizardní témata. Půjde sice o dramatický příběh, ale nálada je podobná tomu, co se děje v rozjeté hospodě, kde pivo nemůže chybět. A jinak tomu nebude ani tady. Diváci budou moci popíjet Holbu společně s herci a někteří z nich mohou sledovat představení přímo z jeviště. Hra bude na programu Divadla Šumperk až do léta, na premiéru můžete přijít už v sobotu 16. února v 19.30.




Pro veřejnost se festival otevře ve středu a potrvá do soboty

Rekordních 128 pivovarů se k dnešnímu ránu hlásí do 23. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře. Ty začínají zítra (5/2) prvním kolem odborných degustací. Pro veřejnost začne pivní svátek ve středu 6. února. Právě propojení velké odborné degustační soutěže s veřejnou pivní slavností činí táborský festival piva unikátem doma i ve světě.

O prestižní Zlatou pivní pečeť bude usilovat rekordních více než 550 vzorků piva v pětadvaceti kategoriích. Mezi 128 dosud přihlášenými pivovary jsou i výrobci z Japonska, Norska nebo Arménie. Do degustací promluví také vzorky piva z Ruska, Německa, Belgie, Polska, Běloruska, Kazachstánu, Rakouska nebo Nizozemí. Stále pestřejší nabídka a různorodost druhů si v zájmu větší objektivity hodnocení vyžádala rozšíření počtu kategorií o extra silná piva a piva míchaná /Radlery/. Největší konkurence je letos v kategorii světlý ležák minipivovarů , kde je přihlášeno 47 vzorků.

Z hlediska účasti pivovarů v odborné degustační soutěži jsou Slavnosti piva v Táboře největší svého druhu v České republice. Odborné degustace jsou přísně anonymní a oficiálně garantované odbornými autoritami. Mimo odborníků z pivovarů budou pivo hodnotit doktorandi VŠCHT, úspěšní studenti Střední průmyslové školy potravinářských technologií z Prahy a Střední ekologické a potravinářské školy z Veselí nad Lužnicí. Jako nezávislí degustátoři se zúčastní také sládci z Japonska, Ukrajiny, Ruska a Polska. Poprvé se degustací zúčastní také pracovníci Výzkumného chmelařského ústavu ze Žatce.

Degustace začínají v úterý ráno hodnocením světlého výčepního piva. Soutěž uzavře páteční ochutnávka vítězných piv z každé kategorie, ze které vzejde absolutní vítěz letošního ročníku slavností.

Od středy do soboty si může svého favorita mezi pivy vybírat i veřejnost. Návštěvníci se mají na co těšit - v Hotelu Palcát bude vždy od 17 hodin k ochutnání zhruba stovka druhů točených piv a další stovka ve skle. Na místě budou kromě českých speciálů velkých a malých pivovarů například různá piva z Belgie, mnichovský Paulaner, bayreuthský Maisel, piva z Norska, Aljašky, Nizozemí, Itálie nebo ze Slovenska. V doprovodném kulturním programu vystoupí například Keramička, Babouci, PiňaKoláda, Melody Band nebo Big Papa.

Součástí slavností je také soutěž o nejlepší minerální vodu. Degustace jsou naplánované na páteční dopoledne. O titul Zlatý český pramen usiluje 23 vzorků, zajímavostí je premiéra minerálek z Ukrajiny a Arménie.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům odborných degustačních soutěží proběhne v sobotu 9. února od 18 hodin v kongresovém sále Hotelu Palcát.

Slavnosti se konají pod záštitou ministra pro místní rozvoj Ing. Kamila Jankovského, ministra zemědělství ČR ing. Petra Bendla, hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a prezidenta agrární komory ČR Ing. Jana Veleby. Akci podporuje Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism a Jihočeská centrála cestovního ruchu.









Pivo Franc, po úspěšné silvestrovské dražbě nejdražšího piva vyrobeného v České republice, naplní při příležitosti letošního svátku zamilovaných speciální emisi valentýnského zlatého piva s mottem: „To ty jsi moje jediné opravdové zlato!“, u kterého bude na etiketě umístěna fotografie vaší nejmilovanější osoby. Poprvé si tak v rámci ojedinělého pivního projektu můžete sami vybrat na předpřipravenou etiketu se srdíčkovým pozadím portrét toho, koho máte rádi a který je vašemu srdci nejbližší. Limitovaná emise bude omezena počtem plněných láhví na 300 ks.

Pivo Franc tímto počinem opět potvrzuje unikátnost svých produktů, které se ve spolupráci Marka Pietoně s pivovarem Avar zaměřují převážně na minoritní část našeho trhu v duchu sloganu: TRENDY PIVA PRO ABSOLUTNÍ MENŠINU.


Quo vadis České pivo?

[středa, 30. leden 2013]

Do pivovaru Velké Popovice zavítalo v loňském roce takřka 28 tisíc turistů. K nejčastějším návštěvníkům patří tradičně Češi, tvořící více než polovinu celkové návštěvnosti. Zahraniční hosté sem přijíždějí hlavně ze zemí, v nichž je Kozel rovněž populárním pivem. Nejpočetnější skupinu tvoří Rusové a následně turisté z Maďarska. Velkopopovický pivovar, jedno z nejnavštěvovanějších míst v regionu, láká stále více návštěvníků ze vzdálených zemí, například z Japonska, Kanady a Tchaj–wanu.

V roce 2012 byla ve velkopopovickém pivovaru dokončena nová prohlídková trasa, která je nyní rozšířena o návštěvu sklepů s ochutnávkou piva Velkopopovický Kozel a především o unikátní tunel, spojující sklepy se stáčírnou. U vstupu do sklepů je možno zhlédnout největší dřevěný pivovarský sud o objemu 96 hl, v budově stáčírny přibyla nově expozice vývozu piva Velkopopovický Kozel do celého světa.

Popovický pivovar s téměř 140letou tradicí vyhledávají nejčastěji tuzemští návštěvníci. Od Prahy je vzdálen pouhých patnáct kilometrů, proto je ideálním cílem pro pěší i cyklistickou turistiku. Jeden z architektonicky nejzajímavějších pivovarů přitahuje stále více pozornosti také ze zahraničí, úměrně rostoucí oblibě piva Velkopopovický Kozel. Češi přijíždějí především individuálně, zahraniční návštěvníci sem dorazí většinou organizovaně

s cestovními kancelářemi.

Neustále hledáme nové, atraktivní možnosti, jak našim návštěvníkům přiblížit historii pivovaru a výrobu našeho piva. Samozřejmě neopomíjíme přirozenou součást pivovaru a živou legendu kozla Oldu, kterému jsme se s pomocí plzeňských bednářů postarali o nový příbytek,“ shrnula novinky roku 2012 Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra Pivovaru Velké Popovice.

K návštěvnosti Popovic přispívá i řada speciálních akcí pořádaných v pivovaru v průběhu celého roku. K vyhlášeným patří každoroční Vepřové hody, jarní Pochod krajinou barona Ringhoffera, slavnosti Den Kozla, Léto s Kozlem a další. Na bohatý program se mohou těšit návštěvníci i v letošním roce.

Návštěvu pivovaru lidé propojují i s nákupem v kozlím obchodě, který nabízí širokou škálu dárkových předmětů s logem Velkopopovický Kozel, a s posezením ve stylové restauraci Velkopopovická Kozlovna vedle pivovaru, kde Kozlovy gurmánské dny přinášejí svým hostům nabídku speciální gastronomie.


Pivovar Radegast patří k vyhledávaným turistickým destinacím Moravskoslezského kraje. Do místa, kde se vaří pivo s výraznou hořkou chutí, se během roku 2012 vypravilo téměř 14 000 návštěvníků. K nejpočetněji zastoupeným turistům každoročně patří Češi, následují obyvatelé sousedních zemí Polska, Německa a Slovenska.

Za poslední dva roky se zájem o prohlídku pivovaru zdvojnásobil, k čemuž přispělo především otevření nového návštěvnického centra v roce 2010 a nové pojetí prohlídek vůbec, které bylo dokončeno na jaře roku 2012. Prohlídková trasa nyní prochází pivovarem, návštěvnickým centrem s prodejnou a kinosálem. Je rozšířena o nová zastavení, interaktivní panely a schémata týkající se výroby piva.

Návštěvníci nyní mohou zavítat do ležáckého sklepa a seznámit se s expozicí zrání a ležení piva. Jsme rádi, že má veřejnost zájem nahlédnout sládkům z Nošovic pod pokličku a přesvědčit se, že Radegast vyrábíme jen z těch nejlepších surovin podle receptury, kterou mu před 40 lety vtiskl pan sládek Franzl,“ uvedl Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Mezi návštěvníky představují nejpočetnější skupinu tuzemští výletníci (83 %). Významnou část (12 %) tvoří polští turisté, do pivovaru rádi jezdí i návštěvníci z Německa a Slovenska. Většina hostů přijíždí individuálně, organizované zájezdy cestovních kanceláří tvoří dosud menší část návštěvnosti.

Nošovický pivovar se v roce 2012 zapojil do projektu Technotrasa, který sdružuje 12 turistických industriálních cílů Moravskoslezského kraje. Tyto cíle se vzájemně podporují, a zvyšují tak celkový zájem turistů z ČR i zahraničí o zdejší region.


V loňském roce padl rekord v počtu návštěvníků Plzeňského Prazdroje. Celkem si prohlídkové trasy pivovarů Prazdroj a Gambrinus v Plzni, Pivovarského muzea a Plzeňského historického podzemí přišlo prohlédnout přes 270 tisíc návštěvníků, což je o 7 % více než o rok dříve. Mezi hosty z více než stovky států měli nejpočetnější zastoupeni Němci, Češi, návštěvníci z jihovýchodní Asie, Rusové a Francouzi. Přijeli ale i návštěvníci ze vzdálenějších zemí jako Madagaskar, Kongo či Zimbabwe.

Díky slávě plzeňského piva a dlouhodobě vysoké úrovni poskytovaných služeb patří pivovary společnosti Plzeňský Prazdroj mezi přední destinace industriálního cestovního ruchu v České republice.

V roce 2012 byl již tradičně největší zájem o návštěvu plzeňských pivovarů mezi turisty z Čech a Německa. Výrazně vzrostl počet návštěvníků z jihovýchodní Asie, především z Vietnamu, Tchaj-wanu a Indie. Stále větší množství turistů přijíždí z Číny, i díky „Čínskému certifikátu za kvalitní destinaci“, který obdržel Plzeňský Prazdroj v únoru 2012 jako první mimopražská destinace v ČR. Jde o mezinárodně uznávaný certifikát, který je důležitým znakem kvality pro čínské organizátory cestovního ruchu.

O spokojenost návštěvníků se na našich prohlídkových trasách stará více než 90 profesionálních průvodců a zaměstnanců Návštěvnického centra Plzeňského Prazdroje. Výklad o výrobě, historii i současnosti plzeňských piv poskytují naši průvodci po celý rok minimálně v sedmi světových jazycích. Děláme vše pro to, aby od nás odjížděli spokojení návštěvníci, kteří budou dobrými ambasadory našich pivních značek po celém světě,“ vysvětlil poslání Návštěvnického centra Tomáš Raboch, vedoucí oddělení cestovního ruchu v Plzeňském Prazdroji.

Návštěvnost zvyšují i doprovodné akce konané v pivovaru, jako je seriál koncertů pod názvem Léto v Prazdroji, pravidelné koncerty Lubomíra Brabce nebo oslava plzeňských piv Pilsner Fest. V roce 2012 přispěla k zájmu i řada výjimečných akcí pořádaných v pivovaru Prazdroj a Pivovarském muzeu u příležitosti oslav 170. výročí založení společnosti a uvaření první várky plzeňského ležáku.

Obchody a konferenční prostory

Nabídku služeb pro návštěvníky doplňuje i dárková prodejna nebo e-shop, který získává na popularitě. Stále větší množství propagačních předmětů se symboly Pilsner Urquell nebo Gambrinus právě jeho prostřednictvím putuje také do zahraničí.

V roce 2012 byl otevřen v Praze nový reprezentační a prodejní prostor „Pilsner Urquell Galerie – Experience shop“. Návštěvníci hlavního města si v těchto unikátních prostorách na pražské Kampě mohou nejen nakoupit prémiové reklamní předměty, ale také posedětu sklenice vynikajícího piva a seznámit se s legendou Pilsner Urquell prostřednictvím interaktivní expozice.

Úspěšný rok má za sebou také Konferenční a společenské centrum Secese v Plzni, ve kterém si oslavu, konferenci nebo jinou akci objednalo opět více firem i veřejnosti. Přímo v pivovaru tak proběhlo během roku 2012 několik set akcí. Od velkých kongresů a konferencí pro stovky účastníků po menší rodinné oslavy, svatby a další akce.


«« « Strana 291 z 405 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI