Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Kozel


Pivní.info

Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje dokončuje projekt, který sníží energetickou spotřebu provozu a zlepší ochranu životního prostředí. Instalací ekonomizéru na kotel ušetří ročně 5 % zemního plynu. Pivovar ve Velkých Popovicích se zlepšování svých ekologických parametrů věnuje soustavně – například ve spotřebě energie na výrobu jednoho hektolitru piva už dosahuje skvělého čísla, pouhých 33,15 kWh. Pro srovnání, u německých pivovarů je to průměrně 38,05 kWh.

Ve Velkopopovickém pivovaru se v současnosti zavádí hned několik opatření zaměřených na snížení spotřeby energie. Jedním z nich bude montáž ekonomizéru na kotel pro výrobu páry, která bude dokončena v září 2007 a vyžádá si investici 1,65 milionu Kč. Ekonomizér je v podstatě tepelný výměník, který využívá odpadního tepla, jež by normálně odešlo komínem, pivovar ho ale využije na předehřátí vody do kotle.

„Tím ušetříme ročně tolik zemního plynu, kolik by spotřeboval běžný rodinný domek za zhruba 100 let,“ říká manažer pivovaru Velké Popovice Pavel Šemík.

Pivovarnictví patří k energeticky nejnáročnějším potravinářským provozům. V typickém českém pivovaru nejvíce energie vyžaduje vlastní proces výroby - například varna spotřebuje 46 % celkové spotřeby tepla a 18 % spotřeby elektřiny, stáčírna 19 % tepla a 21 % elektřiny. Dalším z projektů ve velkopopovickém pivovaru je proto plánovaná modernizace tepelných rozvodů, která by měla přinést další úspory tepla.

Společně s péčí o vodní zdroje, čištěním průmyslových vod, minimalizací emisí CO2 a recyklací jsou úspory energie v Plzeňském Prazdroji nedílnou součástí projektů společenské odpovědnosti a strategie udržitelného rozvoje. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Využití marketingové podpory i dalších možností, které nabízí globální pivovarnická skupina SABMiller, pomáhá značce Velkopopovický Kozel vybudovat skutečně celoevropský status. Dnes je Velkopopovický Kozel čtvrtou největší značkou v portfoliu SABMiller v Evropě. Během posledních pěti let se celkový prodej značky zvýšil o 25 procent. Tyto údaje uvádí právě vydaná výroční zpráva SABMiller za finanční rok 2007 (končící 31.3.2007).

Velkopopovický Kozel se nyní prodává v 25 zemích, především v Evropě, ale i v zámoří. Celkový prodej (doma i v zahraničí) ve finančním roce 2007 vzrostl o 17 % a dosáhl 2,5 milionu hektolitrů*. Největších objemů prodeje dosahuje značka v zemích, kde se pivo vyrábí v licenci, v pivovarech patřících SABMiller – na Slovensku, v Rusku a v Maďarsku. Meziroční nárůst této výroby tvořil 23 %*, přičemž jen na ruském trhu překročila značka Velkopopovický Kozel magickou hranici 1 milionu hektolitrů prodaných za rok.

„Případ Velkopopovického Kozla ukazuje schopnost skupiny SABMiller pracovat se značkou, která má kořeny v jedné zemi, vede si dobře a má potenciál překročit hranice a posílit portfolio značek v jiných zemích,” zdůrazňuje nejnovější výroční zpráva SABMiller.

K růstu prodeje přispívá reklama, která vzniká v jednotlivých zemích a respektuje tradice národních trhů. Značce pomáhají také rozmanité aktivity na podporu prodeje (soutěže, publikace, speciální internetové stránky, sponzoring). Největším trhem, kde se Velkopopovický Kozel vyrábí v licenci, je Rusko, největší exportní destinací je Finsko.

V Rusku je Velkopopovický Kozel nejrozšířenější značkou českého piva. Ve své reklame využívá právě motivu české pivní kultury, tradice a kvality. Nejnovější reklamní kampaň, která zahrnuje také televizní spoty, ukazuje rodiště piva Velkopopovický Kozel – městečko Velké Popovice, pivovar i tradiční způsob výroby piva.

Distributor značky ve Finsku soustřeďuje své marketingové aktivity hlavně na supermarkety. Mimochodem, Finsko je jedinou zemí na světě, kde se tmavý Velkopopovický Kozel prodává v plechovkách: největší úspěch má speciální balení čtyř plechovek. V pohostinství se komunikace značky zaměřila na spojení s českou kuchyní, když podpořila vydání české pivní kuchařky – ve spolupráci s velkým řetězcem barů a restaurací.

***

Velkopopovicky Kozel v zahraničí – fakta a zajímavosti:

• Dostupný ve 25 zemích po celém světě. Jen ve střední a východní Evropě se prodává v 13 zemích.

• Nejvzdálenějšími exportními destinacemi jsou Austrálie, Kanada a Honduras

• Největším exportním trhem je Finsko: ve finančním roce 2007* činil prodej 28 000 hektolitrů; ve Finsku je Velkopopovický Kozel největší importovanou značkou piva a tmavá varianta je nejpopulárnější (tvoří více než 50 % prodeje)

• Rusko je trhem s největším ročním objemem prodeje – více než 1 milion hektolitrů.

(Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Místo, kde se vaří „Kozel“

[sobota, 11. srpen 2007]

Velké Popovice jsou vstupem do přírodního parku Velkopopovicko, který se rozkládá na ploše 22 kilometrů čtverečních jižně od obce. Typické jsou dubové lesy a remízky s žulovými balvany, kamenitá a členitá krajina s rybníky. Do krajiny jsou zasazeny vesnice podhorského typu, které často tvoří jen osady se sotva dvaceti domky. Jedná se o jednu z nejpůvodnějších a nejopuštěnějších krajin jihovýchodního okraje Prahy.

Po výletu přijde vhod pivo. Historická část zdejšího pivovaru, který vznikl v roce 1874, byla vyhlášena národní kulturní památkou. Pro návštěvníky pořádá pivovar exkurze: můžete sledovat sládky přímo při výrobě piva Velkopopovický Kozel, ochutnat pivo na původní varně z roku 1928 nebo se seznámit se živým talismanem pivovaru – černým kozlem.

Exkurze pro skupiny je možné zajistit v pracovních dnech od 10 do 17 hodin. Víkendové exkurze se provádějí jen pro skupiny větší než 10 osob. Jednotlivci mají možnost se připojit k větším skupinám. Vše je však třeba domluvit s dostatečným předstihem. (Lidovky)


"V nadcházejících letech by mělo být na různých místech v České republice každý rok otevřeno přibližně pět nových Kozloven," uvedli zástupci Velkopopovického pivovaru v tiskové zprávě.

Pivovar Topvar je v Česku v rámci skupiny SABMiller nejbližším partnerem společnosti Plzeňský Prazdroj s jeho pivovary v Plzni, Velkých Popovicích a Nošovicích. (Aktuálně)


Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje dokončil zavedení systému na jímání kvasného CO2 z výroby, který bude zpětně použit při jiných fázích výroby piva. Tento systém je tedy šetrný k životnímu prostředí hned dvakrát.

Zavádění jímání kvasného CO2 z výroby bylo ve Velkých Popovicích dokončeno začátkem léta a investováno do něj bylo 13,3 milionu korun. Princip je jednoduchý: oxid uhličitý vzniká kvasným procesem při výrobě piva a do této doby byl vypouštěn do ovzduší. Zároveň bylo nutné nakupovat jiný oxid uhličitý, vyrobený z fosilních zdrojů, který byl potřeba při dalším stupni výroby piva. Je tedy ideální použít kvasný CO2 a šetřit fosilní zdroje. Tento systém už funguje v pivovarech v Plzni a Nošovicích, v Popovicích však byl zprovozněn v současnosti nejmodernější a nejúspornější systém na trhu. Nyní je tedy i velkopopovický pivovar schopen jímat kvasný CO2 a používat ho zpětně pro svou potřebu na stáčírnách a při výrobě piva.

„Šetříme tím životní prostředí hned nadvakrát – jen za první rok provozu zařízení nebude nutné vyrobit z fosilních zdrojů asi 2000 tun oxidu uhličitého, a navíc pak toto množství nebude končit v atmosféře jako odpadní produkt pivovaru,“ říká manažer pivovaru Velké Popovice Pavel Šemík.

V období let 2005 - 2007 snížil Plzeňský Prazdroj objem skutečných emisí CO2 o 55 tisíc tun. Zároveň preferuje jako topné médium zemní plyn, který uvolňuje nejnižší množství CO2 ze všech paliv, a kromě něho ještě ve svých provozech spaluje ekologické biopalivo. Výsledkem je, že na jednu tunu vyprodukovaného oxidu uhličitého připadá v pivovarech Plzeňského Prazdroje 25,5 tisíce piv, což je nejlepší výsledek ze všech evropských pivovarů skupiny SABMiller.

Společně s péčí o vodní zdroje, čištěním průmyslových vod, recyklací a úsporami energie je minimalizace emisí CO2 v Plzeňském Prazdroji nedílnou součástí projektů společenské odpovědnosti a strategie udržitelného rozvoje. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Od začátku června se v českých obchodech začíná objevovat zcela nová a unikátní přepravka na pivo Velkopopovický Kozel, která má netradiční dřevěný vzhled. Tato přepravka je zcela ojedinělá i ve světovém měřítku a již získala ocenění Obal roku, udělované českou obalovou asociací SYBA. Během následujících měsíců (1 rok) bude vyměněno celkem 650 000 kusů. Změna přepravky je součástí celkové změny obalů, v dubnu přešel Velkopopovický Kozel na moderní lahve typu Gold, které jsou například o 20 % lehčí oproti předchozím lahvím.

Světově unikátní přepravky byly během posledních 8 měsíců vyvinuty ve spolupráci se specializovanou anglickou designérskou firmou Radius Desing a belgickým výrobcem přepravek DW Plastics. Tato nová přepravka kopíruje dřevěný grafický styl značky, používaný v posledních letech. Jako první se s ní setkáte v celé obchodní síti u výrobků Velkopopovický Kozel 11° Medium a Černý.

„Právě dřevo charakterizuje tradiční hodnoty a tradiční recepturu tohoto tradičního českého piva. Nová přepravka má povrchovou strukturu jako dřevěný masiv, potisk loga připomíná tisk na dřevo, který zdůrazňuje jeho strukturu. Právě toto byl největší oříšek pro výrobce, který nakonec vyrobil přepravku, která je skutečně originální a specifická,“ uvádí Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Dřevěná“ přepravka byla oceněna označením „Obal roku“ obalovou asociací SYBA, která hodnotí obaly výrobků. Nový design přepravek a lahví Velkopopovického Kozla je součástí projektu zlepšení obalů všech značek Plzeňského Prazdroje. Foto zde ... (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Slováci pravděpodobně ještě letos budou chodit na pivo značky Kozel do nových restaurací. Pivovar Topvar, který na tamním trhu Kozla zastupuje, už vypsal výběrové řízení na podobu nových restaurací.

Aktuálně.cz má k dispozici vizualizace od firmy, která je zatím favoritem na nový design. "Zadávali jsme výběrové řízení. První fázi vyhrála společnost Moravia Propag. Nové restaurace plánujeme. Zatím ale nemáme stanovený pevný termín pro jejich otevření. Je možné, že se ještě pozmění i design hospod," říká mluvčí Topvaru Drahomíra Mandíková. Hospody, které by měly na Kozla přilákat nové zákazníky a posílit image značky na Slovensku, se liší od českého konceptu.

Přibude i českých Kozloven

"Zadání bylo udělat hospodu pro sportovce ve věku 25-40 let. Má oslovit hlavně lidi, kteří rádi jezdí na kole, jezdí na raftu nebo létají na paraglidingu. Všechny tyto prvky jsme do interiéru vsadili," říká Zdeněk Krajina z Moravia Propag.

Slovenská Kozlovna má mít podobně jako česká uprostřed dřevěné lavice. Rozdíl je ale ve výzdobě prostoru a ve speciálních prvcích. Na Slovensku by kvůli zaměření na sportovce mělo být například osvětlení ve tvaru padáku nebo barové stoličky připomínající cyklistické sedlo. V rozích hospody se počítá se speciálními pohodlnějšími a luxusně působícími kouty pro menší skupinky lidí.

V Česku už Kozel jednu pilotní Kozlovnu otevřel. Na rozdíl od plánovaných slovenských hospod je ale určena pro trochu jinou cílovou skupinu. Sice také míří na mladé lidi a má moderní design, ale měla by oslovit i starší zákazníky.


Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje dokončuje hned několik projektů, které přispějí ke zlepšení ochrany životního prostředí. Jedním z nich je přesný monitoring vodních zdrojů, který bude zdroje vody zároveň chránit, zvláště v letních měsících, kdy hrozí sucha a úbytek podzemních vod. Dalším ekologickým úspěchem pivovaru ve Velkých Popovicích je hospodaření s vodou, kde již dosahuje vynikajícího výsledku – na výrobu 1 hl piva spotřebuje pouhých 4,08 hl vody.

Voda je jednou ze základních surovin při výrobě piva a tvoří 85 až 90 procent jeho obsahu. Proto Plzeňský Prazdroj klade velký důraz na ochranu vodních zdrojů. Pod heslem „Více piva, méně vody“ se již od konce 90. let i přes nárůst výrobních objemů snaží soustavně snižovat objem vody používané při výrobě, aby jí zůstalo dost i pro budoucí generace. Zatímco kdysi šlo až o 12 hl vody na výrobu 1 hl piva, dnes jsou to pouhé 4 hl vody. Konkrétně pivovar v Popovicích v loňském roce snížil tuto spotřebu na 4,08 hl vody na 1 hl piva. Standardem většiny českých pivovarů je přitom spotřeba 4,5 – 7 hl vody na 1 hl piva.

Nejnovějším projektem Velkopopovického pivovaru v oblasti vodohospodářství je druhá etapa monitoringu vodních zdrojů. Pivovar odebírá vodu ze soustavy vlastních studní ve svém okolí. První etapa řízení a sledování studní již byla ukončena. Další fáze za 2,3 milionu Kč, která zabezpečí druhou polovinu studní, bude dokončena v srpnu 2007 a přinese lepší hospodaření na stávajících deseti studnách tak, aby nemohlo dojít k jednostrannému narušení hladiny podzemních vod.

„Jde o systém dálkového ovládání jednotlivých studní a ostatních objektů vodního hospodářství, který zajistí nejen optimální hospodaření s vodou, ale také okamžitou informovanost v případě poruchy strojního zařízení. Hladinové sondy zároveň pomohou snížit spotřebu elektrické energie pro čerpání vody a ochrání vodní zdroje proti poškození,“ říká Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

Společně s čištěním průmyslových vod, recyklací, úsporou energie a minimalizací emisí CO2 je péče o vodní zdroje v Plzeňském Prazdroji nedílným projevem společenské odpovědnosti a strategie udržitelného rozvoje. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Více než 14 000 návštěvníků se zúčastnilo již patnáctého ročníku tradičního Dne Kozla, největší pivní slavnosti v Praze a ve středních Čechách. Letošní ročník se nesl ve znamení gurmánských hodů, soutěží hostinských a pivního speciálu Gurmán. Na dvou scénách se představilo 14 populárních folk a country kapel. Příznivci velkopopovického piva nejvíce ocenili unikátní speciál Velkopopovický Gurmán, který byl uvařen pouze pro tento den. V rámci Dne Kozla byla návštěvníkům otevřena i prohlídková trasa pivovaru, kterou prošlo více než dva a půl tisíce návštěvníků. Nejlepším v soutěži hostinských se stal tým z hospůdky Vyžerky ze stejnojmenné obce.

„Počasí nám letos velmi přálo a vytvořilo krásnou letní atmosféru. Díky zajímavému programu si každý přišel na své, potěšil nás zájem o soutěže hostinských, kterým bouřlivě fandily stovky diváků včetně štamgastů jednotlivých hospod,“ uvedl Martin Kuděla, marketingový manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Po úspěších z předchozích dvou let jsme se i letos rozhodli připravit speciální pivo uvařené právě na Den Kozla. Ukázalo se, že kvasnicový, nefiltrovaný a nepasterizovaný Gurmán chutnal nejen nám, ale hlavně všem příznivcům piva, což je pro nás největší odměna,“ řekl Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

V rámci programu proběhla soutěž výčepních z nejlepších hospod v kraji v zajímavých soutěžích, do nichž se mohli zapojit také všichni návštěvníci, kteří si chtěli vyzkoušet pravé hostinské disciplíny jako třeba čepování piva, počítání útraty na účtence či přeprava sudů na rudlíku. Nechyběly ani tradiční Kozlí soutěže a překvapení v podobě extra show jednoho z nejsilnějších mužů světa, který například zvedl na malíčku plný sud piva.

Hudební program probíhal paralelně na dvou scénách v areálu pivovaru a v jeho rámci vystoupí tyto skupiny: Brzdaři, Lístek, Marien, Noví Brontosauři, Devítka, Cop, Taxmeni a Hluboké nedorozumění, Bluesberry, Bezefšeho, Kamelot, Semtex, Naďa Urbánková a Bokomara a Happy To Meet.

Prohlídková trasa pivovaru Velké Popovice takřka praskala ve švech, na postup výroby piva a novinky v pivovaru bylo zvědavo více než 2500 návštěvníků, které provázeli zkušení zaměstnanci. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Velkopopovický Kozel přichází s novým franšízingovým konceptem pro vybrané provozovny, které nabízejí pivo této značky. Nové „Kozlovny“ se budou vyznačovat interiérem navozujícím tradiční hospodskou atmosféru, berou však v potaz současné požadavky na vybavenost. První z nich se nyní otvírá v Bystřici nad Pernštejnem. V nadcházejících letech by mělo být na různých místech v České republice každý rok otevřeno přibližně pět nových Kozloven.

Jsme si dobře vědomi toho, že interiérem jako takovým vše teprve začíná. Kozlovny budou odlišné jak svým specifickým interiérovým provedením, tak speciálními aktivitami, které hostům zpříjemní návštěvu,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Pro nadcházející roky počítáme s otevřením přibližně pěti nových Kozloven za rok. Výběr provozoven, které budou do projektu zařazeny, se řídí kritérii, jako je velikost provozovny, její umístění a celkově region, ve kterém působí, a v neposlední řadě také její zkušenost se značkou Velkopopovický Kozel. Náklady na úpravy se různí dle velikosti plochy, nutnosti úprav a podobně. Přesná cenová kalkulace je možná až po přesném zaměření provozovny a po vypracování projektové dokumentace. Způsob pokrytí nákladů řešíme vždy individuálně s každým potenciálním zájemcem. Co se týče tempa úprav, podle našich odhadů a dosavadních zkušeností je na důslednou rekonstrukci provozovny zapotřebí v průměru přibližně 4 měsíce,“ řekl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Hlavním záměrem byla vyšší atraktivita naší provozovny i pro nové hosty a v neposlední řadě také pro mladší věkovou kategorii. Velkopopovický Kozel je v této oblasti oblíbený a naším cílem je vytvořit pro jeho stoupence tradiční příjemnou pivnici s restaurací, která současně odpovídá moderním požadavkům,“ dodává Bohumil Kobza, majitel Kozlovny v Bystřici nad Pernštejnem, první nové Kozlovny v České republice.

Úprava interiéru Kozlovny zahrnuje využití dřeva, kovu, mosazi, přírodních barev jako je béžová a terakota, k navození příjemné a útulné atmosféry. Interiérové prvky jsou doplněny Kozlími speciálními stylovými motivy, jako jsou kopyta, růžky, kožené prvky, majestátní socha kozla dominující hospodě atd. Co se týče nabídky, bude pro návštěvníky v nových Kozlovnách připraven široký výběr variant čepovaného Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel Světlý (výčepní), Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky), a Velkopopovický Kozel Černý. Speciální sortiment jídel a chuťovek k pivu vychází z tradiční národní i regionální české kuchyně a přináší její moderní varianty. Připravují se drobná folková vystoupení navazující na letní folkovou šňůru Léto s Kozlem a budou zde také probíhat pravidelné návštěvy promotýmů a soutěže o dárky od Velkopopovického Kozla. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Zapojte se do ankety, která dá jméno unikátnímu pivnímu speciálu, který pivovar Velké Popovice připraví pro návštěvníky letošního, již 15. ročníku Dne Kozla. Program tohoto tradičního setkání příznivců Velkopopovického Kozla v areálu pivovaru Velké Popovice, které letos proběhne 16. června, bude tentokrát ve znamení Gurmánských hodů. Nechte se inspirovat tímto tématem a na jeho motivy zasílejte své tipy na vhodný název pivního speciálu připraveného výlučně pro tuto akci, a pokud váš návrh zvítězí, vyhrajete 50 l sud piva Velkopopovický Kozel Premium. Odměněno bude i dalších 10 vybraných. Uzávěrka ankety je 25. května 2007.

„Pivovar Velké Popovice má již bohatou tradici v přípravě speciálních piv. V minulosti to bývala silná tmavá piva pod značkou Kozel, dnes je to unikátní polotmavý a tmavý Master a v posledních dvou letech se stalo již tradicí, že velkopopovičtí mistři sládci připravují exkluzivní piva, která můžete ochutnat pouze u příležitosti konání červnového Dne Kozla. V předchozích letech si návštěvníci mohli pochutnat na exkluzivních pivních speciálech Velkopopovický Kozel Florian nebo Sládek, vždy s unikátním složením a připravené pouze pro tuto příležitost. I pro letošní Den Kozla na téma gurmánské hody připravíme speciál – a rozhodli jsme se, že požádáme veřejnost o pomoc se jménem, které by se k tomuto tématu nejlépe hodilo,“ říká Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

Autor vítězného názvu bude odměněn 50 l sudem Velkopopovického Kozla Premium, deset dalších vybraných účastníků ankety získá 20 lahví Velkopopovického Kozla Premium.

Své tipy na název pivního speciálu pro letošní Den Kozla – „Gurmánské hody" – prosím zasílejte nejpozději do pátku 25. května (včetně) na adresu pivovaru, na jeho bráně bude navíc umístěna speciální schránka na Vaše anketní lístky. Můžete je také zasílat elektronicky na níže uvedenou e-mailovou adresu. Ať již využijete kterýkoli způsob, své příspěvky do ankety nezapomeňte označit heslem „Anketa – pivní speciál“.

***

Adresa pro zasílání anketních lístků:

Pivovar Velké Popovice

Ringhofferova 1

251 69 Velké Popovice

e-mail: info@kozel.cz

Heslo: Anketa – pivní speciál

(Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Kozel truhlářem

[pátek, 11. květen 2007]

Od května přichází značka Velkopopovický Kozel s novou televizní reklamou. Nahrazuje tak předchozí reklamu „Uzenář“, která byla vysílána od srpna roku 2006. Protože přichází nová letní sezona, je nezbytně nutné, upoutat spotřebitele novou kampaní.

Velkopopovický Kozel má ve své komunikační ideji cíl vyjadřovat ocenění za poctivě odvedenou práci a odměňovat za ni skvělým Velkopopovickým pivem. Nová televizní kampaň tento komunikační koncept dále rozvíjí, protože jak ukázaly testy, tak i reálné vyhodnocení reklamy „Uzenář“, je tato kreativní myšlenka dobře přijímána cílovou skupinou a je jedinečná právě pro značku Velkopopovický Kozel.

Nová kampaň, která dále rozvíjí tento koncept, má pracovní název „Truhlář“. Odehrává se v nádherné stolařské dílně a sympatické maloměstské hospodě, které navozují vlídnou atmosféru malého města. Protože konzumace piva je spojena hlavně s letním obdobím, je celý reklamní spot zalit zelení a prosluněnými letními záběry.

„Truhlář“ pochází z dílny reklamní agentury Ogilvy&Mather. Produkci reklamy zajišťovala produkční společnost Filmservis. Režie je ujal jeden z nejlepších českých reklamních režisérů pan Jiří Hanych, který již opakovaně pracuje pro značku Velkopopovický Kozel. A za kameru usedli vynikající kameramani Tomáš Sysel a Martin Šec.

Nový televizní spot bude v televizi nasazen od 2.5.2007. Bude vysílán na televizích Nova, Prima a ČT1.

Zajímavosti z natáčení:

Od zadání do schválení uběhlo 135 dnů

Natáčelo se 3 dny

Na samotném natáčení pracovalo kolem 70 lidí, zahrnující herce, štáb režiséra a kameramana, kompars, produkční štáb, architekty, make up artisty a food stylisty, osvětlovače či elektrotechniky…. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Krajinou barona Ringhoffera

[středa, 11. duben 2007]

Naučná stezka nabízí to nejlepší z regionu, kde se vyrábí i oblíbený Velkopopovický Kozel. Druhý ročník turistického pochodu Krajinou barona Ringhoffera začne v sobotu 21. dubna v 10 hodin v Mirošovicích. Pochod po stejnojmenné naučné stezce připomíná významného průmyslníka 19. století, který měl dominantní vliv na kulturu krajiny Velkopopovicka a Kamenicka. Baron František Ringhoffer, majitel strojního impéria na pražském Smíchově a představitel tehdejší společenské elity, založil pivovar ve Velkých Popovicích a řadu dalších podniků jako měděný hamr, pilu, cihelnu, mlékárnu. On a jeho rodina s velkou péčí udržovali krajinu, vysazovali aleje, upravovali cesty a okolí svých rezidencí zámku Štiřína a zámku Kamenice. Dodnes je tato jejich starost o krajinu patrná.

Turistická cesta Krajinou barona Ringhoffera je výjimečnou procházkou v okolí Prahy. Nabízí nádherné výhledy na přírodní park Velkopopovicko a do krajiny Posázaví nebo exkurzi v pivovaru Velké Popovice spojenou s ochutnávkou tradičního piva Velkopopovický Kozel. Součástí je i cesta alejí k hrobce rodiny Ringhofferů, prohlídka kostela s rotundou a židovského hřbitova v Kostelci u Křížků a další zajímavosti.

Trasa je dlouhá 20 km a návštěvníci na ní najdou celkem 10 informačních tabulí. Na sobotu 21. dubna je na každém zastavení připraven program. Ringhofferova cesta navazuje na Pražskou integrovanou dopravu. Začíná v Mirošovicích, kam se dostanete po trati 221 – Praha, hl. nádraží – Benešov u Prahy. Konec cesty je v Kamenici, odkud je mj. možné se dopravit autobusem do Prahy na metro Budějovická.

Program zahajovací akce:

Vykročení s Country Radiem (10.00 Mirošovice)

Návštěva v pivovaru Velké Popovice

Soutěže po cestě

Odměňování v Kamenici (do 17 hod.)

(Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Při příležitosti spolupráce Velkopopovického Kozla s filmem Vratné lahve režiséra Jana Svěráka, který do kin přijde již 8. března, provedla značka Velkopopovický Kozel mezi spotřebiteli aktuální průzkum na téma vracení pivních lahví, který mapuje zvyklosti a preference spotřebitelů s tímto momentem spojené. Podle výsledků dává 57 % nakupujících přednost výkupnímu automatu před živým výkupčím a většině z nich by nevadilo, kdyby tyto pracovní pozice zcela nahradilo automatizovaný strojový sběr lahví.

Hrdinou příběhu Vratných lahví je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. Jak dnes vlastně Češi vnímají tento fenomén? Podle průzkumu Velkopopovického Kozla provedeného v různých typech nákupního prostředí spotřebitelé nejčastěji vracejí pivní lahve jednou týdně, v počtu od 1 do 6 kusů a v tašce.

Při vracení lahví mají raději výkupní automat, nikoli výkupčího, a nevadilo by jim, kdyby výkupčí lahví zcela nahradil automatizovaný výběr lahví prostřednictvím automatu. Rozdíly v preferencích spotřebitelů v tomto směru nevykazují ani odlišné typy nákupních míst – téměř totožné jsou odpovědi respondentů nakupujících v drobných nezávislých prodejnách, supermarketech i hypermarketech.

Při příležitosti této spolupráce značka Velkopopovický Kozel uvedla na trh také speciální balení s potiskem, který avizuje premiéru filmu Vratné lahve a jako bonus nabízí filmovou melodii do mobilního telefonu. Kromě speciálního balení (deset lahvích varianty Velkopopovický Kozel Světlý nebo osm lahví 11o Medium) zve spotřebitele do kin také televizní reklama Velkopopovického Kozla a aktualizovaná etiketa na lahvích, zobrazující logo filmu a datum jeho premiéry. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


K natáčení nejnovějšího filmu Jana Svěráka Vratné lahve, který do českých kin dorazí již za dva dny, přispěl pivovar Velké Popovice mimo jiné dodáním celkem 1075 přepravek plných i prázdných lahví, což představuje přibližně 13 500 pivních lahví. Motivací tohoto spojení není pouze tematická provázanost, ale také souznění hodnot, které film dnes již „klasické" tvůrčí dvojice Jana a Zdeňka Svěrákových i tradiční česká značka sdílejí.

"Jsem rád, že si Velkopopovický Kozel mohl zahrát v tomto českém filmu. Je pro nás důležité, aby byl vnímán jako kvalitní česká značka, která je lidem blízká a zosobňuje tradiční české životní hodnoty. Proto je spojení s typicky českou autorskou dvojicí Jana a Zdeňka Svěrákových více než příhodné," řekl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Hrdinou příběhu Vratných lahví je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v pražském supermarketu. Po svém se tak vypořádává se změnami, které se dějí kolem něj, i s těmi, které přibývající věk přináší jemu samotnému. Hlavní role ztvárnili Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová, které v rolích manželů známe již z komedie Na samotě u lesa. Do dalších rolí byli obsazeni například Tatiana Vilhelmová, Jiří Macháček, Pavel Landovský, Nela Boudová nebo Jan Budař.

Při příležitosti spolupráce s filmem Vratné lahve značka Velkopopovický Kozel uvedla na trh také speciální balení s potiskem, který avizuje premiéru filmu Vratné lahve a jako bonus nabízí filmovou melodii do mobilního telefonu. Kromě speciálního balení (deset lahvích varianty Velkopopovický Kozel Světlý nebo osm lahví 11o Medium) zve spotřebitele do kin také televizní reklama Velkopopovického Kozla a aktualizovaná etiketa na lahvích, zobrazující logo filmu a datum jeho premiéry. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Pivovar Velké Popovice, třetí největší v České republice a největší pivovar na území středních Čech, přilákal za uplynulý rok 7245 návštěvníků. Nejatraktivnější destinací je kromě „domácích" Čechů pro obyvatele zemí, kde se zároveň licenčně vyrábí: z 1021 cizinců, kteří do pivovaru v uplynulém roce zavítali, bylo 45 % ruských návštěvníků a dalších 30 % přijelo z Maďarska. Pivovar Velké Popovice v minulém roce otevřel novou návštěvnickou trasu a obnovil historické pivovarské nádvoří.

V loňském roce zrekonstruované historické pivovarské nádvoří a novou návštěvnickou trasu si za posledních 12 měsíců prohlédlo 7245 návštěvníků z České republiky i zahraničí, což představuje meziroční nárůst návštěvnosti o více než 16 %.

„Díky stále rostoucímu exportu a především díky licenční výrobě, která dnes úspěšně funguje na Slovensku, v Rusku a nejnověji i v Maďarsku, slaví Velkopopovický Kozel úspěchy také v zahraničí. Jeho popularitu v těchto zemích dokresluje mimo jiné fakt, že tři čtvrtiny zahraničních návštěvníků pivovaru Velké Popovice přijíždějí právě ze dvou zemí, kde je Velkopopovický Kozel licenčně vyráběn - z Ruska (45 %) a Maďarska (30 %). Vůbec celkově jde o nejprodávanější české pivo za hranicemi ČR," řekl Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice. „Například v Rusku je nejznámějším a nejúspěšnějším českým pivem," upřesnil.

Devadesátiminutová exkurze do pivovaru je spojená s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928. Nabízí ukázku vstupních surovin, představuje měděnou varní soupravu s varními kotli o kapacitě 500 hl. Videospot přibližuje, jak probíhá hlavní kvašení piva na spilkách. Přímo na původní varně z roku 1928 lze ochutnat již hotové pivo a následně pokračovat do ležáckého sklepa, kde v tancích probíhá dokvašování piva. Následuje stáčírna lahví s plně automatickou lahvovou a kegovou linkou. Jejich kapacita je 36 000 lahví a 330 KEG sudů za hodinu. Nejnovější investicí byla instalace nového inspektoru lahví, který využívá nejmodernějších metod kontroly. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


"Je to pro nás velké uspokojení, že i v Rusku dosahuje značka Velkopopovický Kozel výsledků, které potvrzují, že chutná také zahraničním spotřebitelům. Díky svým kvalitám

a marketingové podpoře dokáže úspěšně konkurovat jak místním, tak i importovaným pivům. Velkopopovický Kozel je dnes, po čtyřech letech svého působení na ruském trhu, vůbec nejprodávanějším českým pivem v Rusku,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Na ruském trhu je Velkopopovický Kozel k dostání ve dvojím 0,5l balení – v lahvové

a plechovkové variantě. Velkopopovický Kozel se v zahraničí (kromě Ruska také například v Maďarsku) licenčně vyrábí podle tradiční české receptury pod dohledem českých sládků

a z dovezených českých surovin. Jeho výrobu kontrolují nejzkušenější sládci z velkopopovického pivovaru.

Celkem se Velkopopovický Kozel prodává ve 24 zemích světa od Finska až po Austrálii. Představuje silnou tradiční českou značku, která je velmi dobře prodávána na zahraničních trzích. Velké popularity již tradičně dosahuje na Slovensku, ve skandinávských a pobaltských zemích a třeba ve Finsku je největší importovanou značkou piva. (Web Kozel)


„Dlouhá a bohatá tradice pivovaru Velké Popovice nás sama motivuje k dalšímu úsilí –

a v roce 2006 se nám opět podařilo dosáhnout historického rekordu. Dlouhodobě vzrůstá množství vystaveného piva, vždyť první milion hl byl ve Velkých Popovicích stočen nedávno – v roce 2002. Nyní jsme překročili hranici 1,5 milionu hektolitrů piva ročně, které řadí pivovar v Popovicích na třetí příčku v České republice, a to hned za sesterské pivovary v Plzni

a v Nošovicích,“ řekl Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

Plzeňský Prazdroj, a. s., investuje v souladu se strategickými plány do rozvoje pivovaru Velké Popovice. Díky tomu se již stal největším v Praze a středních Čechách. V loňském roce bylo na investice vynaloženo 50 mil. Kč, které směřovaly zejména do modernizace strojního vybavení a projektů souvisejících s ochranou životního prostředí. Dokončením investice do jímání kvasného oxidu uhličitého se sníží emise tohoto plynu do ovzduší prakticky na nulu.

Růst významu pivovaru ve Velkých Popovicích dokládají data z historie: v roce 1875 pivovar vystavil 18 000 hl piva, v roce 1900 77 000 hl a v roce 1939 354 000 hl. V roce 1965 pivovar poprvé překonal hranici půl milionu (525 000 hl) a v devadesátých letech minulého století se výstav pohyboval mezi 450 000 – 930 000 hl.

Kromě vlastního růstu pivovar současně rozvíjí také investice do aktivit regionu. “Vedle ekologických projektů vynakládáme prostředky na jeho kulturní rozvoj, například v rámci aktivit sdružení obcí Ladův kraj. Příkladem je mimo jiné otevřená naučná stezka ´Krajinou barona Ringhoffera´, která představuje kulturní a historické zajímavosti Velkopopovicka včetně pivovaru,“ dodal Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice. (Web Kozel)


„Spotřeba černého piva v České republice roste již několik let a stejně tak je to i u Velkopopovického Kozla Černého, která je lídrem trhu. Z celkové naší produkce tvoří lahvové černé pivo 55 procent a pozitivní trendy pozorujeme i u čepované varianty. Za posledních 5 let vzrostl počet restaurací, které mají pivo Velkopopovický Kozel Černý v nabídce, o 40 procent, a je jich už na 3000. Spotřeba černého piva určitě vzroste i před Vánoci, protože pivo k dobrému svátečnímu jídlu neodmyslitelně patří a mnoho hospodyněk jej používá i jako speciální ingredienci pro pečení, například kapra,“ říká Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Černé pivo je snad i díky mnoha lidovým pověrám (růst poprsí, hezká pleť, zlepšení trávení) oblíbenější zejména u žen, které ho pijí více než muži. Ze všech alkoholických nápojů, které ženy vypijí, tvoří černé pivo 4 procenta. Podle výzkumů jsou nejčastějšími konzumentkami černého piva ženy ve věku 46 až 55 let, pocházejí zpravidla z jižní Moravy, jsou vdané a žijí ve městech nad 100 000 obyvatel.

Černý Kozel vyniká svou karamelovou chutí a rubínovou barvou. Voda, ze které se vyrábí, pochází z lesních studní v okolí Velkých Popovic a je pravidelně kontrolována týmy odborníků. Dokladem jeho kvality a oblíbenosti je i sedminásobné ocenění Tmavé pivo roku. Velkopopovický Kozel Černý je velmi vhodný k vytváření speciálních chuťových a typových kombinací, tzv. řezaných piv. (Web Kozel)


Velkopopovický Kozel znovu slaví úspěchy i na zahraničních trzích. Zatímco v roce 2005 dosáhl v Maďarsku, kde je licenčně vyráběn, jeho prodej 68 000 hl., pro tento rok se počítá s objemem 130 000 hl. piva. V rámci místního trhu je možno ho najít ve 400 restauracích a 8000 obchodech. O jeho významné pozici svědčí i to, že značku Velkopopovický Kozel zná v Maďarsku téměř každý druhý spotřebitel. Pivovar Dreher v Maďarsku je třetím zahraničním místem, kde se Velkopopovický Kozel licenčně vyrábí. Tato tradiční česká značka je dnes vůbec nejprodávanějším českým pivem v zahraničí.

"Jsme rádi, že prodeje v Maďarsku potvrzují, že Velkopopovický Kozel čím dál víc chutná nejen doma, ale i za hranicemi České republiky. Značce se v Maďarsku dostává silné marketingové podpory a dokáže konkurovat jak místním, tak importovaným pivům. Velkopopovický Kozel je dnes nejprodávanějším českým pivem na tamním trhu. Během roku už ho zná každý druhý spotřebitel a maďarští spotřebitelé vnímají Velkopopovického Kozla jako moderní, kvalitní a pravé české pivo,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Na maďarském trhu najdete Velkopopovický Kozel Světlý, a to v čepované podobě ve 400 restauracích a hospodách a v 8000 obchodech lahvovou a plechovkovou variantu. Velkopopovický Kozel se v zahraničí licenčně vyrábí podle tradiční české receptury pod dohledem českých sládků a z dovezených českých surovin. Výrobu v sesterském pivovaru Dreher kontrolují nejzkušenější sládci z velkopopovického pivovaru.

Celkem se Velkopopovický Kozel prodává ve 24 zemích světa od Finska až po Austrálii. Představuje konkurenceschopnou tradiční českou značku, která je velmi dobře uplatnitelná na vybraných trzích a nabízí velmi dobrý poměr kvality a ceny. Průzkumy potvrdily, že například v Rusku je Velkopopovický Kozel nejznámějším a nejúspěšnějším českým pivem. Velké popularity již tradičně dosahuje ve skandinávských a pobaltských zemích a třeba ve Finsku je největší importovanou značkou piva. (Web Kozel)


«« « Strana 11 z 12 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI